Galusti cu prune
Se fierb cartofii, se piseaza si se amesteca bine cu faina, grisul, oul, 2 linguri de zahar si nucsoara. Se framanta bine si se mai adauga faina daca este necesar. Se intinde apoi aluatul obtinut, se ruleaza si se portioneaza. Prunele se taie pe ...
Speculaas
Se amesteca ingredientele uscate , se adauga untul si 4 linguri de lapte si se framanta aproximativ 30 de secunde Trebuie sa iasa o coca normala spre moala, nu tare. Daca e nevoie se mai adauga o lingura de lapte si se amesteca iar. Se ...
Inghetata de afine
Punem toate ingredientele intr-un recipient cu pereti inalti. Mixam totul bine. Punem compozitia intr-un vas de inox si introducem la congelator. Dupa aproximativ trei ore, scoatem vasul si mixam inghetata pentru a preintampina formarea cristatelor ...
Bascute cu branza sau cu gem
Se pune faina pe planseta si se face la mijloc un loc. Se adauga toate ingredientele si se framanta bine ,luand faina de pe margine pana obtinem o coca potrivit de tare . O lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.(aproape o ora si jumatate).Se ...
Gem de piersici
Se spala piersicile.Se taie bucati de piersici, scotandu-se samburii, se pun intr-o cratita de 6 l. peste ele adaugandu-se zaharul. Se dau la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se scoate cratita si se mesteca in compozitie. Este gata cand scade ...
Bomboane gigante de mousse de ciocolata
Se prepara mousseul de ciocolata Se topeste ciocolata menaj impreuna cu 200 ml frisca lichida in microunda aprox. 2-3 minute. Atentie sa nu fiarba. Se scoate se amesteca bine si se lasa la racit. Intre timp se bate restul de frisca si se pune ...
Inghetata cu lamaie
Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa,in jur de 5 minute.Se poate pune si coaja de lamaie daca va place.Se lasa la racit dupa care se pune sucul stors cu nadejde :)) de la cele 2 lamai. Se adauga si frisca lichida,putin cat putin si se ...
Tort de portocale
-Se amesteca galbenusurile cu mierea, sucul si coaja de portocala apoi se bat pe bain-marie pana se ingroasa. -Se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma si cu faina amestecata cu praful de copt. -Se asaza in tava unsa cu unt si ...
Colacei dulci
Am amestecat untul taiat cubulete cu zaharul. Peste ele am turnat 125ml apa clocotita.Am amestecat ca sa se topeasca mai repede untul si zaharul, apoi am lasat sa se raceasca. Am dizolvat drojdia in 25 ml apa calduta,peste care am adaugat si ...
Cornetti
-Am topit drojdia in putin lapte caldut,apoi am adaugat faina,zaharul,untul cubulete si ouale.-Am amestecat bine si am adaugat si restul de lapte treptat in aluat.Am framantat bine aluatul.-Am lasat la crescut pana s-a facut mare-mare:)-Dupa ce a ...
Tarta cu portocale
-Batem albusurile cu vanilia si galbenusurile cu zaharul,apoi le amestecam usor cu lingura de lemn. -Se adauga si faina amestecata cu praful de copt. -Totul se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. -Se coace la 180grade,25 min. -Pentru ...
Savarine
-Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea.Se adauga pesmetul apoi se adauga si albusurile batute spuma. -Se ung formele de savarina cu unt si se tapeteaza cu faina. -Se pune compozitia in forme si se coc la foc puternic. -Cand sunt gata se scot ...
Prajitura turnata cu mere
-Eu am facut cantitate dubla.Deci...ouale se freaca cu zaharul,apoi se adauga uleiul.-Apoi se pune faina+praful de copt,alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand il punem in tava.-Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina,apoi se toarna ...
Panini
-Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat care se lasa la crescut pana se dubleaza volumul.-Aluatul il impartim in 6 sau 8 bucati.Eu am impartit in 8 parti.-Fiecare bucatica se framanta putin , apoi se formeaza o bila care se asaza in tava ...
Prajitura cu branza si caise
Blat: Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat elastic,nelipicios.Il invelim in folie si dam la rece pentru jumatate de ora. Umplutura: Branza o mixam impreuna cu ouale,zaharul,vanilia si frisca lichida,pana obtinem o crema fina. Aluatul il ...
Inghetata cu ciocolata
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Ciocolata o topim impreuna cu laptele si in momentul in care da in clocot,turnam peste crema de galbenusuri.Lasam la racit.Eu am pus vasul intr-un ...
Ananas caramelizat
-Se curata ananasul apoi se taie pe lung in patru bucati si se curata cotorul. -Fiecare bucata se unge cu miere si se presara cu scortisoara dupa gust,apoi deasupra se pune o folie si se tine la frigider 2 ore pentru marinat. -Se unge grillul ...
Barbusa cu prune
Se framanta un aluat din faina, unt, 3 galbenusuri si 100 gr zahar. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se spala prunele, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara. Se amesteca smantana cu cele trei galbenusuri ramase. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-333