SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa

Retete Dulciuri si prajituri de casa

 Gogosi spiralate Gogosi spiralate
Amestecam apa cu laptele si punem la fiert impreuna cu untul,sarea si zaharul. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe ...
 Prajitura cu mac si prune Prajitura cu mac si prune
Se fierbe macul macinat in lapte vreo 5 minute si se lasa la racit. Prunele se taie in jumatati, se scot samburii si se presara cu 1 lingura de zahar.Se mixeaza untul si zaharul, se adauga ouale, coaja de lamaie, faina si praful de copt. Se pastreaza ...
 Tort caramel Tort caramel
Blatul : albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece.Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca bine cu paleta.Adaugam faina amestecata dinainte cu praful de budinca + praful de copt.Se omogenizeaza bine si se pune compozitia in tava unsa si ...
 Tort cu 2 blaturi si 2 creme Tort cu 2 blaturi si 2 creme
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se adauga galbenusuri mixate cu 4 linguri de zahar, apoi faina. Se imparte aluatul in doua, iar intr-o jumatate se adauga cacaoa. Se coc aprox 15 minute.Se pun stafidele ...
 Prajitura desteapta Prajitura desteapta
Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana devin ca o crema.Se adauga untul topit si racit (eu l-am pus moale,la temperatura camerei),zaharul vanilat si faina.Punem si laptele rece si la sfarsit albusurile batute spuma tare,cu un praf de sare. Se pune ...
 Muffin cu inima dulce de banana Muffin cu inima dulce de banana
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si sarea.I se adauga zaharul. In centru se toarna untul topit, oul batut in prealabil si laptele cu esenta de vanilie. Se amesteca pana ce ia consistenta unei smantani mai groase.Se tapeteaza tava cu hartie ...
 Compot de prune Compot de prune
Se aleg prunele sa fie sanatoase, se spala si se pun in borcane . Prunele pot fi puse intregi sau rupte in jumatati . In fiecare borcan se pun 3 linguri de zahar, apoi se completeaza cu apa pana se umple borcanul.  Se capseaza si se pun ...
 Gem de prune Gem de prune
Se aleg prunele sa nu fie stricate , se spala si se rup in jumatate. Se pun intr-o cratita de 6 l.  astfel: un rand de prune unul de zahar si tot asa pana se termina prunele. Cratita se baga in cuptorul aragazului la foc potrivit. Din cand in ...
 Banana bread Banana bread
Mixam untul cu zaharul,apoi adaugam ouale,bananele pasate,apoi restul ingredientelor.Turnam compozitia intr-o tava de chec si coacem in cuptorul incins la 180 grade timp de 1 ora. Lasam sa se raceasca in tava 10 minute apoi rasturnam painea pe un ...
 Cornulete cu rahat Cornulete cu rahat
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se framanta. Se lasa sa se odihneasca 30 min. Se imparte compozitia in doua parti. Din fiecare parte se intinde o foaie, se taie patratele , se pune o bucata de rahat si se ruleaza. Se dau la cuptor circa 30 ...
 Prajitura de castane Prajitura de castane
Reteta de gateau aux marrons (prajitura de castane) Pui intr-un vas 175 gr zahar ( eu pun 150) si un plic de zahar vanilat, se freaca cu 125 gr unt, apoi se adauga 4 galbenusuri, cele 2 pachete de piure de castane ( aici se gasesc congelate. au ...
 Minipateuri cu mere Minipateuri cu mere
Se cerne faina intr-un castron,se face o adncitura in mijloc in care se pune un praf de sare,uleiul si ouale.Se amesteca bine si se framanta si se dauga apa calduta pana se formeaza un aluat mediu tare Se continua framantatul pana ce aluatul nu mai ...
 Tort merengue cu ciocolata si crema mocca-brandy Tort merengue cu ciocolata si crema mocca-brandy
Albusurile si zaharul se bat spuma pana devin bezea. Se amesteca cu nucile si cacao pentru omogenizare. Se pune tava cu aluatul in cuptorul cea fost preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru 15 minute. Dupa 15 minute scadem temperatura la 160 de ...
 Clatite Clatite
Eu fac aluatul dupa o inventie proprie, si imi ies foarte bune. Am observat ca multi pun intai faina, peste care pun celelalte ingrediente, dar mie nu-mi place cum ies asa. Ale mele sunt aurii , pufoase si cu multe gauri in ele. Deci: eu bat cele 3 ...
