SiteDeBucate » lapte

Retete cu lapte

 Placinte cu marmelada si nuca Placinte cu marmelada si nuca
Incalzesti laptele putin, adaugi sarea, drojdia, putina faina si lasi 15 minute ca sa dospeasca. Freci ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se albesc. Amesteci ouale cu aluatul dospit, coaja de lamaie, adaugi treptat faina, cate putin ulei si ...
 Floare aromata Floare aromata
Bati spuma untul cu zaharul, esenta, coaja de portocala si sarea pana se topeste zaharul. Adaugi pe rand galbenusurile. Amesteci faina cu praful de copt si adaugi in compozitie alternativ cate o lingura de faina si o lingura de lapte. Amesteci pana ...
 Deliciu cu mere Deliciu cu mere
Amesteci faina cu praful de copt, nucsoara si scortisoara. Bati oul ca pentru omleta si-l amesteci cu uleiul si laptele, apoi adaugi mierea. Amesteci bine si torni compozitia peste amestecul de faina. Mixezi pana se omogenizeaza totul. Adaugi ...
 Mielusel nins Mielusel nins
Bati albusurile spuma cu un praf de sare, adaugi 200 g zahar si zaharul vanilat. Cand s-a dizolvat zaharul, adaugi zeama de lamaie si mai bati putin. Freci untul cu 100 g zahar, adaugi albusurile amestecand usor, apoi galbenusurile pe rand, laptele, ...
 Sufleu cu piure si kaizer Sufleu cu piure si kaizer
Speli varza bine, cureti ceapa, le tai marunt si le pui sa se caleasca in untura incinsa. Adaugi apoi o ceasca de apa fierbinte si foaia de dafin si lasi sa fiarba la foc mic timp de o ora. Intre timp, cureti cartofii, ii tai in sferturi, ii fierbi, ...
 Budinca de lapte Budinca de lapte
Topesti  untul  intr-o craticioara, adaugi faina, amesteci, pui si laptele si fierbi sosul cateva minute. Intre timp, bati albusurile spuma cu zaharul tos. Adaugi in sos mai intai galbenusurile, apoi albusurile si stafidele si amesteci cu ...
 Risotto cu hribi si rozmarin Risotto cu hribi si rozmarin
Pui hribii uscati in apa calduta cu putin lapte. Dupa 3 ore, ii scurgi. Cureti dovleacul de coaja, il tai in cuburi si il fierbi in apa impreuna cu o crenguta de rozmarin, pana cand bucatile devin „al dente".Cureti numai partea colorata a ...
 Baton cu stafide si nuci Baton cu stafide si nuci
Inmoi stafidele in rom si apa calduta cat sa le acopere. Tai rahatul in cubulete, iar nucile marunt, cu un cutit bine ascutit.Incalzesti laptele si adaugi jumatate din cantitatea de rahat. Amesteci pana cand rahatul se topeste.Ambalezi biscuitii ...
 Orez cu fructe Orez cu fructe
Alegi orezul, il speli si il fierbi in 500 ml apa si 250 ml lapte, impreuna cu zaharul vanilinat.Pui gelatina la inmuiat in 150 ml apa rece. Fierbi la bain-marie laptele ramas, impreuna cu galbenusurile si zaharul, amestecand pana cand se ingroasa ...
 Clatite umplute cu crema de alune Clatite umplute cu crema de alune
Bati ouale cu sarea, apoi incorporezi treptat faina si laptele rece. Omogenizezi aluatul si il lasi sa se odihneasca 20 de minute.Ungi tigaia folosind un servetel inmuiat in ulei. In tigaia incinsa, torni aluat si formezi o pelicula uniforma, ...
 Melcisori cu nuci Melcisori cu nuci
Dizolvi drojdia, 1 lingurita zahar si 1 lingura faina, in 100 ml lapte caldut.Dupa 15 minute, amesteci faina cernuta, cu maiaua, restul de lapte caldut, oul si sarea.Framanti bine aluatul, adaugand treptat 50 g unt topit. Acoperi aluatul si il lasi ...
 Chiftele din carne de porc si linte Chiftele din carne de porc si linte
Faramitezi chifla si o pui la inmuiat in lapte. Pui la fiert lintea rosie in apa clocotita, pentru 20 de minute, apoi o scurgi. Cureti ceapa, o tai marunt si o calesti in 2 linguri de ulei.Decojesti cartofii, ii razi fin si ii scurgi.Dai carnea si ...
 Parjoale de soia Parjoale de soia
Alegi soia, o speli si o lasi la inmuiat 6-8 ore, in apa rece. Inlocuiesti apa si fierbi boabele de soia impreuna cu foaia de dafin si cel putin 1 litru de apa, la foc mic, pentru 3 ore sau in vasul sub presiune, timp de 30 de minute. Scurgi soia ...
 Foccacia cu rosii uscate Foccacia cu rosii uscate
Intr-un castron, cerni faina, sarea si bicarbonatul, iar in mijloc faci o adancitura in care pui laptele batut, rondelele de masline, frunzele de rozmarin maruntite si rosiile uscate, in prealabil scurse si taiate in fasii.Nu framanti aluatul, ci ...
 Cozonaci impletiti Cozonaci impletiti
Intr-un vas mai mare pui un pumn de faina peste care torni 200 ml lapte clocotit si amesteci rapid cu o furculita ca sa desfaci cocoloasele si sa obtii o pasta groasa. Lasi la racit. Intre timp, freci drojdia cu o lingura de zahar pentru a se ...
 Fulgi de ovaz cu fructe uscate Fulgi de ovaz cu fructe uscate
Tai fructele uscate in bucati mici si adaugi fulgi de ovaz peste ele. Asezi amestecul in 4 farfurii adanci sau in castroane si torni deasupra laptele batut. Lasi sa se inmoaie putin. Tai fisticul in bucati mici sau il presezi intr-un mojar. Presari ...
 Chec galez Chec galez
Incingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi cu unt o forma de chec rotunda si o captusesti cu hartie pergament. Pui untul cu zaharul tos intr-un castron si bati cu mixerul pana devine untul spumos. Adaugi ouale, untul, unul cate unul, apoi ...
 Covrigei polonezi Covrigei polonezi
Cerni faina impreuna cu praful de copt si cu un praf de sare. Adaugi, treptat oul si galbenusul, frecate cu zaharul, coaja de lamaie, apoi laptele si faina cernuta cu praful de copt. Amesteci bine si din aluatul obtinut faci covrigei mici, cu ...
 Tort Parfe Tort Parfe
Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Adaugi si esenta de rom. Ungi cu unt o cratita de 3 kg. Pe marginea cratitei si pe fundul ei asezi piscoturile pe care le-ai inmuiat intai in lapte. Torni o ...
 Rulada de ou Rulada de ou
Amesteca trei galbenusuri cu faina, laptele, branza sfaramata bine, smantana si un strop de piper. La final, adauga albusurile, batute spuma cu un praf de sare.Unge tava de aragaz cu unt, acopera cu hartie de pergament si rastoarna compozitia de ou. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-245
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu lapte - Pagina 143
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z