Unt colorat
Eu fac acest unt pentru a decora diferite sandwich`uri. De exemplu, pentru unt verde, storc bine spanacul fiert si il amestec usor cu untul, in cantitati egale. ...
Sufleu de dovlecel
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala dovleceii, se curata de codite, se rad grosier. Se pun intr-o tigaie si se inabusa la foc moderat, pina se evapora lichidul. Se scot si se pun intr-o sita pentru a se scurge bine. Pentru sosul bechamel ...
Iepure la cuptor cu salvie si cimbru
Portionam iepurele, eu am lasat tot in afara de piept, care o sa-l folosesc la o supa de legume, pe post de piept de pui. Iepurele meu a avut destul de multa grasime, asa ca am pastrat-o si am pus-o la sfarsit in tava pentru a nu pune prea mult ulei. ...
Fructe pietruite
Se spala fructele si se lasa sa se zvinte. Intr-o cratita se pune zaharul cu otetul balsamic la foc mediu sa se caramelizeze. Perele se curata se cotor si se taie felii. Se scot samburii caiselor si se feliaza. Se adauga toate fructele in ...
Piure de cartofi by Jamie Oliver
Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se tin pe foc cam 30 minute, se incearca apoi cu o furculita, daca aceasta intra usor, cartofii sunt fierti. Cartofii se scurg bine si se sfarama cu pasatorul,sau cu o ...
Ceapa umpluta
Se curata cepele de foi si se fierb 15 minute in apa cu sare,dupa care se scot se lasa putin la racit dupa care le-am taiat cu varful cutitului pentru a da forma de zig-zag. Se sobesc usor sau se scot foile de ceapa,care vor fi tocate.(as fi vrut sa ...
Muschi sote Stroganoff
Tai julien muschiul de vaca. Il presari cu sare si-l sotezi in ulei. Ceapa o tai marunt, o calesti in ulei, adaugi faina si le calesti impreuna. Stingi totul cu boia de ardei si bulion subtiat cu apa. Adaugi carnea in sos, potrivesti din nou de sare ...
Aperitive din rosii cu branza
Faramitezi branza de vaci, pui sare si piper dupa gust, adaugi untul si le freci pana devin ca o crema. Tai mararul marunt, il adaugi in compozitia pe care o dai la rece pentru 10 minute. Speli rosiile, le tai rondele si le lasi sa se scurga.Asezi ...
Pasta de sunca
Pui ouale sa fiarba in apa rece cu sare. Intre timp, treci de doua ori sunca prin masina de tocat carne si tocatura o freci foarte bine pe urma cu untul si galbenusurile fierte tari. Potrivesti de sare, piper si o dai la rece. Cele mai potrivite ...
Friptura de vita cu portocale
Cureti portocalele de coaja si le feliezi. Apoi cureti si cartofii. Cu jumatate din cantitatea de unt ungi bucata intreaga de carne. Presari sare si piper, in tava unsa cu unt asezi carnea, iar peste ea feliile de portocala. De jur-imprejur pui ...
1