SiteDeBucate » Retete Traditionale Romanesti

Retete Retete Traditionale Romanesti cu unt

 Coltunasi cu prune de vara Coltunasi cu prune de vara
Amestecati faina cu oul, untul, sarea si atata apa cata este necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Intindeti din aluat o foaie cu grosime de 2-3mm. Taiati foaia in patrate.Pe fiecare patrat puneti cate o pruna fara sambure in care ati ...
 Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi
Cureti si speli cartofii si ii tai in felii groase.Ii pui intr-o forma termorezistenta, cu 50 ml ulei si 150 ml apa.Introduci forma in cuptorul cald si coci cartofii la foc mijlociu, pana cand sunt bine patrunsi, iar sosul a scazut.Pentru rulouri, ...
 Ficatei inabusiti cu mamaliga Ficatei inabusiti cu mamaliga
Intr-un vas de fonta, pui la fiert 350 ml apa cu un varf de cutit sare.Presari 2 linguri malai, iar cand apa clocoteste, adaugi restul de malai si omogenizezi.Continui fierberea la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa mamaliga.In ...
 Diresala Diresala
Cureti cartofii decoaja si tn pui sa fiarba cu apa, marar tocat fin si 1 legatura de ceapa verde.Cat timp fierb cartofii, pui untul sa se topeasca tn tigaie si adaugi 1 legatura de ceapa tocata. Cand s-a rumenit o torni peste cartofi, dar numai dupa ...
 Chifle umplute Chifle umplute
Faci omleta din oua cu branza si vegeta.Fiecarei chifle le tai un capac, le scoti miezul, inmoi chiflele in lapte, le umpli cu omleta, Pui capacul taiat, ungi cu unt si le dai la cuptor pentru 20 de minute. ...
 Papara cu carne Papara cu carne
Tai painea felii, pe care le inmoi in lapte amestecat cu ouale batute. Cureti si toci ceapa pe care o calesti in unt, adaugi carnea tocata, le calesti tmpreuna circa 30 de minute. In acest timp, adaugi apa putin cate putin si, la final, potrivesti de ...
 Cuib de rosii cu ochiuri romanesti Cuib de rosii cu ochiuri romanesti
Speli rosiile, le tai cate un capacel, le scoti miezul si le lasi sa se scurga pe o farfurie pentru 5 minute. Le asezi apoi intr-un vas termorezistent sau o cratita, spargi in fiecare rosie cate un ou si pui o bucatica de unt deasupra.Speli verdeata, ...
 Mamaliga cu branza la cuptor Mamaliga cu branza la cuptor
Faci o mamaliga mai moale, apoi ungi un vas cu unt si pui alternativ un strat de mamaliga, unul de branza. Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga. Poti pune intre straturi si bucatele de costita. Bati apoi ouale cu laptele sau smantana ca pentru ...
 Alivanca Alivanca
Treci branza prin masina de tocat, adaugi ouale batute, malaiul, smantana si sare dupa gust. Omogenizezi compozitia, o torni intr-un vas rezistent la caldura uns cu unt si tapetat cu pesmet. Presari peste placinta pesmetul, pui untul taiat cubulete ...
 Bulz cu afumatura Bulz cu afumatura
Din malai, apa si sare fierbi o mamaliga bine legata pe care o rastorni pe un suport de lemn si o lasi sa se raceasca. Pui la fiert 3 oua, apoi tai bucati costita si carnatii si le rumenesti in ulei incins. Dupa ce au fiert ouale, le decojesti, le ...
 Galuste cu malai Galuste cu malai
Dai laptele la fiert si cand da in clocot adaugi malaiul, sarea si zaharul si lasi pe foc. Cand mamaliga e gata o rastorni pe un suport de lemn. lei cu lingurita si formezi galuste pe care le prajesti apoi in unt incins. Dupa ce le-ai rumenit, le pui ...
 Musaca de cartofi Musaca de cartofi
Toci ceapa si o pui intr-o cratita cu untul ca sa se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Carnea o toci, o pui peste ceapa si amesteci bine. Acoperi cu un capac si lasi sa fiarba, la foc mic, in zeama lasata de carne. Cand zeama a scazut, mai lasi pe foc, ...
 Conopida gratinata Conopida gratinata
Desfaci conopida in buchetele mai mari si o oparesti in apa cu sare. Ungi un vas termorezistent cu unt si il tapetezi cu pesmet, apoi asezi buchetelele de conopida scurse bine.Pentru sos, topesti untul intr-o craticioara. Adaugi faina si amesteci ...
 Sufleu cu piure si kaizer Sufleu cu piure si kaizer
Speli varza bine, cureti ceapa, le tai marunt si le pui sa se caleasca in untura incinsa. Adaugi apoi o ceasca de apa fierbinte si foaia de dafin si lasi sa fiarba la foc mic timp de o ora. Intre timp, cureti cartofii, ii tai in sferturi, ii fierbi, ...
 Miel cu bob Miel cu bob
Cu 12 ore inainte de preparare, pui bobul sa se inmoaie. A doua zi, schimbi apa si il fierbi la foc mic, timp de 4 ore, pana cand se inmoaie.Cureti ceapa si o tai marunt. Tai carnea in cubulete si o inabusi cu 50 ml ulei si putina apa, adaugand ...
 Melcisori cu nuci Melcisori cu nuci
Dizolvi drojdia, 1 lingurita zahar si 1 lingura faina, in 100 ml lapte caldut.Dupa 15 minute, amesteci faina cernuta, cu maiaua, restul de lapte caldut, oul si sarea.Framanti bine aluatul, adaugand treptat 50 g unt topit. Acoperi aluatul si il lasi ...
 Cozonac cu mac Cozonac cu mac
Opareste macul si lasa-l apoi sa se umfle. Scurge-l, piseaza-l si pune-l la fiert cu lapte, zahar, pesmet si vanilie. Cand ai o crema groasa, ia de pe foc si adauga untul.Fa o maia din drojdie, lapte caldut si o lingura cu zahar. Opareste trei ...
 Graten cu piure de cartofi si crenvusti Graten cu piure de cartofi si crenvusti
Cureti cartofii, ii tai cuburi si ii fierbi in apa sarata circa 15 minute. Intre timp tai prazul rondele, cureti mezelul de pielita si il tai felii de circa 0,5 cm. Infierbanti untul intr-o tigaie, prajesti mezelul pe ambele parti si il scoti din ...
 Banuti ciobanesti Banuti ciobanesti
Prepari o mamaliguta din lapte si malai. Speli mararul si il toci foarte fin. Cureti cepele, le speli si le toci, apoi le pui la calit in unt. Le lasi la calit pana capata o culoare aurie. Adaugi peste ceapa ouale batute, cat sa capete gust, dar sa ...
 Spanac moldovenesc Spanac moldovenesc
Cureti spanacul si il speli in mai multe ape. Apoi il oparesti in apa cu sare si il strecori. Pui in tigaie 1 lingura de unt si calesti orezul, spalat in prealabil. Apoi torni 2 cani de apa fierbinte. Toci spanacul si il calesti in untul ...
1
Filtreaza retetele
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Retete Traditionale Romanesti cu unt
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z