SiteDeBucate » unt

Retete cu unt

 Mucenici (sfintisori) moldovenesti Mucenici (sfintisori) moldovenesti
Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia frecata cu putin zahar si se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul,Intr-un castronas se amesteca galbenusurile, zaharul, aromele, laptele, untul topit ...
 mucenici moldovenesti mucenici moldovenesti
La masina de paine, puneti ingredientele in cuva, in urmatoarea ordine: lapte, apa, unt (pe care il topim in prealabil in cuptorul cu microunde), oul, zaharul tos, pliculetul de drojdie uscata, faina si sare, la programul de framantat si dospit.Daca ...
 Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa) Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat foarte bine(se poate folosi robotul) si se tine la frigider minim 1 ora. Se poate tine si de pe o zi pe alta daca nu va e urgent sa faceti reteta. Se intinde apoi o foaie subtire, se ruleaza si se intinde ...
 Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata
Se face un aluat din toate ingredientele,se framanta bine apoi se lasa la dospit o ora.Aluatul se imparte in 12 bucati ,se intinde fiecare bucata si se ruleaza pe forme.Se ung cu ou batut si putin lapte.Se coc la 200 grade C-10 minute,apoi cu 180 ...
 Banita (strudel cu branza) Banita (strudel cu branza)
Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea si piperul. O tava mare se unge cu unt sau margarina. Pe fiecare foaie de strudel se intind 1-2 polonice din compozitie, se ruleaza si se pune in tava ...
 coronita umpluta cu branza coronita umpluta cu branza
Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita de zahar,un pic de lapte cald si faina, am facut maiaua am lasat-o la crescut la loc caldut.Am pus laptele la incalzit cu zaharul pana s-a topit am dat ...
 Painici aducatoare de noroc. Painici aducatoare de noroc.
In primul rand trebuie sa-i multumesc pentru reteta lui Pocahontas.Se pune faina intru-n castron si se face o gaura la mijloc.Drojdia,laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin.Se lasa apoi la dospit.Cand drojdia s-a dospit se ...
 painisoare (chifle) painisoare (chifle)
Se cerne faina si sarea intr-un vas mare, apoi se adauga drojdia si zaharul. De regula, nu este bine ca drojdia sa intre in contact cu sarea, deoarece aceasta opreste cresterea. Drojdia este bine sa fie amestecata cu zaharul care mareste puterea de ...
 Panini integrale Panini integrale
Se amesteca cele 2 tipuri de faina;se dizolva drojdia in putina apa calda cu lingurita de zahar;se amesteca cu faina si untul apoi se adauga restul de apa calduta,pana rezulta un aluat cu consistenta molcuta;se bate de cca 50 de ori de masa,apoi se ...
 strudel cu mere strudel cu mere
Curatam merele si le dam pe razatoare.Le amestecam cu zahar si arome si le calim in unt.Intindem pasta sfolia,taiem marginile astfel incat sa realizam mici fasii,presaram putin gris,punem in mijloc compozitia de mar(fara zeama) si impletim dupa ...
 Paine impletita Paine impletita
Incalzim putin laptele cu apa,punem untul topit,zaharul si drojdia.Lasam 15 minute si turnam peste faina amestecata cu ou si sare.Lasam o ora la crescut,impartim aluatul in 2 si fiecare bucata in 3 fasii pe care le impletim(eu am facut una impletita ...
 Cozonac Cozonac
Intr-un bol mai mare se pun 100 g faina si se oparesc cu 50ml lapte clocotit.Se amesteca cu lingura pana se raceste , iar cand compozitia este putin calduta se adauga drojdia ,ce a fost frecata inainte cu o lingura de zahar.Se lasa , maiaua, la ...
 Prajitura Prajitura
Se separa ouale, mai intai se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul si se mai bat pana se topesc cristalele de zahar, se pun galbenusurile, faina, uleiul, sarea, praful de copt si se amesteca toate cu mixerul.sau cu teul, pana devine ...
 Aluat de tarta Aluat de tarta
Intr-un bol amestecam faina cu untul ca faramituri se adauga oul ,zaharul si la urma apa ca aluatul sa se impreuneze.Se pune la frigider ptr 2ore dupa care se poate folosi.Este bun ptr diferite tarte cu fructe.(se poate pregati si la robotul de ...
 COZONAC CU COCA OPARITA COZONAC CU COCA OPARITA
Se da in clocot laptele cu 200 g zahar si se toarna fierbinte peste faina din vasul de aluat(se amesteca in mijloc)si se amesteca pana se racoresteS-a pregatit si maiaua din drojdie+1 lingura de zahar si 1lingura de faina +1 cescuta de lapte ...
 COZONAC USOR DE FACUT COZONAC USOR DE FACUT
Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele cald cu crema obtinuta. Se pune restul ingredientelor. Se framanta bine si se lasa la dospit.Obs.:Drojdia se freaca de la inceput cu putin zahar, ...
 Mamaliga Tradaro Mamaliga Tradaro
Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe grisul, cam 7-8 minute.In ceaun sau vasul in care se face mamaliga, se pune untul la foc mic sa se topeasca, apoi se adauga malaiul si se amesteca bine ...
 Chifle de secara Chifle de secara
Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic. Apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta pana nu se mai lipeste de maini (nu e necesar f mult sa framantam). Se lasa la dospit 30 de ...
 Paine impletita - colac - cu lapte Paine impletita - colac - cu lapte
Incalziti cuptorul la treapta mare (nu am cuptor performant pentru a va putea temperatura exacta). Lucrati aluatul numai daca in bucatarie este cald.Se cerne faina, se amesteca cu sarea si garantul de la Dr.Oetker. Se adauga untul topit pentru 10 ...
 COZONACI COZONACI
In primul rand, se da drumul la cuptor si toate ingredientele se acomodeaza la temperatura bucatariei, cateva ore.Drojdia se inmoaie cu putin lapte caldut (ATENTIE: nu fierbinte!) si 1 lingurita zahar (care ajuta drojdia sa creasca).Separat se ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu unt - Pagina 174
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z