SiteDeBucate » Conserve si Muraturi

Retete Conserve si Muraturi cu zahar

 Muraturi asortate Muraturi asortate
Cine nu iubeste muraturile? Muraturile fac deliciul iernilor si sunt o alternativa mai mult decat sanatoasa a legumelor proaspete. Muraturile asortate sunt pe placul fiecarui gurmand, intrucat au de toate! ...
 Conopida si gogonele in otet Conopida si gogonele in otet
Una dintre cele mai populare muraturi in zona Ardealului, conopida si gogonelele in otet de asorteaza cu orice tip de mancare, fiind o garnitura ideala pentru pripturile de iarna. ...
 Muratura iute Muratura iute
Aceasta muratura iute este cunoscuta tot in zona Ardealului, fiind imprumutata din specificul culinar unguresc. Muratura iute este foarte simplu de preparat, are putine ingrediente insa rezultatul final este unul cu totul si cu totul deosebit. ...
 Salata de legume pentru iarna Salata de legume pentru iarna
Salata de legume poate fi folosita atat ca atare, ca si garnitura pentru fripturi dar si tocata, ca si baza pentru tocanite sau mancaruri. Cu siguranta ii veti gasi multe intrebuintari o data ce il vei avea pe rafturile din camara. ...
 Ciuperci murate cu gogosari Ciuperci murate cu gogosari
De ce am mura doar castraveti, conopida, gognele si gogosari? De ce sa nu incercam combinatii noi, care cu siguranta vor face supriza meselor de sarbatori, unde muraturile sunt la loc de cinste. O astfel de reteta inedita este cea de ciuperci murate cu gogosari. ...
 Muraturi asortate Muraturi asortate
Diversele retete de muraturi se axeaza fie pe legumele murate individual, fie pe diverse combinatii, insa muraturile care reprezinta cu adevarat imaginea toamnei ca fiind cel mai bogat anotmi, cunt su siguranta muraturile asortate. Viu colorate si delicioasa, muraturile asortate sunt garnitura perfecta pe timp de iarna, si mai mult decat atat, sunt foarte sanatoase. ...
 Muraturi: ardei iuti pentru iarna Muraturi: ardei iuti pentru iarna
Ardeii iuti nu pot sa lipseasca de langa o ciorba alba niciodata si cu atat mai mult in timpul iernii, cand ciorbele fierbinti si asortate cu ardei iuti cresc temepratura corpului si protejeaza impotriva racelilor. Pentru a te asigura ca ai tot timpul in casa ardei iuti, nu ezita sa folosesti reteta noastra pentru a-i conserva. ...
 Rosii marinate Rosii marinate
Rosiile marinate sunt perfecte pentru iarna, cand pot fie folosite fie la gatit, fie la salate. Din reteta pe care ti-o prezentam, iti vor iesi 2 borcane de 2 litri, suficiente pentru a gati de cateva ori iarna ce va urma. ...
SALATA DE TOAMNA
Se spala f f bine toate zarzavaturile. Gogosarii se taie feliute.Morcovii si telina se dau pe razatoarea mare,hreanul pe razatoarea mica. ...
 Gogosari umpluti cu conopida Gogosari umpluti cu conopida
Se pun la fiert 2 l de otet cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1 lingura boabe piper negru. Gogosarii curatati se trec prin lichidul fierbinte la fel si conopida. Cand s-au mai racit putin se pune ...
 Ardei bulgaresc la borcan Ardei bulgaresc la borcan
Este bine sa cumparati ardei verde si rosu, sa arate bine borcanele :) Se spala ardeiul. Se prepara saramura amestecand toate ingredientele intr-o oala mare si se pune la foc. Cand clocoteste se stinge si se opareste ardeiul 1-2 minute. Se pune pe ...
 Gogosari in sos Gogosari in sos
Gogosarii se spala, se taie pe jumatate si se scot cotoarele, apoi se taie in fasii de grosimea unui deget. Se prepara sosul amestecand ingredientele de mai sus si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand. Va recomand o oala mai ...
 Castraveti in otet Castraveti in otet
Castravetii se spala, ceapa se curata si se taie feliute mai groase, usturoiul se curata, hreanul se curata si se taie betisoare de marimea unui deget. Se aseaza intr-un borcan cateva flori de marar uscat, apoi castravetii si intercalam printre ei ...
 Gogosari in otet Gogosari in otet
Se fierbe mai inati saramura se se face in cantitate dubla pentru 10 kg de gogosari. Intre timp se curata gogosarii si se taie pe jumatate, se scot cotoarele si se spala bine. Se lasa la scurs. Daca sunt prea mari se pot taia in patru. Telina si ...
 Castraveti in otet bulgaresti Castraveti in otet bulgaresti
Se spala castravetii si se aseaza in borcane( sunt necesare 5 boracne de 800 de grame). Pentr un borcan de 800 g. se folosesc:  10-15 boabe d e piper,cateva rondele de morcov,cateva bucati de ceapa,1 floare de marar,1 foaie de dafin mica( dupa ...
 Sfecla rosie in otet Sfecla rosie in otet
Se ia o sfecla rosie, se curata, se taie cuburi sau batoane. Se aseaza in borcan peste care se toarna solutia. Solutia: -o parte otet -2 parti apa -1 lingura de sare la litru de lichid -2 linguri de zahar la litru de lichid Se fierbe pana se topesc ...
 Suc de rosii Suc de rosii
Rosiile se spala bine si se dau prin masina de tocat cu sita, sa ramana sucul pur de rosii, cu pulpa, fara nici o samanta sau coaja. Daca nu aveti o masina speciala de facut suc, le puteti da prin masina normala si apoi date prin sita, dar dureaza ...
 Ardei copt pentru iarna Ardei copt pentru iarna
Se coace ardeiul, se curata si se lasa la scurs. Intre timp se pregateste saramura din: 0,500 ml. apa 0,250 ml. otet 0,250 ml. ulei 1 lingura de sare 2 linguri de zahar Toate acestea se pun la fiert pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit. Se ...
 Ketchup Ketchup
Se dau rosiile prin storcator, se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga: otetul, mustarul, piperul, chili, boiaua de ardei, boabele de mustar, zaharul ,sare si cuisoarele. Se fierbe in continuare pana se obtine consistenta dorita. Din aceste ...
 Gogosari la cuptor Gogosari la cuptor
Se spala gogosarii, se scot cotoarele cu multa atentie sa nu se rupa din pulpa gogosarului,se scutura de seminte si se aseaza in tava. 12 gogosari intra perfect in tava dreptunghiulara a aragazului. In fiecare gogosar se pun: 1lingura de otet, 1 ...
1-1011-15
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Conserve si Muraturi cu zahar
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z