SiteDeBucate » Retete de post

Retete Retete de post cu zahar

ciorba de fasole acrita cu gutui
Alegi si speli fasolea si o pui la inmuiat 2-3 ore cat sa se umfle boabele.Fierbi apa separat si dupa ce s-au umflat boabele le rastorni in apa fiarta si continui fierberea la foc iute. ...
Budinca de orez cu gutui
Speli gutuile,le cureti de coaja si le tai feliute potrivit de groase.Intr-o craticioara pui 2cani de apa,8 linguri de zahar,1plic zahar vanilat si le dai in clocot. ...
 Mancare de gutui cu vin Mancare de gutui cu vin
Speli gutuile, le stergi, le cureti de samburi si le tai felii mai groase. Le dai apoi prin faina, le rumenesti in ulei si le pui pe un servetele ca sa absoarba uleiul. In uleiul ramas pui faina in ploaie si zaharul si amesteci pe foc pana incepe sa ...
 Cartofi dulci acrisori Cartofi dulci acrisori
Cureti cartofii, ii speli bine, ii asezi intr-o tava in care ai pus 2-3 linguri de ulei si ii dai la cuptor pentru 35 minute.In acest timp cureti ceapa, o tai marunt si o calesti in ulei. Tai ardeiul iute bucatele, cureti si pisezi usturoiul, le ...
 Cornulete de post Cornulete de post
Amesteci faina cu zaharul, sarea, drojdia sfaramata, uleiul si apa.Framanti aluatul cateva minute, il acoperi si il lasi sa creasca o jumatate de ora.Intre timp, tai rahatul in fasii lungi si subtiri, pe care le tavalesti prin faina, ca sa nu se ...
 Salata de gogonele Salata de gogonele
Cureti morcovul, pastarnacul, telina si le dai pe razatoarea mare. Speli bine gogonelele, cureti ceapa si le tai pe toate marunt. Amesteci apa cu zaharul si otetul, le pui la fiert si cand dau intr-un clocot pui toate zarzavaturile (in afara de ...
 Bulgarasi de biscuiti cu visine Bulgarasi de biscuiti cu visine
Dai prin masina de tocat biscuitii si nucile si le amesteci intr-un castron. Separat, prepari intr-un ibric, pe foc mic, un sirop din apa, cacao si zahar. Torni apoi acest sirop fierbinte peste amestecul de biscuiti cu nuca, adaugi esenta de rom si ...
 Paste cu mere Paste cu mere
Pui la fiert apa cu sare si cand da in clocot adaugi pastele si le lasi sa fiarba 8-10 minute. Cand sunt fierte, le scurgi, le treci sub un jet de apa rece si le lasi deoparte. Cureti apoi merele, le dai pe razatoare, le calesti cu margarina 10 ...
 Musaca de cartofi cu zacusca Musaca de cartofi cu zacusca
Cureti cartofii, ii tai cuburi si ii pui la fiert in apa cu sare. Din cartofii fierti faci un piure cu margarina. Ungi un vas de jena cu ulei, presari pesmet, intinzi jumatate de piure, peste care pui zacusca cu ghebe si acoperi cu restul de piure. ...
 Varza rosie cu vin Varza rosie cu vin
Cureti varza, o speli si o tai marunt. Incingi uleiul intr-o cratita si adaugi varza, zaharul, sare si piper dupa gust. O calesti bine, apoi torni putina apa si tot vinul, amesteci si lasi sa fiarba pana se inmoaie varza. La sfarsit adaugi margarina ...
 Gogosi de post Gogosi de post
Fierbi cartofii cu tot cu coaja, ii cureti si ii treci prin masina de tocat sau prin sita. Drojdia o dizolvi in putina apa calda si o lasi putin sa creasca. Cerni faina intr-un vas, apoi adaugi drojdia, cartofii, sarea, zaharul, uleiul, vanilia si ...
 Gogosi de post 2 Gogosi de post 2
Plamadesti un aluat din apa calduta si bors, circa 3 linguri de faina, adaugi drojdia frecata cu putin zahar si lasi cam 30 de minute sa creasca. Framanti apoi cu celelalte ingrediente ca la cozonac, dar nu atat de mult timp. Lasi sa creasca, apoi ...
 Cornulete de post Cornulete de post
Freci spuma margarina cu zaharul, adaugi celelalte ingrediente si framanti pana obtii un aluat moale. Intinzi o foaie din care tai triunghiuri pe care le umpli cu gem, rahat sau nuca si le coci la foc potrivit. Cand sunt gata le pudrezi cu zahar ...
 Prajitura cu morcov ras Prajitura cu morcov ras
Amesteci uleiul cu zaharul pana se formeaza o crema spumoasa, apoi adaugi morcovul ras, apa, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet, stafidele, coaja de lamaie, esentele si la urma faina. Omogenizezi compozitia si o pui intr-o tava unsa cu ...
 Bulgarasi cu morcov Bulgarasi cu morcov
Pui la fiert apa, zaharul si morcovul si lasi pe foc pana ce obtii un piure pe care il rastorni pe o farfurie intinsa, sa se raceasca mai repede. Intre timp, pisezi biscuitii (sau ii treci prin masina de tocat). Numai dupa ce s-a racit piureul de ...
 Halva de gris Halva de gris
Fierbi zaharul cu apa pana obtii un sirop. Separat, infierbanti margarina si adaugi treptat grisul, amestecand mereu cu o lingura de lemn.Pui apoi pe rand siropul, nuca si esenta, amesteci pana ce halvaua se desprinde de pe peretii cratitei, o dai ...
 Prajitura cu gem si nuca de cocos Prajitura cu gem si nuca de cocos
Topesti zaharul in apa, adaugi faina, uleiul, bicarbonatul stins, sarea, cacaoa, nucile. Compozitia obtinuta o torni intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, apoi intinzi gemul si presari nuca de cocos si dai prajitura la cuptorul incins. ...
 Galuste de malai si gris cu gem de prune Galuste de malai si gris cu gem de prune
Pui apa la fiert cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar si cand da in clocot adaugi pe rand grisul, malaiul si faina, amestecand mereu. Lasi pe foc pana obtii o „mamaliguta" nu prea vartoasa. Cat timp se raceste, pui putin ulei la ...
 Pere umplute Pere umplute
Topeste margarina.Adauga nucile tocate, stafidele si fructele confiate.Presara zaharul si lasa-le sa se caramelizeze putin.Pune la fiert vinul cu zaharul, mierea, mirodeniile si coaja de portocala.Intre timp, curata perele de coaja, dar nu indeparta ...
 Gogosi de post aromate Gogosi de post aromate
Dizolvi drojdia in putina apa calda cu 1 lingurita zahar. Amesteci intr-un vas apa calda cu uleiul, zaharul, sarea si mirodeniile. Framanti bine, avand grija ca aluatul obtinut sa fie moale. Lasi aluatul la caldura. Intinzi o foaie de 1 cm grosime si ...
1234
Filtreaza retetele
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Retete de post cu zahar
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z