Prajitura cu mere si cafea
Intr-un vas se amesteca faina, zaharul, cafeaua si praful de copt pana se omogenizeaza.
Se adauga margarina topita. Se unge o tava cu putin ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul, se pun merele si stafidele, distribuindu-se uniform pe ...
Inghetata cu capsuni
Capsunile se sfarama si se amesteca bine cu zaharul. Se mixeaza apoi albusurile pana se formeaza o spuma.
Se amesteca totul cu smantana batuta si se baga la congelator.
Pofta dulce! ...
Turta insiropata
Amestecati 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile, pana cand obtineti o compozitie spumoasa. Adaugati faina si bicarbonatul, 150g nuci macinate fin si coaja rasa de la 1 lamaie. Bateti albusurile cu putina sare. Amestecati prin rasturnare cele ...
Prajitura rapida
Intr-o tava se pune un rand de biscuiti. Se prepara budinca cu 700 ml de lapte si dupa ce este gata se pune o parte in tava peste biscuiti. Apoi se mai pune un rand de biscuiti, iar budinca si se termina cu biscuiti.
Se pregateste frisca, se ...
TORT MEXICAN
CE VA TREBUIE:
-3 oua
-250 g de ciocolata
-250 g de unt
-250 g de zahar
-70 g de migdale macinate
-85 g de faina
PENTRU GLAZURA:2 batoane de ciocolata,40 g de unt,3 linguri de apa,3 linguri de zahar
CUM SE FACE:
Ciocolata se topeste in ...
Tarta cu branza
Biscuitii se rup in mici bucatele. Untul se topeste si se amesteca bine cu biscuitii pana se formeaza o crema. Compozitia se intinde intr-un vas care ulterior va fi bagat la cuptor.
Branza se amesteca bine cu galbenusurile de oua, zaharul si ...
Tarta Tatin cu orez si mandarine
1. Spalati mandarinele, stergeti-le si radeti 2 dintre ele. Puneti coaja rasa in vasul cu laptele, adaugati cuisoarele si fierbeti laptele. Luati laptele fiert de pe foc, acoperiti vasul si lasati-l la racit cel putin 2 ore. Curatati de coaja si ...
Sachertorte
Ingrediente
Pentru blat
* 100 g unt la temperatura camerei
* 100 + 70 g zahar tos
* 120 g ciocolata amaruie ( 50- 64 % cacao) topita si racita
* 5 oua mari, separate
* 100 g faina pentru prajituri
* 1/ 4 lingurita ...
Sorbet de piersici
Se amesteca vinul spumant cu zahar si se fierbe timp de 12 minute. Se lasa la racit.
Se scot samburii din piersici si se taie in bucati piersicile. Se baga la blender si dupa ce se fac ca un piure se pune si siropul pregatit in prealabil.
Se ...
Tort diplomat
Gelatina se lasa la inmuiat aproximativ o jumatate de ora. Se formeaza un amestec din: lapte, oua, zahar si gelatina inmuiata in prealabil in apa.
Compozitia se fierbe la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se lipi de vasul in care se ...
Briose cu lamaie
INGREDIENTE:
3 oua
100 g zahar tos
50 g zahar farin
150 g unt
60 g iaurt
2 linguri zeama de lamaie
1 lingura cu coaja rasa de lamaie
un praf de sare
2 lingurite praf de copt
200 g faina
Pentru decor:
zahar farin
zeama de ...
Tarta cu fructe de toamna
Puneti 4 linguri zahar intr-o tava unsa cu unt si caramelizati-l la foc potrivit. Miscati tava in asa fel incat caramelul sa se intinda pe toata suprafata tavii. Puneti in tava fructele taiate in felii, cubulete, rondele, cat mai variat, dar ...
Bavareza din lapte si fistic
Puneti in apa rece gelatina la inmuiat, pentru 10 minute. Opariti fisticul cateva secunde, scurgeti-l apoi si curatati-l de pielita maronie. Puneti fisticul curatat pe un servet pentru a se absorbi toata apa si apoi zdrobiti-l mai mare. Puneti ...
Pere cu scortisoara
Intr-o cratita mica, se pune la fiert vinul cu zahar, scortisoara, nucsoara, piper si coaja de lamaie.
Intre timp, se curata perele de coaja si se indeparteaza cotorul.
Se pun perele in vinul fiert, se reduce focul si se fierb perele circa 20 ...
Prajitura cu gem si branza
Ingrediente
250 g branza de vaci
gem
un pahar de lapte
banane
1/2 kg biscuiti
frisca
zahar
Biscuitii se umezesc foarte putin in lapte. Branza se amesteca cu putin zahar daca nu este dulce. Biscuitii se aseaza pe o farfurie si peste ei se ...
Prajitura cu mac
Frecati zaharul cu untul pana obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati galbenusurile de ou, pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi puneti faina, semintele de mac, coaja de lamaie, scortisoara, laptele si sarea. Bateti albusurile spuma. ...
Piersici caramelizate
Nu dau cantitati fixe pentru ca difera in functie de cate piersici doriti sa pregatiti.
Se incepe prin a se indeparta coaja piersicilor si apoi se taie in felii.
Untul se pune intr-o cratita si cand se incinge se adauga feliile de piersici si ...
Tort Mascarpone
Ingrediente pentru blat:
* 6 oua
* 250 g zahar tos
* 250 g faina
* 1/4 lingurita praf de copt
* 1/4 lingurita sare
* 150 g unt nesarat, topit si racit
* 1 lingurita ...
Budinca de vinete
Coaceti vinetele, lasati-le putin la racit, curatati-le de coaja si lasati-le pe un plan inclinat sa se scurga. Caliti usturoiul pisat in ulei si adaugati rosiile taiate in cubulete. Tineti vasul la foc potrivit. Adaugati vinetele tocate, ...
Prajitura cu bezea
Blatul se pregateste in felul urmator: se bat spuma 4 albusuri, 6 linguri de zahar pudra, pana cand zaharul se topeste.
Se pun pe rand galbenusurile apoi cacao si faina.
Se introduce in cuptorul incins intr-o tava unsa si tapetata cu hartie ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-333