SiteDeBucate » Panificatie si patiserie

Retete Panificatie si patiserie cu faina

Saleuri pentru supa
Se freaca untul cu boia,sare si galbenusul de ou, apoi se adauga cascavalul ras si 2-3 linguri de apa.Se framanta impreuna cu faina si se lasa la rece cca 30 min. ...
Biscuiti cu unt
Se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat se adauga fainat pana se obtine o coca consistenta care se intinde si se taie indiferite forme care se aseaza intava tapetata cu faina si se coc ...
 Cornulete Cornulete
Amestecati toate ingredientele (fara gem/rahat) intr-un castron si lasati-l 30 de minute la rece. Intindeti aluatul intr-o foaie si taiati-o in patrate cu latura de 5cm. Umpleti-le cu gem sau cu rahat si formati cornuletele. Puneti-le intr-o tava ...
 Pricomigdale Pricomigdale
Puneti la foc potrivit, intr-un vas, albusurile, miezul de nuca macinat, zaharul pudra si amestecati incontinuu, pana ce se incalzeste compozitia. Luati de pe foc si adaugati faina si esentele si amestecati bine compozitia. Puneti cu o lingura, into ...
 Stelute dulci Stelute dulci
Amestecati zaharul vanilat, zaharul si untul, adaugati ouale, praful de copt dizolvat in smantana, coaja de lamaie si atata faina cata este necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Framantati aluatul timp de 20 de minute. Intindeti din el ...
 Fursecuri de Craciun Fursecuri de Craciun
Frecati spuma untul cu zaharul, adaugati romul, un varf de cutit sare, coaja de lamaie rasa, apoi nucile amestecate cu faina. Omogenizati compozitia si punetio la rece pentru 30 de minute. Intindeti o foaie de 5 mm grosime si decupati cu ajutorul ...
 Cornulete fragede Cornulete fragede
Framantati un aluat din toate cele de mai sus si intindeti-l intr-o foaie de circa 5mm grosime. Taiati-o in patrate cu latura de circa 5-6mm, apoi puneti pe fiecare patratel cate un cubulet de rahat dupa care rulati pe diagonala. Puneti cornuletele ...
 Biscuiti crocanti Biscuiti crocanti
Faina se pune intr-un vas si se adauga si restul de ingrediente. Se framanta foarte bine si se lasa o jumatate de ora. Din aluat se formeaza niste bastonase si se dau prin zahar pudra. Se aseaza formele pe tava acoperita cu hartie pentru ...
 Cookies Cookies
Se amesteca untul cu amandoua tipurile de zahar. Nu este nevoie sa amesteci mult, trebuie sa se simta inca zaharul. Adaugam oul, vanilia si mai amestecam putin. Adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul, amestecand usor. La final, omogenizam ...
 Budinca din ficat de porc Budinca din ficat de porc
Oparesti ficatul, il tai bucati si le pui la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, il treci prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in apa si presata bine. Cureti ceapa, o tai marunt, o calesti in ulei si adaugi ficatul tocat. Potrivesti de ...
 Budinca de dovlecei Budinca de dovlecei
Cureti dovleceii de coaja si seminte, ii speli, ii tai cubulete si ii fierbi intr-un litru de apa cu putina sare. Separat prajesti faina in 3 linguri de ulei incins, stingi cu laptele si lasi sa fiarba pana se ingroasa ca smantana. Albusunle celor 3 ...
 Budinca de fasole verde cu carnati Budinca de fasole verde cu carnati
Cureti fasolea, o speli si o pui la fiert in apa cu sare. Separat cureti ceapa, o tai marunt si o pui sa se caleasca in ulei incins. Tai felii si carnatii, ii adaugi peste ceapa aurita si le mai lasi cateva minute pe foc. Cand fasolea este fiarta o ...
 Budinca de ciuperci cu piure Budinca de ciuperci cu piure
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la fiert.Ciupercile se scurg de apa din conserva si se pun la calit impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt in putin ulei.Cand sunt gata se dau deoparte si deasupra lor se pune mararul ...
 Fursecuri dietetice cu tarate Fursecuri dietetice cu tarate
Pentru inceput amesteci ingredientele uscate. Margarina, la temperatura camerei o amesteci cu iaurt si cu miere, apoi adaugi si amestecul de faina. Framanti pana incorporezi toate ingredientele. Formezi din aceasta compozitie bilute de marimea unei ...
 Biscuiti fini Biscuiti fini
Pune faina intr-un castron, fa o adancitura, presara un praf de sare si rade untul foarte rece.Adauga untul si zaharul si amesteca repede, de preferat cu un cutit.Cand nu se mai poate folosi cutitul, framanta repede, cu mainile foarte reci.Da-i ...
 Budinca de pui Budinca de pui
Fierbe pieptul de pui si taie-l in fasii potrivite. Separat, topeste intr-o craticioara untul. Presara faina, amestecand energic pana se incorporeaza complet. Lasa pe foc 2-3 minute, dupa care toarna supa. Bate cu telul pana se desfac toate ...
 Semiluni cu migdale Semiluni cu migdale
Bati cu mixerul galbenusurile cu zaharul si untul pana obtii o crema spumoasa. Adaugi zaharul vanilat, migdalele macinate si faina. Amesteci totul bine ca sa iasa un aluat usor de modelat. Dai aluatul la frigider pentru 2 ore, apoi faci bilute din ...
 Carti de joc Carti de joc
Amesteci bine mierea cu zaharul, scortisoara, cuisoarele si praful de sare si le pui intr-un vas pe foc, lasand sa dea un clocot.lei de pe foc si adaugi faina, putin cate putin, pana obtii un aluat tare, dar usor de intins, elastic (altfel vor iesi ...
 Budinca de telina Budinca de telina
Cureti telina si o pui la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute. Cand e gata, pasezi telina. Amesteci piureul de telina cu branza de vaci, galbenusurile frecate cu unt si faina dizolvata in lapte.Potrivesti de sare si piper, pui albusurile batute ...
 Fursecuri cu nuca Fursecuri cu nuca
Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga treptat ouale si galbenusurile, smantana, praful de sare, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt.Se framanta un aluat potrivit de tare.Albusurile se bat spuma cu patru linguri de zahar, se ...
12
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Panificatie si patiserie cu faina
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z