Carawe - Desertul lehuzei - specific tarilor arabe
Intr-o cratita anti aderenta se pune apa cu zaharul la fiert; cand incepe sa fisrba se adauga orezul macinat inploaie si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se adauga chiminul dulce si scortisoara si se fierbe 8-10 minute pana s-a ingrosat.Se ...
Cartofi frantuzesti
Mod de prepararePunem cartofii la fiert cu coaja cu tot.Punem ouale la fiert,le vom fierbe cel putin 10 sau 15 minute,dupa care le vom pune in apa rece ca sa se decojeasca usor.Curatam cartofii de coaja si ii vom sfarama cu furculita.Punem un rand de ...
Budinca de paste cu fructe
Puneti la fiert 4 litri de apa. Cand clocoteste, adaugati pastele. Lasati-le la fiert 5-6 minute. Strecurati-le si puneti jumatate din paste intr-o tava unsa cu unt.Curatati kiwi si mandarina de coaja si taiati-le in bucati. Peste paste puneti ...
Budinca de spaghetti cu telemea de vaca
Se fierb spaghettele conform indicatiilor de pe pachet si se strecoara. In timpul cat fierb spaghettele se pune in vasul termorezistent margarina, branza data prin razatoarea cu gauri mari si se bat ouale. Dupa ce s-au scurs pastele se pun peste ...
Budinca de gris cu fructe
Puneti la fiert laptele cu zaharul, 1 plic de zahar vanilat si untul. Cand clocoteste adaugati grisul in ploaie, amestecand cu un tel sub forma de para. Lasati sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand cu telul 6-7 minute pana cand compozitia ...
Budinca de paste cu branza
Pastele se fiert, se trec pe sub un jet de apa rece si se pun intrun bol mai mare.Stafidele le punem la inmuiat cu o lingura de apa si o esenta de rom.Rahatul il taiem in cubulete.Luam o tava de Teflon cu pereti mai inalti, o ungem cu unt, inclusive ...
Budinca de taitei cu vanilie
Puneti la fiert 3 litri de apa cu putina sare. Cand clocoteste adaugati taiteii si lasati sa fiarba la foc mic 5 minute. Strecurati taiteii si puneti-i intr-o tava mai inaltuta unsa cu ulei.Puneti ouale intr-un castron, faina, zaharul vanilat (praful ...
Budinca de riso
Se fierb pastele cu 400ml apacu sare pana se umfla si scade toata apa.Se amesteca ouale cu zaharul,branzeturile,condimetele,untul si frisca,apoi se adauga pastele fierte si se omogenizeaza.Se pune amestecul intr-o forma de cozonac unsa si tapetata.Se ...
Budinca dulce cu cas si fusilli
Se pune apa la fiert cu putin ulei si cand da in clocot se pun fusilli si se tin dand in clocot 1 minut dupa care se scurg intr-o strecuratoare. Se pun apoi intr-o tava, se rade casul pe razatoarea mare, se bat cele 7 oua si se pun deasupra. Separat ...
Budinca cu mere si struguri
Se pune la fiert laptele cu zaharul.Se ia de pe foc si se lasa 10 minute.Intr-o alta oala se adauga faina si cacao.Se adauga laptele caldut ,se amesteca bine cu o lingura de lemn si se pune la foc mic ,10 minute,amestecand continuu.In timp ce fierbe ...
Placinta cu lapte si gris
Umplutura: laptele cu grisul se pun pe foc si se incalzesc putin.Se bat ouale si se freaca cu zaharul pana acesta se topeste. Se adauga incet peste laptele caldut si se amesteca continu pana grisul se ingroasa, ca o mamaliga. Luam grisul de pe foc si ...
Budinca de creier
Creierul se tine, cel putin o ora, in apa rece cu sare. Se curata de pielite si se opareste cu apa clocotita. Galbenusurile se separa de albusuri si se amesteca cu smantana, faina, sarea, piperul si patrunjelul tocat marunt. Albusurile se bat spuma, ...
Budinca de cozonac
Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca cu laptele si se toarna peste cozonac, pentru ca acesta sa se inmoaie bine. La amestecul rezultat, se adauga stafidele si romul.Albusurile impreuna cu zaharul se bat spuma, dupa care se ...
Gris imbibat
Ouale,zaharul si apa se bat f.bine,sa se ingroase compozitia f.tare;compozitia,cade de pe tel,dar cu greutate.Punem apoi praful de copt(nu-l sting) si vanilia(pun cca 1/2 lingurita de vanilie pudra);se bate inca o data.Pe urma se pune grisul,in ...
Budinca in culori
1.Prepari budinca conform instructiunilor de pe plic si o torni fierbinte in cupe sau pahare cate un strat din fiecare culoare,dar dupa ce stratul de jos s`a racit si s`a intarit,astefel incat sa nu se amestece culorile.2.Dai budinca la rece cateva ...
BUDINCA CU TON SI LEGUME
AluatulSe faramiseaza margarina in faina pina devine faramicioasa se adauga sarea si cite putina apa pina se impreuneaza aluatul.Se framinta foarte putin si se invelste in naylon si se da la frigider ptr cel putin 2 ore.(se poate face cu o seara ...
Budinca de gris
Intr-un vas(eu am folosit de jena)punem 4 linguri de zahar si-l dam pe flacara sa se caramelizeze apoi cu ajutorul unui prosop (sau manusa) ca sa nu ne ardem, inclinam vasul astfel incat sa curga caramelul si pe margini de jur imprejur. Apoi il lasam ...
Placinta cu spanac
Framantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam la frigider cat timp ne ocupam de umplutura.Spalam bine spanacul si il oparim in apa cu sare impreuna cu ceapa tocata marunt. ...
Sufleu de bruccoli
Dupa ce se spala,broccoli se fierbe cca 4 minute;pe urma se spala cu apa rece,se pune intr-o strecuratoare,apoi se desface in buchetele.Ciupercile se calesc,in putin ulei de masline,doar pina ce se evapora apa.Intr-un vas se mesteca bine cele 3 ...
Clatite vieneze
Pentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune faina; se adauga treptat laptele si apa minerala. Aluatul rezultat se va lasa sa se odihneasca pentru 30 minute. Pentru umplutură se amesteca branza ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-333