SiteDeBucate » Sosuri

Retete Sosuri cu faina

Sos de ceapa cu ciuperci
Un sos pentru gurmanzi si nu numai, ce delecteaza papilele gustative prin aroma legumelor combinate cu minunatele ciuperci albe! ...
sos pentru vanat
Se topeste untul, se adauga faina, aspicul, vinul, cimbrul si dafinul. ...
Sos de gutui
Se dau gutuile bine spalate pe razatoarea mare si se fierb cu putina apa pana se inmoaie. ...
Sos de morcovi
Peste sosul alb se adauga sucul de morcovi si se se ferbe 3-4 min.Se ia de pe foc si se adauga margarina. ...
sos de capere
Se rumeneste faina in untul topit, se stinge cu supa si se da in cateva clocote. ...
Sos de visine
Visinele se pun la fiert cu 50 ml apa pana devin o pasta.Se paseaza.Se rumeneste faina cu unt, se aduga visinela pasate si se calesc impreuna. ...
 Sos bechamel Sos bechamel
1. turnati laptele intr-o tigaie mica si adaugati ceapa, morcovul, foaia de dafin, boabele de piper si tulpinile de patrunjel. Lasati pe foc pina aproape da in clocot, apoi luati tigaia si lasati-o deoparte timp de 30 de minute pentru infuzie 2. ...
Sos bordelez
1. Topiti untul intr-o tigaie. Adaugati sunca si lasati-o sa se prajeasca timp de 2 minute, amestecind. Adaugati ceapa, morcovul, ciupercile si caliti-le timp de aproximativ 8 minute sau pina cind se inmoaie si capata o culoare usor maronie 2. ...
Sos bolognez
incingeti uleiul intr-o tigaie mare, adaugati ceapa, morcovul, telina si usturoiul si caliti-le la foc mic timp de aproximativ 5 minute sau pina se inmoaie Adaugati carnea tocata si prajiti-o pina cind devine peste tot maronie, amestecind din cind in ...
 SOS DE COACAZE SOS DE COACAZE
1Intr-o cratita, se amesteca zaharul, faina,scortisoara,sarea si apa, se fierb pana ce zaharul s-a topit.Se adauga fructele si se continua fierberea pana sosul se leaga.(unele fructe se zdrobesc prin fierbere, altele raman intregi).Se gusta si, daca ...
 Sos rosu Sos rosu
Se ia o cratita mai mica; se pune pasta de tomate, zaharul, sarea si piperul si se amesteca bine. Se pune apoi uleiul si se amesteca bine; apoi pui apa si amesteci bine. Daca vrei, mai poti pune faina (si amesteci cu telu) si atunci sosul ...
 Sos beschamel Sos beschamel
Ceapa se curata si se taie cubulete. Untul se topeste intr-o craticioara, apoi se adauga ceapa si se lasa putin la inmuiat. Se adauga faina, se amesteca cu un tel, apoi se adauga laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu sa nu se formeze ...
 Sos de hrean Sos de hrean
Untul se topeste intr-o craticioara, se adauga faina si se amesteca cu un tel, apoi se adauga laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu cu telul. Se condimenteaza cu sare si piper alb, iar la final se adauga hreanul. Firele de chivas se ...
 Sos de soia preparat in casa-post Sos de soia preparat in casa-post
Se pune uleiul intr-o craticioara mica apoi se pune faina si se amesteca bine,dupa care se pune ceasca de supa ,apoi pasta de tomate,mustarul ,cimbrul ,busuiocul. Zaharul se pune intr-o canita mica sa se caramelizeze putin apoi se amesteca cu ...
 Sos pentru chiftelute marinate Sos pentru chiftelute marinate
Calesti faina in ulei incins, apoi stingi cu supa de legume sau apa fierbinte, adaugi pasta de tomate,sare,piper,foile de dafin si cateii de usturoi taiati marunt. Lasi sa fiarba bine si adaugi chiftelutele...mai lasi pe foc cat sa dea un clocot-doua ...
 Sos de vin Sos de vin
Se pune apa la fiert impreuna cu concentratul de vita .Separat intr-o craticeoara punem untul,ceapa rosie,piperul boabe si foile de dafin,lasam sa se caleasca 2 minute ,apoi daugam vinul si lasam sa fiarba pina scade la jumatate,cind a scazut il ...
 Sos de marar Sos de marar
Tocam mararul marunt. Punem uleiul intro cratita, lasam sa se incinga, adaugam faina si amestecam,2-3’ cu atentie sa nu se arda, apoi stingem cu laptele. Amestecam incontinuu sa nu se faca cocolose, adaugam mararul si sarea. Daca sosul este ...
 Sos bechamel Sos bechamel
 Preparare: intr-o caserola punem untul la topit la foc foarte mic .  Adaugam apoi faina in ploaie si amestecam bine luand vasul de pe foc, eu folosesc mixerul cu un singur brat si pe viteza cea mai mica. Adaug apoi sarea, o umbra de ...
 Sos de rosii (cu bulion) Sos de rosii (cu bulion)
Intr-o cratita, punem uleiul la incins, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem cu bulion de casa, amestecam sa nu se formeze cocoloase, adaugam frunza de dafin, piper macinat, lasam sa fiarba 1-2 minute.  Sosul trebuie sa aiba consistenta ...
 Sos de visine Sos de visine
Se caleste putin faina in ulei,avand grija sa nu se faca cocoloase.Se stinge cu zeama din compot,se adauga sare dupa gust.Se pune restul de compot si cateva frunze de dafin si se lasa la fiert 5 minute.Se amesteca sa nu se lege de fund. ...
123
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Sosuri cu faina
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z