SiteDeBucate » Retete de post

Retete Retete de post cu faina

mancare de ciuperci cu masline
Cureti ceapa,o tai marunt si o prajesti in ulei.Dupa ce a capatat un aspect lucios,adaugi ciupercile scurse si maslinele trecute sub un jet de apa rece. ...
crochete de legume
Speli cartofii,morcovii si telina,le fierbi in apa cu putina sare.Decojesti cartofii si impreuna cu celelalte legume le treci prin masina de tocat. ...
Iahnie de cartofi
Se prajeste in uleiul incins ceapa tocata marunt.Se stinge cu bulionul de rosii desfacut cu putina apa , si se adauga boiaua de ardei,sare si foiu de dafin. ...
 Ciorba cu perisoare din soia Ciorba cu perisoare din soia
Pui soia sa fiarba in 500 ml apa cu putina sare pentru 20 de minute. In acest timp cureti ceapa, ardeiul, morcovul, telina si radacina de patrunjel, tai marunt ceapa si ardeiul, iar morcovul, telina si patrunjelul le dai pe razatoare. Pui apoi la ...
 Mancare de gutui cu vin Mancare de gutui cu vin
Speli gutuile, le stergi, le cureti de samburi si le tai felii mai groase. Le dai apoi prin faina, le rumenesti in ulei si le pui pe un servetele ca sa absoarba uleiul. In uleiul ramas pui faina in ploaie si zaharul si amesteci pe foc pana incepe sa ...
 Cornulete de post Cornulete de post
Amesteci faina cu zaharul, sarea, drojdia sfaramata, uleiul si apa.Framanti aluatul cateva minute, il acoperi si il lasi sa creasca o jumatate de ora.Intre timp, tai rahatul in fasii lungi si subtiri, pe care le tavalesti prin faina, ca sa nu se ...
 Mancare de telina Mancare de telina
Cureti telinele, le tai felii si le prajesti intr-o cratita, in ulei pana-si schimba culoarea.    Scoti feliile de telina pe o farfurie, cureti ceapa, o toci marunt si o pui sa se caleasca in uleiul ramas. Cand s-a aurit adaugi pasta de ...
 Musaca de paste fainoase cu soia Musaca de paste fainoase cu soia
Pui pastele la fiert in apa cu sare si dupa ce au fiert, torni peste ele o cana cu apa rece, apoi le tragi de pe foc. Acoperi cratita si le lasi sa se umfle 10-15 minute, apoi le strecori. Intre timp, pui si soia la fiert pentru 30 de minute in apa ...
 Ardei umpluti cu soia Ardei umpluti cu soia
Calesti in ulei ceapa si morcovul taiate marunt, iar separat fierbi orezul, il strecori si il treci sub un jet de apa rece. Il amesteci apoi cu ceapa si morcovul calite, soia, cartofii rasi pe razatoarea mica si daca e nevoie cu 2 linguri de faina. ...
 Piure de urzici Piure de urzici
Sunt bune urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii. Alegi frunzele si le speli in mai multe ape. Nu scurgi apa din vasul in care le speli, ci scoti urzicile cu spumiera, astfel incat nisipul si pamantul de pe ele sa ramana pe fundul ...
 Sos de cartofi Sos de cartofi
Cureti cartofii si ii tai cubulete. Intr-o cratita pui uleiul, ceapa tocata, cartofii cubulete, boiaua de ardei si le calesti putin. Adaugi apoi faina, foile de dafin, sarea si condimentul. Amesteci bine, adaugi si o cana de apa si lasi sa fiarba. Ai ...
 Gogosi de post Gogosi de post
Fierbi cartofii cu tot cu coaja, ii cureti si ii treci prin masina de tocat sau prin sita. Drojdia o dizolvi in putina apa calda si o lasi putin sa creasca. Cerni faina intr-un vas, apoi adaugi drojdia, cartofii, sarea, zaharul, uleiul, vanilia si ...
 Gogosi de post 2 Gogosi de post 2
Plamadesti un aluat din apa calduta si bors, circa 3 linguri de faina, adaugi drojdia frecata cu putin zahar si lasi cam 30 de minute sa creasca. Framanti apoi cu celelalte ingrediente ca la cozonac, dar nu atat de mult timp. Lasi sa creasca, apoi ...
 Cornulete de post Cornulete de post
Freci spuma margarina cu zaharul, adaugi celelalte ingrediente si framanti pana obtii un aluat moale. Intinzi o foaie din care tai triunghiuri pe care le umpli cu gem, rahat sau nuca si le coci la foc potrivit. Cand sunt gata le pudrezi cu zahar ...
 Prajitura cu morcov ras Prajitura cu morcov ras
Amesteci uleiul cu zaharul pana se formeaza o crema spumoasa, apoi adaugi morcovul ras, apa, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet, stafidele, coaja de lamaie, esentele si la urma faina. Omogenizezi compozitia si o pui intr-o tava unsa cu ...
 Prajitura cu gem si nuca de cocos Prajitura cu gem si nuca de cocos
Topesti zaharul in apa, adaugi faina, uleiul, bicarbonatul stins, sarea, cacaoa, nucile. Compozitia obtinuta o torni intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, apoi intinzi gemul si presari nuca de cocos si dai prajitura la cuptorul incins. ...
 Saratele cu chimen Saratele cu chimen
Amesteci faina cu drojdia, margarina, apa minerala, pui si sare si framanti pana obtii un aluat potrivit de moale. Intinzi apoi o foaie, o ungi cu ulei si o tai fasii lungi de 12 cm sau in alte forme, le presari cu chimen, le asezi intr-o tava unsa ...
 Galuste de malai si gris cu gem de prune Galuste de malai si gris cu gem de prune
Pui apa la fiert cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar si cand da in clocot adaugi pe rand grisul, malaiul si faina, amestecand mereu. Lasi pe foc pana obtii o „mamaliguta" nu prea vartoasa. Cat timp se raceste, pui putin ulei la ...
 Chiftelute de cartofi cu sos de rosii Chiftelute de cartofi cu sos de rosii
Fierbi cartofii in coaja. Dupa ce s-au racit ii dai pe razatoarea mare, adaugi usturoiul pisat, 1 lingurita de concentrat de legume, 1 lingura de faina si amesteci. lei cu 1 lingura din compozitie, dai forma unei chiftele, apoi dai fiecare chiftea ...
 Gogosi de post aromate Gogosi de post aromate
Dizolvi drojdia in putina apa calda cu 1 lingurita zahar. Amesteci intr-un vas apa calda cu uleiul, zaharul, sarea si mirodeniile. Framanti bine, avand grija ca aluatul obtinut sa fie moale. Lasi aluatul la caldura. Intinzi o foaie de 1 cm grosime si ...
1234
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Retete de post cu faina
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z