Miel in sos de iaurt
Bucatile de carne de miel se prajesc in unt. Cand s-au rumenit putin, se adauga cateva linguri de apa si se lasa sa fiarba incet, acoperit, pana cand carnea este aproape fiarta (daca este nevoie se mai adauga putina apa). ...
Sufleu de crenvursti
Se taie crenvursti feliute se prepara un sos alb din unt, faina si lapte.Se amesteca sosul cu galbenusurile, sarea, piperul si crenvursti si la sfarsit de adauga albusurile batute spuma. ...
Ghiveci cu carne de miel
Se taie carnea in bucati mari si se prajeste in untura pana se rumeneste. Se adauga sare si apa calduta cat sa cuprinda carnea. ...
Mancare de gulii
Se curata guliile de coaja se taie sub forma de taitei mai grosi, se oparesc, se scurg bine si se calesc in uleiul bine incins.Se adauga faina . ...
Pastrav prajit
Se curata pastravi se sareaza si se tin in lapte 10 min.se scot , se trec prin faina si se prajesc in uleiul bine incins.Se servesc stropiti cu zeama de lamaie. ...
Praz cu miel
Aceasta reteta o facea mama unei colege de`a mele , de loc din Oltenia, ea nu punea ceapa, dar eu am imbunatatit-o intr`un an si mi s-a parut mai buna asa. ...
Oua cu model
Cauti frunze frumoase de buruieni, de trifoi, de traista ciobanului... ce gasesti si tu. Le cureti de praf , atentie sa nu rupi frunzele. ...
Rinichi cu smantana
Se curata rinichii de pielita, se taie pe lungime, se scoate grasimea de la mijloc, se taie in fasii subtiri si se pun cu apa rece la foc, lasandu`se sa clocoteasca de doua - trei ori. Se strecoara si se spala bine in apa calduta. ...
Mancare de prune
Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita usor. Se pun prunele si se acopera cu apa . Se dau la fiert la foc mic. ...
Supa de mere
Se curata merele de coaja si de samburi, se taie felii si se pun la fiert in 2l de apa cu sare ...
Sufleu de ficat de pasare
Ficatul de pasare se curat si se spala iar dupa aceea se pune la prajit in 30 g unt bine incins.Se scruge si dupa ce s-a racit se da prin sita (blender) ...
Mancare de telina
Se curata telinele , se spala si se taie felii groase de 1 cm. Se dau prin faina si se prajesc pe o parte si alta in ulei. ...
Gulii umplute cu orez
Se curata guliile de coaja, se scobesc de miez. Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga orezul, se stinge cu apa, se adauga mazarea.. ...
Mancare de telina cu ciuperci
Se curata telinele, se spala, se taie in 8 si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape moi, se scurg de apa.Ciupercile curatate si taiate felii se inabuse un pic in ulei. ...
Bame preparate greceste
Eu cumpar bame la punga, congelate. Dar , daca gasesti in piata crude, sunt si mai bune. ...
Praz cu masline
Se curata si se spala bine prazul taiat in bucati nu prea mari, apoi se opareste cu apa clocotita. ...
Vinete preparate greceste
Se taie vinetele pe lungime si latime in opt. Se oparesc in apa clocotita si se lasa la scurs, apasate cu ceva deasupra. Cu un fund de lemn, de ex. Apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins. ...
Supa crema englezeasca
Zarzavatul curatat, spalat si taiat rondele se soteaza in 30 g unt. Se drege supa de mazare luata de pe foc cu smanatana si galbenusurile batute. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-340341-350351-360361-370371-380381-390391-400401-410411-420421-430431-440441-450451-460461-470471-480481-490491-500501-510511-520521-530531-540541-550551-560561-570571-580581-590591-600601-610611-620621-630631-640641-650651-660661-670671-680681-690691-700701-710711-718