PLATOU PANGASIUS CU OREZ SI LEGUME
Pestele se portioneaza(mie mi-au iesit 12 bucati),se aseaza pe un servetel sa absoarba surplusul de apa,se da prin faina,prin aluatul facut ca pentru snitele din ou,faina si apa minerala si se prajeste in ulei incins.Se caleste ceapa cu delikat,se ...
Peste cu sos de smantana
Pestele se spala si se sterge in prosop Se trece prin pesmet si se prajeste in ulei incins, la foc iute.Sosul:se amesteca faina cu smantana, se dilueaza cu vin(poate fi si lapte daca va place sosul mai dulce)Se condimenteaza, se da un clocot, se ...
Tocana de peste (Caldeirada de peixe)
Curatam legumele si taim felii rotunde, curatam pestele si taiem in bucati potrivite. Punem uleiul de masline in cratita, adaugam in straturi ceapa si usturoiul, cartofii si ardelul, pestele si fructele de mare, rosile, foile de dafin, patrunjelul, ...
Crap romanesc in folie de aluminiu
Se sareaza pestele si se lasa la frigider 1 ora ca sa traga sarea. Se scoate dupa 1 ora si se pune pe o folie de aluminiu. Se unge cu ulei pe ambele parti, se pune piper, nucsoara, ghimbir si felii de lamaie tot pe ambele parti, se inveleste bine in ...
paste gratin
- Se fierb macaroanele in apa cu sare si ulei.- Se prajeste ceapa cu usturoiul in ulei de masline pana se rumenesc, dupa care se adauga cubuletele pe piept de pui. Se prajesc pana pieptul e gata.- Se adauga sucul gros de rosii si se lasa sa dea in ...
Salau impachetat pe gratar
Salaul se poate prepara in multe feluri, dar cel mai mult mi-a placut impachetat pe gratar. Este gustos si suculent, aromat. Incercati si nu veti regreta.Am curatat pestii de solzi, mate si branhii (i-am cumparat direct de la pescari la Orsova). Dupa ...
Caras prajit
Fiecare caras l-am curatat de mate, i-am spalat bine si i-am lasat la scurs. Apoi i-am dat cu sare. Am pus ulei intr-o tigaie si am pus-o pe foc. In timp ce uleiul se incingea, am pregatit carasii pentru prajit. In tigaie imi incapeau doi carasi. Am ...
somon cu ciuperci pane
Somonul se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in tigaie. In paralel se face o compozitie pt. clatite( ou, apa, faina) care se asezoneaza cu marar, sare si piper prin care se trec ciupercile taiate in sferturi si se prajesc in ulei ...
Peste pane cu orez
Dupa ce se dezgheata pestii,se taie in bucati potrivite,se sareaza si se dau prin suc de lamaie.Apoi fiecare bucata de peste se da prin faina,se scutura excesul de faina,apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet.Se prajesc in ulei incins pe ambele ...
Supa cu scoici si creveti.
Facem o prajeala din :-praz -ardei rosu si verde- catei de usturoi, in uleiul incins (toate taiate marunt). Adaugam ciusca uscata rupta in citeva bucati(fara seminte),sare,invirtim si lasam pe foc 1 minut dupa care se dauga vinul si cu ajutorul ...
Ravioli cu umplutura de peste
Pregatim pasta,amestecam toate ingredientele si framantam totul pana la incorporarea ingredientelor,cam 10-15 minute;Lasam pasta la 'odihnit'si pregatim umplutura;Pestele il fierbem sau il coacem in vaporiera,la fel procedam si cu crevetii;Cartoful ...
Salau la gratar cu cartofi prajiti
Se curata pestii de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se zvanta cu servet absorbant. Condimentati-i si lasati-i sa stea la rece cel putin 20 minute.Intre timp curatati cartofii, spalati-i si taiati-i pai. Puneti cartofii la prajit si ...
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE
Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se taie bucatele f mici.Se adauga toate ingredientele,in afara de masline;se amesteca,se lasa de seara ...
Rechin la tava cu orez salbatic si salata
Bucata feliata de rechin o spalam ,o stergem cu un prosop de hartie absorbanta si o punem intr-o tava la cuptor,pentru 30 de minute.Separat tocam varza alba romaneasca, cu varza chinezeasca si cele 2 rosii.Punem sare,piper roz proaspat macinat, un ...
File de cod si pangasius cu Gnocchi di Patate
Punem fileurile intr-o tava,peste care punem si cateva suvite de ardei copt pe deasupra,pudram cu vegeta si cateva picaturi de ulei din samaburi de struguri,sare si piper proaspat macinat,2 rosii taiate punem o folie si bagam la cuptor pentru 30 de ...
FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA
Se pune uleiul intr-o cratita,pe foc,sa se infierbinte;se pune,apoi,ceapa,taiata marunt;se prajeste putin;dupa aceea,se pun ardeii si dovleceii,felii.Se pune sare(cam 1/4 lingurita,sau dupa gust),coriandru si curcuma;se amesteca;se pune frisca ...
Calamari umpluti cu sos de vin (Lulas recheadas)
Calamari se pot umple dupã imaginatia fiecãruia, cu ce are prin casã.Cãrnati portughezi: sub nici o formã nu sunt ca cei din România, puneti 100 gr. de salam sau parizer in loc.Pt. umplut îi prefer pe cei mici, de obicei cei congelati sunt ...
File de somn pe pat de legume si sos de smantana
Intr-o tigaie tip woc se pune uleiul si untul si se pune pe foc mic,cand untul s-a topit se adauga legumele taiate si se calesc 5 minute.Se adauga apoi vinul si apa impreuna cu restul condimentelor,usturoiul,hreanul,mustarul,coaja rasa de lamaie ...
File de peste prajit in aluat de clatite,cu bere
Acum vreo 2 saptamini,sotul meu a vazut la Euforia Cuisine,o mincare facuta de Jakob Hausman(asa parca il cheama;e bucatarul, german,care vorbeste romaneste);si a scris reteta.Dupa citeva zile,am facut-o;e f.simpla si f.gustoasa.Pestele,dupa ce s-a ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-340341-350351-360361-370371-380381-390391-400401-410411-420421-430431-440441-450451-460461-470471-480481-490491-500501-510511-520521-530531-540541-550551-560561-570571-580581-590591-600601-610611-620621-630631-640641-650651-660661-670671-680681-690691-700701-710711-718