SiteDeBucate » zahar

Retete cu zahar

 Dulceata de cirese amare Dulceata de cirese amare
Se scot samburii de la cirese si se presara cu 1/2 kg zahar Se lasa pana a doua zi si se scurge zeama in cratita unde vei fierbe dulceata Se adauga restul de zahar si cele 2 pahare cu apa Cand s-a fiert bine siropul, se adauga fructele si se mai ...
 ZACUSCA CU CIUPERCI DIN MOLDOVA ZACUSCA CU CIUPERCI DIN MOLDOVA
Se caleste - 1 kg ceapa in 200 g ulei,se coc si se curata 2 kg ardei capia si 2 kg gogosari care se adauga la fiert alaturi de 1 kg ciuperci (sau 4 conserve/eu asa fac),se adauga sare, piper, 3 linguri zahar sau miere, foi de dafin si 500 g bulion ...
 ZACUSCA DE GOGOSARI SI VINETE ZACUSCA DE GOGOSARI SI VINETE
Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata pielita si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu ...
 GEM DE PRUNE GEM DE PRUNE
Prunele se curata de codite si samburi si se spala. Se taie in 2 sau 4 bucati. Am pus fructele intro oala, am adaugat gel fix si zahar asa cum au indicat instructiunile de pe plic. am respectat timpul de fierbere. Am turnat gemul in borcane cu capac ...
 GEM DE CAISE GEM DE CAISE
Curatam fructele de samburi, le spalam, le taiem in 4. Punem fructele intro oala, adaugam gel fix si zahar asa cum indica instructiunile de pe plic. Gemul se face destul de repede, respectand timpul indicat de fierbere, dupa care il turnam in borcane ...
 Zacusca Zacusca
Vinetele, ardeii, gogosarii se coc, se curata, se taie felii, se amesteca toate, se pun in borcane si se fierbe la baie de aburi 20 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca apa. ...
 Gogosari Murati Gogosari Murati
Gogosarii spalati, uscati neaparat, taiati se pun intr-un vas cu 2 foi de dafin, 2 bucati de hrean taiat bastonase, boabe de piper, boabe de mustar, telina taiate rondele.Se toarna solutia rece peste gogosari si se lasa 24 de ore. Se amesteca cu ...
 Gem de afine Gem de afine
Pui in strecuratoare cantitati mici de afine, pe care le treci prin jet de apa rece. Le indepartezi coditele si le asezi intr-o cratita, la rece, in straturi, cu zahar printre ele.A doua zi le pui la fiert, la inceput la foc mic, pana se dizolva ...
 sirop de visine sirop de visine
Se curata visinele de samburi, se spala si se pun intr-un borcan mai mare. Peste ele se toarna apa si sarea de lamaie. Astupi bine borcanul si le lasi 3 zile la rece.Dupa 3 zile, se strecoara zeama si se paseaza visinele foarte bine intr-un tifon. La ...
 castraveti in otet. castraveti in otet.
Se pun castravetii spalati in borcane de 800 gr. Apa se fierbe cu sarea si zaharul. Aceasta solutie se pune peste castraveti in borcane. Se adauga ceapa, foi de dafin , piper dupa preferinte.Mod de servireSe servesc alaturi de friptura si la salate. ...
 castraveti in otet. castraveti in otet.
se fierbe apa si cand a dat in fieri, se adauga zaharul, sarea si condimentele; se amesteca pana se dizolva zaharul si sarea. Se ia vasul de pe foe si se adauga otetul. Castravetii se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare (atit cit sa tina ...
 gogosari in otet. gogosari in otet.
Gogosarii se pun in otet, (se adauga la 1 l de otet 2 l de apa) si, ca sa se reduca din taria otetului, se adauga la cei 3 l de lichid 1/2 kg zahar. Se mai adauga 10 g sare pentru fiecare litru de lichid, iar pentru tot lichidul 1-2 foi de dafin si o ...
 Dulceata de capsune Dulceata de capsune
Capsunele fara codite se tin in apa de var 30 minute, apoi se limpezesc in strecuratoare. Se pun in siropul bine legat, pana cand se leaga din nou siropul. Inainte de a se lua de pe foc, se adauga zaharul vanilat si o lingura cu rom. Se fierb pana ...
 Dulceata de caise coapte Dulceata de caise coapte
Se curata caisele de coaja si de samburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu apa rece. Se pun pe un servet perfect curat si se scot simburii.Samburii se sparg, se curata de pielita si se pun la loc in ...
 Compot de caise Compot de caise
Se pune la fiert apa cu zaharul. In acest timp, se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece.Cand zaharul s-a topit, se pune zeama de lamiie si caisele scoase din apa rece. Se lasa sa fiarba la foc mic citeva clocote, luand spuma in ...
 Ardei iuti murati Ardei iuti murati
Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare in functie de capacitatea borcanului(daca borcanul este de 1 kg se pune o lingura de sare etc)si pina la umplerea borcanului se completeaza cu ...
 Castraveti in otet Castraveti in otet
Se fierbe apa si cînd a dat in fiert, se adauga zaharul, sarea si condimentele; se amesteca pina se dizolva zaharul si sarea. Se ia vasul de pe foc si se adauga otetul. Castravetii se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare (atit cit sa tina ...
 Dulceata de fragi, capsuni sau zmeura Dulceata de fragi, capsuni sau zmeura
Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamii si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la legat, curatind siropul de impuritati (spuma care se formeaza). Cind siropul este bine legat, se pun fragii (capsunii sau ...
 Dulceata de gutui bucati Dulceata de gutui bucati
Se aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La fiert, bucatile mai scad din marimea lor, se fierb in apa clocotita, pina se moaie. Se prepara siropul cu apa in care au fiert ...
 Gogosari feliati in otet Gogosari feliati in otet
Se spala si se feliaza gogosarii. Se pune toata cantitatea de gogosari intr-un vas mai mare. Se adauga zaharul si otetul. Se lasa 24h pana se creaza un suc propriu ce acopera toata cantitatea de gogosari (pentru o buna omogenizare se mai amesteca ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-340341-350351-360361-370371-380381-390391-400401-410411-413
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu zahar - Pagina 263
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z