Clatite cu ciuperci
Din faina, ou, lapte si un praf de sare pregateste un aluat mai moale.Toarna cate un polonic in tigaia incinsa si unsa cu ulei. Rumeneste clatitele pe ambele parti. Separat, taie ciupercile marunt si caleste-le in ulei. Adauga morcovul ras, ardeiul ...
Salam de biscuiti
Trece prin masina de tocat 600 g biscuiti, iar restul rupe-i in bucatele mici. Separat, pregateste siropul din apa si zaharul amestecat cu cacao. Adauga apoi margarina si lasa pe foc pana se topeste complet.Opreste focul si arunca in sirop biscuitii, ...
Prajitura cu vanilie si cacao
Bati albusurile spuma cu zaharul pudra, apoi adaugi pe rand galbenusurile, faina si uleiul putin cate putin. Pui si zeama si coaja de lamaie, si zaharul vanilat si amesteci usor de sus in jos ca sa nu se lase compozitia. Imparti aluatul obtinut in ...
Placinta de dovlecei
Cureti dovleceii de coaja, ii dai pe razatoarea mica si ii lasi presarati cu sare cam o jumatate de ora. Calesti apoi ceapa cu rosiile taiate marunt sau putin bulion. Dovleceii ii presezi ca sa se scurga bine de zeama pe care si-au lasat-o, apoi ii ...
Clatite cu branza si scortisoara
Faci clatitele in mod normal (cat mai subtiri daca se poate).Amesteci branza dulce de vaci bine scursa cu scortisoara, umpli clatitele ( le rulezi asemeni sarmalelor, dar merg si impaturite). Peste clatite pui cubulete de unt si presari zahar ...
Sufleu de prune
Speli bine prunele, apoi le oparesti 5 minute, le decojesti, le cureti de samburi si le pasezi bine. Fierbi apoi laptele cu mierea si putina sare. Desfaci faina in putina apa, rece, o adaugi in lapte si lasi compozitia pe foc 3-4 ...
Prajitura cu prune si crema de gris
Pentru aluat: Amesteci faina cu margarina si praful de copt, apoi adaugi pe rand galbenusurile, zaharul, un praf de sare si framanti bine aluatul. Il intinzi apoi intr-o tava unsa cu margarina si pregatesti crema: pui laptele la fiert, cand ...
Prajitura cu struguri
Freci zaharul cu margarina pana se topeste, apoi adaugi ouale batute si amesteci in continuare.Pui apoi coaja si zeama de lamaie, adaugi treptat smantana si omogenizezi compozitia. Cerni faina cu bicarbonatul, apoi le adaugi in compozitia pregatita ...
Prajitura Violeta
Prajitura este compusa din 3 foi, crema, sirop si glazura.Cum pregatesti aluatul pentru foi:Amesteci 9 albusuri cu 9 linguri de zahar, 9 galbenusuri, 4 linguri de faina, 9 linguri de nuca si ...
Prajitura cu piersici si bezea
Amesteci margarina cu zaharul si galbenusurile pana obtii o crema pe care o pui peste faina.Adaugi si praful de copt, amoniacul stinse cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si framanti aluatul pana se desprinde de pe maini.Il lasi 10 minute sa se ...
Budinca de banane
Amesteci faina cu zaharul si laptele. Le fierbi pe foc domol pana se leaga, lei vasul de pe foc si adaugi treptat galbenusurile, amestecand continuu. Pui din nou vasul pe foc pentru 2 minute, dupa care il iei si adaugi untul si vanilia.Lasi la ...
Prajitura cu dulceata de mure si bezea
Amesteci galbenusurile cu 150 g zahar, adaugi nucile macinate, faina, laptele, praful de copt si sarea. Torni amestecul intr-o tava cu pereti mai inalti si dai la cuptor, la foc potrivit. 0 lasi sa se coaca pe jumatate, o scoti ...
Prajitura cu mere si smantana
Incalzesti 250 ml lapte si dizolvi in el drojdia, apoi il torni peste faina. Adaugi pe rand 1 ou, coaja rasa de lamaie, 75 g unt incalzit, jumatate din cantitatea de zahar, 1 praf de sare si framanti pana obtii un aluat elastic. Il acoperi cu ...
Prajitura cu foi de napolitane
Bati albusurile pana obtii o spuma tare si adaugi pe rand zaharul, faina, nucile si rahatul.Torni compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit. ...
Chec mozaic de legume
Cureti morcovii si ciupercile, tai morcovii cubulete, iar ciupercile marunt, apoi le pui la fiert in apa cu sare. Separat, bati ouale cu cascavalul ras, adaugi morcovul, ciupercile si mazarea scurse bine, potrivesti gustul de sare si piper si ...
Clatite cu peste
Cureti si toci ceapa si o pui sa se caleasca in unt. Cureti pestele, il tai cuburi si le pui peste ceapa inmuiata in unt. Le lasi impreuna sa se caleasca si potrivesti de sare si piper. Asezi pe fiecare foaie de clatita cate o lingura de peste cu ...
Prajitura cu struguri 2
Speli strugurii si desprinzi boabele de pe ciorchine. Ungi tava cu unt si asezi boabele uscate. Separat amesteci faina cu zaharul, vanilia, untul si sarea. Adaugi ouale, coniacul si apoi laptele amestecand incontinuu, pana cand coca este omogena. O ...
Crema de ciocolata pe foc
Se pun ouale intregi cu zaharul la bain-marie si se amesteca mereu pana la dizolvarea completa a zaharului.Se adauga tableta de ciocolata pana se topeste si apoi margarina. Continuu se amesteca pana se ingroasa putin. Dupa ce se ia de pe foc se ...
Rulada cu banane (ochi de elefant)
Se separa albusurile de galbenuse,se bat albusurile spuma cu un pic de sare,galbenusurile se freaca separat cu o jumatate de praf de copt. Se adauga pe rand zaharul la albuse,apoi se adauga galbenusurile prin frecare. Se adauga cele 5 linguri de ...
Prajitura cu foi de napolitana
Intr-un castron se freaca untul cu 200 g zahar,apoi se adauga ouale si alunele macinate.Intr-un vas separat se pune restul de zahar la caramelizat cu cateva picaturi de apa si dupa ce s-a colorat frumos (atentie sa nu se arda ca o sa aiba un gust ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-333