SiteDeBucate » Preparate din vanat » Prepelita umpluta cu fructe uscate si orez

Prepelita umpluta cu fructe uscate si orez

Ingrediente - Prepelita umpluta cu fructe uscate si orez

4 prepelite curatate
150 g orez
cate 100 g de visine uscate
caise si stafide
1 ou + 1 albus
1 lingura frunze de patrunjel tocat
2 lingurite zahar brun
100 g margarina
1 lingurita amidon alimentar
100 ml vin alb sec
300 ml frisca
800 g mere acrisoare
sare
piper
Mod de preparare - Prepelita umpluta cu fructe uscate si orez
Se spala prepelitele si se freaca cu sare, piper si in interior, apoi se pune la frigider.
Orezul se fierbe pe jumatate, se strecoara, se amesteca cu ouale, fructele taiate marunt, patrunjelul, 1 lingurita zahar brun, sare si piper.
Se scot prepelitele de la rece si se umplu.
Deschizatura se prinde in ace, se pun intr-o tava si se dau la cuptor.
Se stropesc des cu margarina topita.
Cand sunt gata, se lasa sa stea 20 de minute.
Pentru sos, se fierbe zeama de friptura si se ingroasa cu amidonul dizolvat intr-o lingura de apa, se adauga vinul, frisca, se fierbe, apoi se strecoara.
Pana la servire se tine la cald.
Se scoate cotorul de la mere, se taie rondele groase de un deget. intr-o tigaie de topeste o bucatica de margarina cat o aluna si se caramelizeaza restul de zahar brun.
Se pun merele si se prajesc la foc mare pe ambele parti.
Prepelitele se taie in doua, pe lungime si se servesc cu mere prajite.
Deasupra se toarna un strat subtire de sos, restul se serveste separat la masa intr-o ceasca.


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Prepelita umpluta cu fructe uscate si orez
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z