PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE
Se prepara blatul din ouale intregi frecate cu zaharul si se adauga apa fiarta ,apoi faina amestecata cu praful de copt si uleiul,coaja de lamaie Se pune in tava ( de diverse forme)si se da la cuptor 40 minIntre timp se pregateste crema:se ameasteca ...
Tiramisu Exquisa
Se bate frisca Hulala. Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si cel vanilinat. Galbenusurile se freaca cu branza. Se amesteca toate cu lingura. Se face un ibric de cafea (500ml), neindulcita in care se 150ml coniac.Intr-o tava mai inalta se pune ...
Chec cu miere (onicleicheh)
Se freaca ouale cu zaharul si mierea pana nu se simte zaharul, se adauga uleiul, faina si restul ingredientelor pana devine o pasta smintinoasa. Daca pare prea grea, se poate adauga praf de copt.Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se da la copt ...
Mere coapte
Se spala merele, se scobesc in mijloc, iar in scobitura se introduce dulceata sau gem, scortisoara, nuca de cocos, nuca macinata,iar deasupra se toarna putina margarina Rama topita. Se aseaza in tava si se dau la cuptor sau chiar la grill (la grill ...
Rulada Andreea
Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura de zahar, se amesteca si se adauga faina incorporandu-se usor. Se intinde pe hartie de copt si se coace la foc foarte mic. Crema: Praful de budinca se ...
Prajitura Irinel
Blat 1:Se dizolva amoniacul intr-o lingura de lapte cald, se amesteca cu untul frecat spuma cu zaharul, la care s-a adaugat oul, faina si pudra de cacao. Se face un aluat care se imparte in doua, se intinde doua foi pe fundul unei tavi unsa cu unt si ...
Placinta cu mere
Intr-un bol se amesteca apa minerala cu uleiul, sarea, bicarbonatul si se adauga faina in ploaie pana aluatul se dezlipeste dupa maini si are o consistenta potrivita pentru a putea fi intins in foi.Se imparte aluatul in 2. Se intind foile pe fundul ...
Prajitura insiropata
Se bat albusurile cu zahar,se adauga galbenusurile frecate cu ulei,faina,praf de copt,mirodenii si se da la cuptor pana se coace.Se lasa la racorit,se taie patratele si se adauga siropul caldut pe fiecare taietura,direct in tava,dupa care se scot ...
Prajitura cu amidon si banana
Blatul;se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu putina sare se adauga zaharul si se mixeaza incontinuare pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam cu telu sau o spatula de lemn.La sfarsit se pune ...
Prajitura cu piersici si foite de migdale
Margarina se freaca f.bine cu zaharul pudra;se pun,apoi,ouale,unu cite unul,esenta de migdale,sarea,vanilia;se bat bine,toate,pina ce nu se mai simte zaharul;nu va speriati,daca se brinzeste(compozitia).Se adauga faina(cernuta de 2 ori) cu praful de ...
Cremsnit
Din lapte si pudding am preparat budinca conform instructiunilor de pe plic. Am mai adaugat la budinca: zahar vanilat, 3-4 linguri zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie si margarina.Am lasat crema sa se raceasca putin, apoi am pus-o peste prima ...
Tort cu visine in forma de inima
Blatul:Se bat spuma albusurile cu apa adaugata la inceput. Cand sunt batute bine s adauga zaharul(8 lg) si apa.Galbenusurile batute cu 8 lg zahar, 5g ulei, esenta de vanilie.Galbenusurile se pun peste albusuri putin cate putin. Apoi se adauga faina ...
Prajitura cu visine
Se scot samburii visinilor cu un aparat de scos samburi(daca aveti, daca nu cum va pricepeti)Forma se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare, se adauga si zaharul vanilat si se bat pana ...
Muffin cu coacaze rosii
Spalam coacazele si ii lasam sa se curga, apoi, cu ajutorul unei furculite scoatem boabele de coacaze de pe ciorchine. Punem boabele intr-un vas, presarim cu 1/3 din zahar si o punem la o parte. Topim untul sau margarina intr-o cratita si lasam sa se ...
Rulada cu dulceata de piersici
Se separa galbenusurile de albusuri,peste galbenusuri se pune zaharul si se bate cu mixerul pana devine o crema pufoasa,se adauga uleiul si se amesteca pana se incorporeaza bine la sfarsit se pune faina cernuta.Separat se bat albusurile spuma si apoi ...
Prajitura a Cameliaa
Pt.cantitatile astea,folosesc o tava cu diametrul de 38 cm.1 Facem pandispanul:albusurile celor 8 oua(galbenusurile le pastram intr-un bol,presarate cu f.putina sare) se bat,bine;punem zaharul si 1 lingura de zeama de lamiie si batem in ...
Briose cu ciocolata
Batem bine ouale intregi cu zaharul.Adaugam apoi untul topit, uleiul si laptele.Incorporam si faina amestecata cu sarea si praful de copt.La sfarsit adaugam vanilia, nuca de cocos si fulgii de ciocolata.Amesteca usor.Ne va iesi un aluat moale pe care ...
Semilune insiropate
Pentru blat : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa ...
Rulada cu crema de vanilie
Pentru foaie:Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor.Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc ...
Placinta cu mere
Mai intai pregatim umplutura.:Se rad merele si se pun la calit impreunacu uleiul si zaharul.Cand s-au inmuiat se opreste foculsi se adauga scortisoara si stafidele.Pentru blat facem asa:Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine albusurile cu ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-340341-350351-360361-370371-380381-390391-400401-410411-413