Pui la cuptor si legume glazurate cu miere
Se incinge cuptorul la 180ᵒC. Intr-o tava se pun legumele, cimbrul, sarea, piperul si uleiul de masline.Se aseaza puiul pe patul de legume, cu pieptul in sus.Se condimenteaza cu paprika. Se coc 1 ora, amestecand legumele din cand in cand.Se toarna ...
Pui umplut cu legume si fructe picante
Pentru marinata, se amesteca usturoiul, curry-ul, ghimbirul si iaurtul intr-un castron mare si se asezoneaza dupa gust.Se macina semintele de mac si cele de susan intr-o rasnita sau intr-o piulita si se adauga in castron. Se pune puiul in castron si ...
Pizza cu bordura de branza
Aluat: Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine, programul de framantare+dospire. Bordura de branza: Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari, telemeaua se sfarama cu furculita, apoi se amesteca. Umplutura: Ciupercile se ...
Fondant marshmallow
Pt inceput puneti 80 ml de apa la fiert cu zaharul si fierbeti cam 6-8 minute ,trebuie sa iasa un sirop lipicios cand dati cu degetul pe fundul lingurii sa ramana curat . Batem albusurile circa 8 minute. Cu mixerul mergand adaugati sarea, gelatina ...
Salata mozaicata
Salata verde se spala , se scurge bine si apoi se taie fideluta, la fel ca si varza. celelalte legume se curata , se spala, se scurg bine de apa si se taie marunt. Morcovul , telina si gulia se dau pe razatoarea cu gauri mari, la fel si oul fiert. ...
Placinta cu salata (asortata)
se framanta un aluat si se lasa la dospit 20 min intre timp se spala verdeturile se taie se sareaza si se scurg de apa dupa care punem ulei si amestecam . Luam din aluat si facem mingiute mici se intinde foita ...
Gratin de conopida
spalam conopida si o desfacem in manunchiuri mici, o asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste ea un amestec facut din ou batut cu smantana si cascaval ras si condimentat bine cu sare si piper. Adaugam si cateva rosii si gata ...
Ciorba de vaca
Taiati carnea cuburi si puneti-o intr-o oala sa fiarba in trei litri de apa, impreuna cu rasolul. Cand incepe sa fiarba, luati spuma pana zeama ramane limpede, dupa care puneti un capac deasupra si lasati-o sa fiarba intre o ora si doua ore, in ...
Pui Gradinar
Preparam puiul :Pregatim maioneza de usturoi cu care ungem bine puiul ,il asezam in tava ,presaram coaja de lamaie ,condimentele ,pasta de ardei iute si il stropim cu zeama de lamaie .Inainte de al pune la cuptor adaugam apa.Inainte cu jumatate de ...
Pangasius pane cu cartofi natur
Pestele se taie in bucati mai mici si se pune intr-un bol impreuna cu zeama de lamaie. Se lasa la marinat timp de 30minute. Batem ouale cu condimentele dupa gust si le amestecam cu 2 linguri faina. Luam cate o bucata de peste, o trecem prin ...
Mere in camasuta
Se face un aluat de clatite,dar sa fie putin mai gros.Se rad sau se pun bucatele mici merele,eu fac mai mult rase,si punem peste aluat.Se ia cu lingura si se pun la prajit. am facut 2 zile la rand :)) ...
Pui la gratar cu crema de branza
Taiati ceapa verde rondele, tocati rozmarinul, tocati cimbrul, bateti pieptul de pui (cat mai subtire), pregatiti-va branza, laptele, uleiul si aveti toate ingredientele la indemana. Puneti verdeturile (rozmarin si cimbru) in uleiul de masline, ...
Tort cu Marzipan
Se incinge cuptorul la 190⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita (eu am folosit o forma rotunda de 15 cm, una de 20 cm si o forma de inimioara). Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bate ...
Farfalle cu pui si rosii
Paste: Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Daca mai este nevoie se mai adauga putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. ...
Miel impanat
Dupa ce impartim mielul in 4 , scotand pulpele cu tot cu coaste, facem cu cutitul buzunarase in carne si intre coste, pe care le umplem cu multe felii de usturoi. Ungem carnea cu ulei, o presaram cu sare, ...
Placinta cu branza sarata
Umplutura: Intr-un castron batem 3-4 oua peste care adaugam branza rasa , zaharul vanilinat si un varf de cutit de bicarbonat. Coca: Intr-un vas mai mare punem ...
Salata cu dragoste
Cartofii se fierb in coaja sau feliati, apoi se taie cubulete mici. Se pun intr-un vas mai mare, apoi se adauga ceapa verde taiata bucati mici, maslinele fara samburi, castravetii feliati. Se potriveste totul de sare si piper, se adauga ulei si otet ...
Tarta exotica
Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine. Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina. Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca ...
Aripioare la ceaun
se spala se condimenteaza aripioarele ,apoi se pun in ceaun in ulei ferbinte se prajesc pana sunt rumene dupa care se aseaza pe tava si se asezoneaza cu ce ai ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-340341-350351-360361-370371-380381-390391-400401-410411-420421-430431-440441-450451-460461-470471-480481-490491-500501-510511-520521-530531-540541-550551-560561-570571-580581-590591-600601-610611-620621-630631-640641-650651-660661-670671-680681-690691-700701-710711-718