 Prajitura cu nuca Prajitura cu nuca
Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, albusurile batute spuma si apoi faina si praful de copt. Se obtine o compozitie ca de chec. Se toarna intr-o tava ( 25/35cm.) tapatata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins. Se coace ...
 Tiramisu cu zmeura Tiramisu cu zmeura
Se pregateste cafeaua indulcita si se lasa la racit. Galbenusurile se bat cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se amesteca apoi cu branza mascarpone rece, vanilia si coniacul. Albusurile se bat spuma pana se intaresc bine, apoi se ...
 Briose Briose
Cuptorul se incinge. Se bat oulale cu zaharul, iaurtul si uleiul , untul , esnta de migdale apoi adaugam faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat amestecam sa se lege compozitia.Tava de briose se unge cu unt se pune o lingura ...
 Tort de ciocolata umplut cu menta Tort de ciocolata umplut cu menta
Vom incepe cu decorul pentru blat. Amestecam toate ingredientele,faina, zahar, albus, unt si cacao. Pasta obtinuta,o intindem pe o bucata de hartie de copt de dimensiunea tavii de cuptor,tava in care vom coace blatul. Cu ajutorul unui pieptan de ...
 Tort cu crema de lapte Tort cu crema de lapte
BLATUL : Mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Se cerne faina cu cacao si praf de copt si se adauga treptat in amestecul de ou. Apoi punem putin cate putin si apa calda. ...
 Gem de gutui Gem de gutui
Se sterg gutuile de puf, se taie in bucati si se dau pe razatoare mare(la robot). Se face un sirop usor legat din: 1 kg. zahar si 500 ml. apa. Se pun gutuile rase si se fierb la foc iute 20 min. si apoi inca 30 min. la foc potrivit. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-333
Filtreaza retetele
Ingredient:
capsuni (361) bicarbonat (351) amidon (341)
visine (329) sirop (322) biscuiti (320)
nuca de cocos (301) coaja de lamaie (299) gris (260)
branza de vaci (256) caise (252) compot (248)
migdale (245) alune (242) portocale (234)
cafea (231) dulceata (229) ciocolata alba (224)
mascarpone (199) piscoturi (175) pesmet (167)
banane (159) piersici (157) cirese (153)
apa minerala (136) galbenus (136) ananas (127)
otet (124) zmeura (122) zmeura (122)
kiwi (101) drojdie uscata (94) pere (90)
suc de lamaie (88) drojdie proaspata (88) suc de lamaie (88)
mac (84) coaja de portocala (81) menta (78)
menta (78) foi de placinta (78) untura (75)
vin (75) afine (71) orez (66)
albus (65) fructe de padure (57) struguri (56)
gutui (56) cartofi (55) cuisoare (54)
peste (52) porumb (45) mure (45)
smantana dulce (43) nucsoara (43) vin alb (41)
piper (41) fistic (40) rosii (37)
cascaval (32) susan (32) lapte batut (30)
ghimbir (29) telemea (29) malai (26)
pepene galben (25) masline (24) aluat foietaj (24)
paste (24) nutella (23) coacaze (21)
ceapa (20) cognac (19) porc (15)
vin rosu (15) intaritor frisca (14) marar (14)
ulei de masline (14) patrunjel (12) ciuperci (11)
fulgi de ovaz (11) mango (10) usturoi (10)
conservant (9) morcov (9) macaroane (8)
dovlecei (8) whisky (8) chimen (7)
sunca (7) fidea (7) feta (6)
ceapa verde (6) pui (6) anason (5)
suc natural (5) bomboane colorate (5) bulion (5)
busuioc (4) taietei (4) maioneza (4)
rozmarin (3) ton (3) gaina (3)
telemea de oaie (3) suc de rosii (3) franzela (3)
mazare (3) spanac (3) cardamon (3)
varza (3) carne tocata (3) serbet (3)
pepene verde (3) parmezan (3) cimbru (2)
vegeta (2) verdeata (2) piept de pui (2)
boia (2) sunca presata (2) lipii (2)
praz (2) branza topita (2) ienibahar (2)
broccoli (2) ardei gras (2) mozzarella (2)
salam (2) gogosar (1) ardei iute (1)
pasta tomate (1) ficat (1) bacon (1)
hrean (1) vinete (1) coriandru (1)
ketchup (1) sparanghel (1) kaiser (1)
conopida (1) dafin (1) fasole verde (1)
stevie (1) icre (1) fasole boabe (1)
liquor (1) sos de caramel (1) slanina (1)
loboda (1) parizer (1) melci (1)
sofran (1) spaghetti (1)
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Dulciuri si prajituri de casa - Pagina 30
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z