SiteDeBucate » Retete Traditionale Romanesti

Retete Retete Traditionale Romanesti cu sare

 Sarmale in frunza de varza Sarmale in frunza de varza
Cureti ceapa si gogosarii, le tai marunt si le pui sa se caleasca impreuna in ulei incins. Speli bine orezul, il adaugi peste legumele rumenite si le lasi sa se caleasca impreuna pana se ridica uleiul. Ai grija sa amesteci din cand in cand ca sa nu ...
 Sarmale delicioase Sarmale delicioase
Toci marunt toate legumele si le calesti in ulei, apoi adaugi orezul spalat bine si lasi pana se inmoaie putin, lei compozitia de pe foc, pui si patrunjelul tocat si potrivesti de sare si piper.Infasori apoi sarmalele in frunze de vita-de-vie, le ...
 Coltunasi cu prune de vara Coltunasi cu prune de vara
Amestecati faina cu oul, untul, sarea si atata apa cata este necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Intindeti din aluat o foaie cu grosime de 2-3mm. Taiati foaia in patrate.Pe fiecare patrat puneti cate o pruna fara sambure in care ati ...
 Bors de jume Bors de jume
Cureti ceapa, o tai marunt, o calesti in untura in oala in care vei fierbe ciorba.Dupa ce s-a inmuiat adaugi morcovul, pastarnacul si telina curatate si date pe razatoarea mare.Adaugi jumele si 1 l de apaDupa ce au fiert toate torni borsul fiert ...
 Malai cu smantana si ciuperci Malai cu smantana si ciuperci
Speli ciupercile, le tai coditele, apoi le asezi intr-o tava nu prea mare, cu partea din care ai taiat coditele in sus.Pui laptele la fiert si, cand clocoteste, adaugi malaiul in ploaiem un praf de sare.Amesteci, pana obtii o mamaliga.O dai deoparte ...
 Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi
Cureti si speli cartofii si ii tai in felii groase.Ii pui intr-o forma termorezistenta, cu 50 ml ulei si 150 ml apa.Introduci forma in cuptorul cald si coci cartofii la foc mijlociu, pana cand sunt bine patrunsi, iar sosul a scazut.Pentru rulouri, ...
 Ciorba de praz Ciorba de praz
Cureti prazul, il speli si-l tai rondele subtiri, apoi il inabusi 5 minute in ulei amestecat cu o cana de apa.In acest timp ceapa, morcovii si telina, le cureti, le tai marunt si le adaugi peste praz impreuna cu orezul spalat.Torni 3 l de apa, ...
 Mancarica de ardei cu branza Mancarica de ardei cu branza
Coci ardeii pe tabla aragazului si pe masura ce se coc ii pui intr-un castron, ii presari cu sare si ii acoperi.Oparesti si decojesti rosiile, le dai pe rozatoarea mare si le pui la fiert aproximativ 5 minute.Adaugi ardeii curatati de pielite si ...
 Ficatei inabusiti cu mamaliga Ficatei inabusiti cu mamaliga
Intr-un vas de fonta, pui la fiert 350 ml apa cu un varf de cutit sare.Presari 2 linguri malai, iar cand apa clocoteste, adaugi restul de malai si omogenizezi.Continui fierberea la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa mamaliga.In ...
 Gaina umpluta Gaina umpluta
Cureti foarte bine gaina la exterior si interior si apoi o umpli cu amestecul de paine, oua, stafide, nuci, cuisoare, enibahar.O ungi cu grasime si o dai la cuptor. ...
 Mingiute de carne cu susan Mingiute de carne cu susan
Cureti si speli ceapa si morcovii. tai marunt ceapa. Dai morcovii pe razatoarea mica. Speli si toci fin verdeata.Amesteci legumele cu verdeata, carnea tocata, ouale batute si pesmetul. Condimentezi amestecul cu piper si cimbru, tinand cont de ...
 Papricas de vita Papricas de vita
Cureti, speli si tai amrutn ardeii, usturoiul si ceapa.Oparesti rosiile si le decojesti.Speli carnea si o tai in bucati.Calesti ceapa in ulei pana devine lucioasa, apoi adaugi pe rand carnea, ardeii si foile de dafin.Torni cate putina apa si lasi sa ...
 Muschiuleti si carnaciori impletiti Muschiuleti si carnaciori impletiti
Speli muschiuletul si il tai in trei fasii subtiri, pe lungime, lasandu-le impreunate la un capat. Presari fasiile cu piper, cimbru si sare, apoi le impletesti. La fel impletesti si carnatii subtiri, cate trei. Legi capetele libere sau le prinzi cu ...
 Mancare de marar cu pui Mancare de marar cu pui
Tai ceapa marunt, o calesti usor, pui si aripile si le calesti impreuna.Acoperi cu apa, pui delicat si lasi sa fiarba. Cand aripile sunt aproape fierte, pui mararul tocat si spalat, sarea si lasi sa fiarba impreuna.Daca nu-ti place mancarea alba, ...
 Chisca cu malai Chisca cu malai
Speli carnea,cartofii si le tai cubulete. La fel procedezi cu slanina si ceapa. Le pui pe toate intr-un castron si le amesteci cu malaiul, 1 cana apa calduta sau mai putin, cat sa lege compozitia, piperul, sarea, ienibaharul si cimbrul. Cu aceasta ...
 Papara cu carne Papara cu carne
Tai painea felii, pe care le inmoi in lapte amestecat cu ouale batute. Cureti si toci ceapa pe care o calesti in unt, adaugi carnea tocata, le calesti tmpreuna circa 30 de minute. In acest timp, adaugi apa putin cate putin si, la final, potrivesti de ...
 Carnati cu varza calita si ceapa Carnati cu varza calita si ceapa
In functie de cat e de sarata varza, o pui la desarat de seara sau doar cu cateva ore inainte. Apoi, o scurgi bine, o tai fideluta si o pui la calit in ulei incins.Separat, calesti in ulei ceapa taiata marunt. Dupa ce s-a aurit, pui bulionul dizolvat ...
 Gulas de la Bihor Gulas de la Bihor
Tai marunt ceapa, ardeii si rosiile si le calesti in putin ulei.Tai si carnea cubulete, pe care le adaugi peste legume si le lasi pe foc sa se rumeneasca, apoi adaugi apa calda cat sa acopere carnea si le lasi sa fiarba. Intre timp, pui chimenul ...
 Piept de pasare cu ardei umpluti Piept de pasare cu ardei umpluti
Pieptul de pasare il speli si il condimentezi bine. Tai capacul de la ardei si ii cureti in interior. Cureti dovlecelul, vanata, castravetele, ceapa si rosiile si le tai in cubulete potrivite. Le inabusi in ulei de masline si le condimentezi. Cu ...
 Bors de cartofi noi Bors de cartofi noi
Cureti toate legumele si tai ceapa marunt. O pui sa se caleasca usor si, intre timp, dai pe razatoarea mare morcovii, telina, ardeiul.Le adaugi in oala dupa ce s-a inmuiat ceapa, torni apa cat sa le cuprinda si le lasi sa fiarba. Dupa 10 minute, ...
Filtreaza retetele
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Retete Traditionale Romanesti cu sare
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z