SiteDeBucate » Bucataria lumii

Retete Bucataria lumii cu faina

 File de peste picant File de peste picant
Harissa este un amestec de condimente foarte picant, pe baza de chilli, care sa gaseste in bazarele Tunisiei atat sub forma uscata cat si sub forma de pasta, in ultima varianta fiind mult mai aromata si mai iute. ...
 Supa crema de usturoi Supa crema de usturoi
Supele creme sunt mult mai cremoase si mai rafinate decat supele normale. Austriecii au speculat acest lucru, astfel ca o reteta traditionala in Austri o reprezinta supa crema de usturoi, pe care o veti gsi in majoritatea meniurilor de la restaurantele cu specific national. ...
 Prajitura cu mere Prajitura cu mere
Prajiturile, strudelele sau diverse produse de patiserie pe baza de mere fac deliciul unei plimbari prin Vina. Va propunem astfel o prajitura cu mere potrivita pentru un desert in stil austriac. ...
 Tocanita de miel Tocanita de miel
Tocanita de miel e un alt preparat bine-cunoscut al bucatriei austriece, care merita incercat pentru ca este nu doar delicios ci si foarte sanatos, fiind combinatia perfecta de carne si legume. ...
 Marinata de crap Marinata de crap
Retetele traditionale de peste sunt faimoase in lumea intreaga. Noi va propunem o marinata de crap, facuta dupa o reteta traditionala care cu siguranta va face impresie in cazul invitatilor din strainatate. ...
 Papanasi cu dulceata Papanasi cu dulceata
In orice parte a tarii vei merge pentru a te bucura de agroturism, vei constata ca orice pensiune are in meniu papanasi cu dulceata si smantana si clatite cu dulceata, semn ca sunt doua retete pentru deserturi traditionale romanesti. Eu va propun azi reteta de papanasi din branza de vaci. ...
 Pizza arlechin cu blat pufos Pizza arlechin cu blat pufos
De cele mai multe ori, in cazul pizzei, blatul face diferenta! Unii preferam blatul subtire si crocant, altii un blat pufos si bine crescut. ...
 Pizza proscuito cu branza Pizza proscuito cu branza
Pizza prosciuto, sau pizza cu sunca accea subtire, afumata, care se consuma cruda, este un adevarat festin, mai ales daca este combinata cu diverde tipuri de branza, care nu fac altceva decat sa ii potentieze aroma. Meria incercata! ...
 Lasagna Lasagna
De departe una dintre cele mai cunoscute retete de provenienta italiana, lasagna a prins foarte repede teren in toate colturile lumii! ...
Sufleu de andive
Se oparasc andivele 5 minute, curatite, spalate si taiate.Se scurg si se inabusa cu o bucatica de unt, amestecand ca sa nu se prinda. ...
Supa cu usturoi ca in Cehia
Se spala si se curata cartofii de coaja se taie cubulete si se fierbe in jumatatea din cantitatea de apa. ...
 Salata mexicana Salata mexicana
Intr-un vas cu volumul de 2 litri, pui la fiert apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, adaugi amestecul de legume congelate si le lasi sa fiarba timp de 10 minute.Scurgi legumele in strecuratoare si le treci repede, printr-un jet de apa rece.Pentru ...
 Vargabeles Vargabeles
Fierbi taiteii in apa cu sare si o lingura cu ulei. Nu-i fierbi insa de tot, sa ramana putin tari.Intre timp amesteci bien branza cu oul, peste care adaugi zaharul, faina si mirodeniile.Intr-un vas rezistent la foc, asezi un strat de taitei, peste ...
 Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese
Se spala ciresele, se scot samburii. Ouale se despart, albusul se bate spuma tare. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se omogenizeaza cu faina, laptele, caimacul, se pune miezul scobit de vanilie si in final se incorporeaza incet spuma de ...
 Gulas cu carne de vitel si struguri Gulas cu carne de vitel si struguri
Torni uleiul intr-o cratita pe foc, adaugi carnea taiata cubulete si calesti pana ce carnea isi schimba culoarea (devine alba). Pui piper, sare si putina apa. Intre timp, cureti morcovul si patrunjelul si le tai fasii subtiri. Ceapa o tai rondele. ...
 Foccacia cu rosii uscate Foccacia cu rosii uscate
Intr-un castron, cerni faina, sarea si bicarbonatul, iar in mijloc faci o adancitura in care pui laptele batut, rondelele de masline, frunzele de rozmarin maruntite si rosiile uscate, in prealabil scurse si taiate in fasii.Nu framanti aluatul, ci ...
 Burgonya gulyas Burgonya gulyas
Pui la calit ceapa, curatata si tocata si pui peste ceapa faina. Cand s-a rumenit putin, adaugi pasta de rosii, boiaua, amesteci si torni circa 1/2 l apa. Apoi adaugi cartofii noi, curatati si taiati cubulete. Dupa un clocot, pui si rosiile taiate in ...
 Briose cu ciocolata Briose cu ciocolata
Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt.Intr-un alt recipient se amesteca zaharul cu untul topit, apoi se toarna laptele.Se pune amestecul obtinut in bolul cu faina si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie omogena.Se toarna ...
 Placinta ciobaneasca (Sheperd's Pie) Placinta ciobaneasca (Sheperd's Pie)
Este vorba chiar de acea placinta pe care irlandezii o fac de ziua lor, de Saint Patrick. Varianta mea este una mai usoara decat cea clasica. Daca o vreti si mai dietetica de atat, puteti inlocui piureul de cartofi cu piure de conopida. Partea buna e ...
 Paste cu pui si cajun Paste cu pui si cajun
Arata atat de bine si de colorat ca nu-i va putea rezista nimeni. Un sfat: pastele ingrasa. Daca vrei sa diminuezi cantitatea de carbohidrati – caci asta furnizeaza cei mai multi carbohidrati, atunci pune mai putine paste si mai multe ...
1
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Bucataria lumii cu faina
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z