Tarhon in otet
se spala bine un borcan cu filet . tarhonul se spala , se lasa sa se zvante putin.se rup frunzele de pe tulpina si se pun in borcan. se completeaza pana e plin borcanul cu otet din vin de buna calitate de 9 grade tarie .se infileteaza bine capacul . ...
Adjica picanta (3)
Ardeii si buruienele se spala , se se curata de codite .. Usturoiul se curata pe coaja. Totul se da prin masina de tocat . Se toaca a 2 a oara , pentru a primi o masa foarte fina. Se adauga sarea si otetul . Totul se amesteca foarte bine ...
Ceapa rosie murata
1. Ceapa se curata si se taie rondele.Rondelele se aseaza in borcan impreuna cu ardeiul iute taiat bucatele si boabele de piper.2. Din apa,otet,sare si zahar se fierbe un lichid care se toarna peste ceapa.Se infileteaza capacul si se pastreaza in ...
Silvoita
Se spala prunele,se scot samburii si se pun intr-o cratita.La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar si vin dupa gust(nu prea mult).Se fierbe pana se inmoaie.Cand s-au inmuiat se adauga scortisoara si rom dupa gust.Se fierbe ...
Castraveti in otet
-se completeaza cu apa dupa ce au fost umplute cu castraveti,se adauga restul ingredientelor,se capseaza si se sterilizeaza 30-40 min calculat din momentul in care a inceput sa fiarba apa ...
Chutney iute din vinete
Taie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore. Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore. Pune-le fierbinti in borcane pe care le inchizi bine si le lasi sa le ...
Castraveciori dupa reteta bulgareasca
Castraveciorii se spala bine in multe ape. Se lasa de seara pana a doua zi in apa (se poate arunca apa in care au stat de cateva ori, cam la 3 sau 4 ore). Asezam castraveciorii in borcane, printre ei punem bastonase sau rondele de hrean, morcovi, ...
Conserva de ciuperci foarte gustoasa
Se curăţă şi se spală bine ciupercile. Se taie bucaţele şi se opăresc în apă clocotită sărată 10 minute.Se scurg.Se căleşte ceapa. Se pun ciupercile, vinul, bulionul, sare, piper, foi de dafin.Se fierbe până scade zeama şi iese ...
Ardei capia ca la mama
Se spala, se taie coditele mai scurt la ardeiul capia.Se pregateste o moare din apa, otet, sare, piper, foi dafin, care se da in clocot.Se introduc pe rind ardeii, tinadu-i in moarea clocotita, intorcandu-i pe o parte si alta pina isi schimba putin ...
Otet aromat pentru salate
Ceapa se curata,se taie bucati,iar usturoiul curatat se taie feliute.Se pun intr-o sticla la macerat otetul impreuna cu toate ingredientele.Sticla se pastreaza la intuneric timp de 2 saptamani,dupa care se poate folosi. ...
Muraturi asortate la borcan
Se spala toate legumele. Morcovii, sfecla rosie, ceapa si telina radacina se curata de coaja.Se folosesc de preferinta borcane de 5 litri.Se taie rondele morcovii, se taie solzi ceapa, se taie rondele sfecla, se taie in jumatate ciupercile, se taie ...
Salata de varza rosie
Taiati varza fin , fin,cat de subtire puteti.Eu o amestec (frec) cu sare si zahar dupa gust. Nu cantaresc,dar pun putin mai mult, pentru ca varza mai trage din ele.Dupa o ora, pun otet, boabe de piper,mustar(cand nu am hrean),foi de dafin,cuisoare ...
Gogosari Murati
Gogosarii spalati, uscati neaparat, taiati se pun intr-un vas cu 2 foi de dafin, 2 bucati de hrean taiat bastonase, boabe de piper, boabe de mustar, telina taiate rondele.Se toarna solutia rece peste gogosari si se lasa 24 de ore. Se amesteca cu ...
1