Coronita cu piscoturi
Amesteci gelatina in putina apa si o dizolvi pe foc. Pui galbenusurile, sase linguri de zahar si laptele intr-o craticioara pe foc potrivit si amesteci continuu pana se omogenizeaza totul. La sfarsit adaugi gelatina si iei de pe foc. Dupa ce s-a ...
Desert cu mandarine
Scoti mandarinele din compot si le pui la scurs. Dizolvi intr-un vas gelatina cu trei linguri de compot. Zeama de la o jumatate de lamaie si compotul de mandarine le pui intr-un vas,adaugi gelatina si incalzesti la foc mic fara sa dea in clocot. Lasi ...
Tiramisu
Freci spuma galbenusurile cu zaharul, apoi le pui la bain-marie, adaugi treptat 150 ml vin amestecand continuu, pana se ingroasa crema. O lasi la racit.Bati frisca, incorporezi branza mascarpone, crema de galbenusuri si amesteci usor cu o lingura de ...
Cozonac cu stafide si migdale
Drojdia o amesteci cu laptele caldut, o lingura de zahar, doua linguri de faina si lasi sa creasca la loc cald 30 de minute.Freci untul cu restul de zahar, adaugi galbenusurile, nucsoara, sarea si esenta de vanilie. Pui faina intr-un bol, adaugi ...
Tort vesel
Bati albusurile spuma, adaugi zaharul mixand in continuare. Adaugi apa si galbenusurile frecate cu uleiul si amesteci cu o lingura de jos in sus pana incorporezi totul in albusuri. Pui cate putin din faina amestecata cu cacaoa si praful de copt pana ...
Desert cu inimioare de capsuni
Decongelezi capsunile, pastrezi cateva pentru decor, le pasezi pe restul si pui gelatina la inmuiat in apa rece.Incalzesti piureul de capsuni, adaugi zaharul, pui gelatina si mai lasi pana se dizolva aceasta.Torni compozitia intr-un vas de metal in ...
Placinte cu marmelada si nuca
Incalzesti laptele putin, adaugi sarea, drojdia, putina faina si lasi 15 minute ca sa dospeasca. Freci ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se albesc. Amesteci ouale cu aluatul dospit, coaja de lamaie, adaugi treptat faina, cate putin ulei si ...
Cozonac cu fructe
Freci spuma margarina cu zaharul pudra si cele trei oua, adaugi branza si amesteci in continuare pana cand compozitia devine omogena. Pui romul, coaja rasa de lamaie si faina cernuta cu praful de copt.Cand aluatul este omogen, adaugi, pe rand, ...
Floare aromata
Bati spuma untul cu zaharul, esenta, coaja de portocala si sarea pana se topeste zaharul. Adaugi pe rand galbenusurile. Amesteci faina cu praful de copt si adaugi in compozitie alternativ cate o lingura de faina si o lingura de lapte. Amesteci pana ...
Mielusel nins
Bati albusurile spuma cu un praf de sare, adaugi 200 g zahar si zaharul vanilat. Cand s-a dizolvat zaharul, adaugi zeama de lamaie si mai bati putin. Freci untul cu 100 g zahar, adaugi albusurile amestecand usor, apoi galbenusurile pe rand, laptele, ...
Budinca de lapte
Topesti untul intr-o craticioara, adaugi faina, amesteci, pui si laptele si fierbi sosul cateva minute. Intre timp, bati albusurile spuma cu zaharul tos. Adaugi in sos mai intai galbenusurile, apoi albusurile si stafidele si amesteci cu ...
Prajiturele cu morcovi
Cureti morcovii, ii dai pe razatoarea mica, apoi ii amesteci cu celelalte ingrediente si un varf de cutit de sare. Dupa ce ai omogenizat compozitia, o lasi deoparte 15 minute. Formezi apoi bulgarasi pe care-i aplatizezi, asezi fiecare prajiturica ...
Fursecuri cu nuca
Pui nuca intr-o tava si o dai la cuptor pentru 20 de minute, o lasi apoi sa se raceasca si o tai marunt sau o sfarami cu sucitorul. Freci margarina cu cele 3 linguri de zahar pudra si 1 varf de cutit de sare pana se topeste zaharul, apoi adaugi ...
Salam de biscuiti
Pui stafidele la inmuiat in apa calduta in care ai adaugat si esenta de rom. Sfarami apoi biscuitii sau ii dai prin masina de nuci, topesti putin margarina, tai cubulete rahatul si le amesteci pe toate cu nucile, stafidele scurse bine, esentele si ...
Mucenici muntenesti
Din faina, apa si sare dupa gust, framanti un aluat potrivit de tare, pe care-l intinzi intr-o foaie de 1/2 cm grosime si tai mucenicii cu forma speciala. Ii asezi intr-o tava si-i lasi sa se usuce timp de o ora. Pui apoi pe foc o oala cu apa, sare ...
Mancare de linte
Alegi boabele de linte si le speli, apoi le pui la inmuiat in apa rece, pentru 3-4 ore. Tai coaja galbena, subtire a lamaii, indepartand partea alba, care este amara. Fierbi lintea la foc mic, pentru 30 de minute, impreuna cu coaja lamaii.Cureti si ...
Ardei umpluti cu fasole
Alegi fasolea si o pui la inmuiat timp de 8 ore. A doua zi, o fierbi pana se inmoie boabele, schimband apa de doua ori in timpul fierberii.Cureti cu grija ardeii de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti ceapa, o toci si o calesti in 3 linguri de ...
Fursecuri cu nuci si stafide
Pentru a doza cantitatile, folosesti o cana cu volumul de 250 ml. Mixezi ouale cu zaharul, pana cand cristalele se dizolva si obtii o crema omogena. Torni uleiul picatura cu picatura, ca la prepararea maionezei si mixezi in continuare. Adaugi treptat ...
Mancare cu smochine
Intepi smochinele cu un ac gros si le pui intr-un castron. Le acoperi cu apa calduta si le lasi sa se rehidrateze timp de 1 ora.Caramelizezi putin zaharul si il stingi cu 1 pahar de apa. Cureti ceapa, o toci si o calesti putin in uleiul incins.Torni ...
Cornulete fragede cu nuca
Prajesti putin nucile in cuptor, apoi le macini fin. Freci spuma untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul, pana cand cristalele se dizolva. Adaugi treptat coaja de lamaie si faina. Framanti un aluat potrivit de tare, pe care il invelesti in ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-340341-350351-360361-370371-380381-390391-400401-410411-413