SiteDeBucate » vin

Retete cu vin

 Marinata de crap Marinata de crap
Curatati legumele, taiati-le in felii si rondele si fierbeti-le in vin si otet.Adaugati condimentele.Puneti intr-un vas termorezistent bucatile curatate de crap si turnati peste ele marinata din legume, vin si otet. Tineti vasul la cuptor pana cand ...
 Tarta cu agrise Tarta cu agrise
Amestecati faina, zaharul si sarea pe planseta, apoi adaugati untul. Framantati un aluat nisipos, cu varful degetelor doar. Aluatul pare in final granulos. Incorporati galbenusul, amestecati ingredientele de cateva ori si inveliti aluatul intr-o ...
 Cod in sos de castraveti Cod in sos de castraveti
Prajiti fileurile de cod pe amble parti, in ulei si apoi scoateti-le pe servetele pentru a absorbi grasimea de prisos. Curatati castravetele de coaja, taiati-l in felii mai groase si puneti-le la fiert in 2 linguri apa adaugata in vinul alb. Cand ...
 Somn cu fructe Somn cu fructe
Curatati pestele, spalati-l, scurgeti-l de apa, stergeti-l cu servetele absorbante, apoi taiati-l in felii de circa 2 cm grosime.Peste stratul de mere puneti caisele spalate, curatate de samburi si taiate in jumatati, cele mai mici, iar cele mai mari ...
 Sos bolognez Sos bolognez
Se taie ceapa in cubulete si se rumeneste in uleiul de masline. Se adauga ramurile de telina si usturoiul, taiat cat mai marunt. Se taie in cubulete rosiile decojite si se adauga in vas. Se lasa vasul la foc mic 15 minute. Se adauga supa de vita, ...
 Sos de tarhon Sos de tarhon
Se prepara supa concentrata din cubulete concentrate sau din condimente uscate. Se aleg frunzele de tarhon, bine spalate, se pun intr-un castron dupa ce s-au taiat marunt (pastrati cateva intregi pentru ornare). Se toarna peste ele vinul si se pun la ...
 Stiuca picanta Stiuca picanta
Curatati stiuca de solzi si intestine, spalati-o si stergetj-o.Taiati marunt plantele aromate si amestecati-le cu ardeiul iute, taiat in rondele, ceapa si rosia, taiate in cubulete, zaharul, maslinele macinate fin sau taiate marunt, sare si piper. ...
 Salau cu ceapa rosie Salau cu ceapa rosie
Curatati pestele, spalati-l si taiati-l in felii groase de circa 2 degete.Dati feliile prin faina, apoi prajiti-le in ulei, cate 5 minute pe fiecare parte. Separat, intr-o alta tigaie caliti ceapa taiata julienne si cand aceasta s-a inmuiat, puneti ...
 Spaghete cu fructe de mare Spaghete cu fructe de mare
Puneti la foc 2 I apa si 1 lingurita rasa cu sare si cand incepe sa fiarba in clocot, adaugati fructele de mare si fierbeti-le circa 10 minute. Tocati marunt ceapa curatata si spalata, apoi caliti-o 2 minute in ulei. Adaugati fructele de mare scurse ...
 Salata de cartofi cu smantana vin alb si mustar Salata de cartofi cu smantana vin alb si mustar
Speli cartofii si ii pui sa fiarba cu tot cu coaja in apa rece.Intre timp, faci sosul prin amestecarea vinului cu mustarul, sarea si smantana. Fierbi cartofii in coaja, ii cureti fierbinti si ii tai rondele pe care le asezi intr-un castron. Cat mai ...
 Supa gulas Supa gulas
Carnea de vitel se spala , se sterge, apoi se trece printr-un amestec de maghiran, boia, chimen, sare si piper si se lasa deoparte.In ulei se calesc cepele tocate mai mare,ardeii taiati cubulete si usturoiul zdrobit.Dupa ce s-au calit se adauga si ...
 Frigarui la cuptor Frigarui la cuptor
Tai pieptul de pui felii, apoi le bati cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Cureti ardeii si ceapa de foi si speli bine vanata, dovlecelul, rosiile si felii sau rondele, dupa cum iti place. Ungi feliile de pui locare o ciuperca, fasii de ardei ...
 Salata picanta de rosii Salata picanta de rosii
Se freaca uleiul cu smantana, otetul, condimentele verzi si pasta de sardine. Rosiile se spala, se feliaza si se amesteca cu sosul, apoi se da pentru 30 de minute la frigider pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Inainte de servire se poate presara ...
 Tocanita de iepure Tocanita de iepure
Se face un bait din apa  si coniac.In acest amestec se tine carnea cam 2-3 ore. Legumele se curata si se toaca astfel:  ceapa marunt, morcovii rondele, arpagicul ramane intreg si rosiile fara piele taiate sferturi.Intr-un vas se pune ulei ...
 Mere umplute Mere umplute
Murele se dezgheata, iar merele se scobesc. Scobitura se unge cu suc de lamaie. Merele se asaza intr-o tava.Se amesteca murele cu migdale, se adauga coaja de lamaie, zaharul si se umplu merele. Se toarna vinul in jurul lor, se pune scortisoara si se ...
 Telina cu alune Telina cu alune
Se curata telina si se rade pe razatoarea de varza. Se spala salata, se desface in frunze si se taie fasii. Ouale se fierb tare in apa cu sare. Alunele se taie bucati. Telina se pune intr-o strecuratoare si se scufunda pentru 2 minute in apa ...
 Peste cu legume de vara Peste cu legume de vara
Cureti pestele foarte bine, il speli, il presari cu sare si, daca e o bucata de la burta, ii pui cimbru in interior. Daca ai bucati din zona cozii, maruntesti cimbrul si-l presari peste peste. Cureti intai ceapa, o tai marunt si o pui sa se inabuse ...
 Supa gulas picant Supa gulas picant
Tai carnea cubulete.Cureti zarzavatul de supa, il speli si il tai cuburi.Cureti ceapa si o tai felii.Cureti ardeii grasi si ii tai fasii.Prajesti carnea in ulei la foc foarte iute.Lasi sa se patrunda foarte bine.Adaugi legumele si le prajesti putin ...
 Prepelita umpluta cu fructe uscate si orez Prepelita umpluta cu fructe uscate si orez
Se spala prepelitele si se freaca cu sare, piper si in interior, apoi se pune la frigider. Orezul se fierbe pe jumatate, se strecoara, se amesteca cu ouale, fructele taiate marunt, patrunjelul, 1 lingurita zahar brun, sare si piper. Se scot ...
 Pui cu smochine Pui cu smochine
Smochinele se tin in apa sa se tnmoaie. Se pune untul intr o cratita, pe foe mic si cand s-a tnfierbantat, se introduc bucatile de pui si ceapa tocata. Acoperi cu capac si fierbi in zeama pe care o lasa carnea. Dupa ce a scazut zeama, torni apa si ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-83
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu vin - Pagina 38
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z