Budinca de taietei cu branza de vaci
Pui la fiert taieteii in apa clocotita in care ai pus si un strop de ulei ca sa nu se prinda. Dupa ce au fiert, ii scurgi bine si ii amesteci cu branza, galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie, stafidele si numai la final albusurile batute spuma cu ...
Prajitura de post cu mere
Cureti merele, le dai pe razatoare si le calesti putin cu uleiul, zaharul si 1 lingurita scortisoara si le dai deoparte. Amesteci apoi foarte bine faina, grisul si zaharul si pui uniform intr-o tava unsa cu margarina o cana din acest amestec, apoi ...
Placinta cu cascaval
Untul se pune la inmuiat intr-un vas la bain-marie pana devine lichid si se tine la cald ca sa isi pastreze consistenta pe tot timpul prepararii placintei. Foile de placinta se dezgheata . Un vas se unge cu ulei si se lasa deoparte.Fiecare foaie se ...
Cozonac economic
In primul rand, faina si celelalte ingredientele le aduci in bucatarie cu o zi inainte de a prepara cozonacul pentru a fi la temperatura camerei. Intr-o cescuta cu putin lapte caldut dizolvi drojdia si o lingura de zahar. Adaugi 2 linguri cu varf de ...
Prajitura cu mere
Merele curatate de coaja si samburi le tai in bucati si le pui in tava de aragaz, peste ele presari cele 10 linguri de zahar (cat este necesar sa acopere toata suprafata). Le dai la cuptor, la foc mic, pana se inmoaie merele. ...
Prajiturele colorate din cozonac
Pui la fiert apa cu zaharul si esenta si lasi pe foc pana obtii un sirop mai gros.Faramitezi cozonacul intr-un catsron, adaugi treptat siropul si amesteci pana obtii o compozitie omogena.Pui apoi gemul, stafidele, cacaoa si nuca maruntita, ...
Desert rapid cu mure
Bati albusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se fac spuma, apoi incorporezi murele si o asezi in cupe sau cesti si dai 20 de minute la frigider. Ornezi la servire cu mure daca ti-au ramas, daca nu, cu ciocolata rasa sau cu bilute de zahar ...
Prajitura cu afine
Bati untul spuma, adaugi 175 g zahar, 1 plic de vanilie, coaja de la lamaie rasa, apoi ouale, pe rand. Pui apoi o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, omogenizezi compozitia si o torni intr-o tava dreptunghiulara bine unsa cu ulei si o dai ...
Prajitura cu ciocolata fondanta
Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain-marie cu o jumatate de pahar de apa. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sara.Dupa ce s-a topit ciocolata se da deoparte de pe foc si se adauga in ea coniacul ...
Tarta cu prune si piersici
Cureti piersicile de coaja si scoti samburii si de la prune, si de la piersici, apoi le tai felii si le stropesti cu zeama de lamaie. Freci bine untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi incorporezi galbenusurile unul cate unul. Albusurile le ...
Budinca de spirale cu branza dulce
Fierbi pastele fainoase si le lasi sa se scurga foarte bine. Intre timp pregatesti amestecul de branza de vaci, pe care o vei sfarama, oua, zaharul si zahar vanilat si stafide. Amesteci cu pastele fainoase, ungi o tava cu putina margarina si o ...
Prajitura cu fructe
Amesteci zaharul cu cele doua oua, adaugi uleiul putin cate putin, pui laptele si faina (cernuta si amestecata cu praful de copt). Pui si zaharul vanilat, coaja de lamaie, un praf de sare, un strop de esenta de rom. Iti iese o coca pe care o torni in ...
Prajitura cu blat din biscuiti
Tapetezi o tava mai inalta cu celofan si asezi un prim strat de biscuiti, avand grija sa umpli si corfurile tavii cu biscuiti pe care-i rupi. Peste acest "blat" vei pune crema de prajituri pe care o faci exact asa cum scrie pe pachet. Daca-ti place ...
Gogosi grecesti
Intr-un vas se pun apa, untul si sarea si se pun la fiert. Cand incepe compozitia sa fiarba se adauga incet faina si se amesteca cu un tel continuu pana se ingroasa. Dupa ce e gata se da deoparte sa se raceasca putin. Apoi se adauga ouale pe rand, ...
Reteta chec
Se freaca spuma margarina cu zaharul, se separa apoi albusurile de galbanusuri, se incorporeaza galbenusurile unul cata unul in margarina cu zahar, se adauga laptele, amoniacul stins,aromele, si apoi se introduc treptat albusurile batute spuma tare, ...
Mere coapte cu dulceata miere si nuci
Merele se spala si se scobesc de miez , dar cu grija sa ramana fundul intreg, astfel incat sa nu se imprastie umplutura. Se pun intr-o tava unsa cu unt si se umplu pe rand cu cate o lingura de miere si de dulceata si cu nuci. Se dau la cuptor ...
Budinca de fructe dietetica
Alegi capsunile, le speli si le presezi printr-un tifon. Din sucul rezultat pui la fiert 1/2 pahar. In cazul in care ai obtinut mai putina zeama, completezi cu apa. Cand zeama clocoteste, adaugi o lingura rasa de zahar si torni grisul in forma de ...
Spuma de zmeura
Albusurile reci se bat spuma tare cu mixerul adaugand de la inceput zeama de lamaie si pe rand , lingura cu lingura, zaharul.La sfarsit se adauga zmeura si se mai amesteca putin cu mixerul, astfel incat sa ramana si bucati mai mari de fructe. Se pune ...
Gelatina din suc de fructe
Speli capsunele, opresti 3-4 si restul cantitatii o presezi. Vei obtine 200 ml suc pe care il amesteci cu zahar. Pulpa fructelor o pui la fiert cu 150 ml apa. Dupa ce a fiert, strecori, opresti 20 ml si restul il amesteci cu sucul indulcit. Inmoi ...
Cirese invelite in ciocolata
Pui ciocolata sa se topeasca la bain-marie. Speli ciresele, dar nu le scoti nici coditele, nici samburii. Pregatesti un vas cu apa rece in care pui si cuburile de gheata. Treci ciresele prin ciocolata fierbinte si imediat le scufunzi in apa rece. Le ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-333