SiteDeBucate » faina

Retete cu faina

 Placinte ardelenesti cu cartofi Placinte ardelenesti cu cartofi
Faina trebuie sa fie calda. Se pune drojdia in apa calda sa stea vreo jumtate de ora. Eu pun in apa de la cartofi.Se pune apa cu drojdia in faina facuta cuib. Se adauga sarea. Se framanta bine, se mai adauga ori apa ori faina daca e cazul, ca aluatul ...
 Chifle de casa Chifle de casa
1. Cernem faina intr-un castron,in mijloc adaugam drojdia topita in 100ml lapte caldut.2. Amestecam compozitia cu mainile adaugand in mod gradual sarea,laptele ramas,pana obtinem o compozitie moale omogena si elastica,3. Acoperim coca cu un prosop ...
 Paine bio cu multicereale Paine bio cu multicereale
Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat sa dospeasca , apoi am modelat 2 painici.Daca nu aveti masina de facut paine, aluatul se poate framanta si cu mana, pana se obtine un aluat elastic si apoi se adauga uleiul si cerealele la ...
 Paine facuta in casa Paine facuta in casa
Preparare: intr-un castron punem faina si facem o gropita in care adaugam sarea, drojdia, uleiul si apa. Incet incet mestecam si adaugam toata apa pana cand aluatul nostru a prins consistenta. Acopeim cu un servet si il lasam la dospit intr-un loc ...
 Gogosi cu ciocolata Gogosi cu ciocolata
Faci maiaua din 50 ml apa calda, drojdie, 1 lingurita zahar si putina faina. Bati ouale cu zaharul si sarea. Intr-un castron, cerni faina si incorporezi treptat maiaua, iaurtul, laptele, ouale. Continui sa incorporezi faina pana obtii un aluat ...
 Painea de Casa a Bunicii Painea de Casa a Bunicii
1. Daca drojdia este proaspata se dizolva intr-o cana cu apa calduta(nu fierbinte ca se opareste aluatul si nu mai creste) cu o lgt de sare, una rasa de zahar si 150gr faina(cat sa se ingroase ca o crema fina). Drojdiile uscate se folosesc dupa ...
 Langos Langos
Se framanta un aluat din toate ingredientele dupa care se pune intr-o punga mare unsa cu ulei si se dospeste la frigider(veti vedea cum dupa ~1/2h isi dubleaza volumul). Din acest aluat luati cu mana cate o bucata din care faceti pe o planseta unsa ...
 Placinta cu mere Placinta cu mere
Se amesteca oul,uleiul,smintina,sarea,apoi se pune faina cit cere aluatul ca sa rezulte o coca ce se poate intinde usor cu merdeneaua,se imparte in 21 parte se pune in tava unsa si tapetata cu faina,se inteapa cu furculita in mai multe locuriSe ...
 CORNURI IN DOUA CULORI CORNURI IN DOUA CULORI
Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale.O parte ramane alba si una se pune cacao.Fiecare parte se imparte in 6 buc ,apoi in 12 buc.6 albe +6 cacaoSe intinde o parte cacao,deasupra se pune una alba.Se imparte ca la cornulete.Iti ies ...
 TURTE CA LA BUNICA TURTE CA LA BUNICA
Cand nu avea paine la brutarie, bunica facea turte. Le cocea la masina de gatit si toata bucataria mirosea a paine proaspata. Ieri in drum spre casa mi am amintit de aceste turte, asa ca odata ajunsa acasa, am trecut la treaba.Facem un aluat si il ...
 savarine savarine
laptele caldut +zaharul + ouale + drojdia de bere se bat la robot,se adauga faina ,uleiulse lasa la crescut pina se dubleaza ca volum10 forme de savarine se ung cu ulei,se pune aluatul in forme in mod egal,se lasa la crescutse face un sirop di apa si ...
 gogosele din orez gogosele din orez
Se fierbe orezul. drojdia se inmoaie in lapte caldut cu lingura de zahar. Maiaua se amesteca cu orezul si se lasa timp de 2-3 ore.Se adauga faina, ouale si sarea. Se framanta.Uleiul se toarna in tigaie ca sa cuprinda gogoselele pina la jumate. Uleiul ...
 Clatite de mere caramelizate Clatite de mere caramelizate
Pt.Clatite se amesteca faina cu un varf cutit de sare.Separat se amesteca ouale,uleiul si laptele.Se toarna incet peste faina si se amesteca bine.Daca sunt prea groase se mai pune putin lapte.Se lasa cel putin 10 minute sa odihneasca.Umplutura:se ...
 Biscuiti fragezi Biscuiti fragezi
Amestecati faina cu praful de copt;In mijloc faceti o gaura unde ve-ti pune:zaharul,vanilia, sare,lapte;Adaugam untul din frigider rece si pregatim cu toate ingredientele o coca pe care o vom pune la frigider la odihnit;Intindeti o foaie ...
 Cozonac Rosenkranz Cozonac Rosenkranz
Caramelizam cele 10-12 linguri de zahar si tapetam fundul si marginile unei cratite.Amestecam faina cu ouale si aromele, peste care turnam laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul. Framantam cca. 15 min (eu am pus la masina de paine la ...
 Placinte cu branza burduf Placinte cu branza burduf
Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat.Impartim aluatul in 14 bucati egale de cca 70 g si le lsam sa dospeasca 10 minute.Intindem cu sucitorul fiecare bucata pana obtinem un cerc si punem pe ...
 Cornuri cu branza Cornuri cu branza
Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.Punem maiaua peste celelalte ingrediente amestecate. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem ...
 Turta cu dulceata de caise Turta cu dulceata de caise
Se amesteca faina cu bicarbonatul si zaharul, apoi se adauga margarina (margarina sa fie de temperatura camerei) si se amesteca bine cu mana astfel incat sa nu fie boturi. Apoi adaugam 2 oua si iarasi amestecam bine.Nu se foloseste nici apa, nici ...
 Cozonac Cozonac
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat de clatite si se pune la crescut. Separi ouale. Galbenusurile se freaca cu sarea. Jumatate din albusuri, deci 4, se bat bine cu zahar, iar cealalta ...
 Blat de pizza ft simplu Blat de pizza ft simplu
Puneti intr-un castron faina cu sarea. Intr-un pahar amestecati apa, drojdia, uleiul, zaharul si amestecati bine pina se desface bine drojdia si adaugati peste faina. Framantati bine pana devine un aluat potrivit, nu ft tare, care nu se lipeste de ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-340341-350351-360361-370371-380381-390391-400401-409
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu faina - Pagina 251
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z