SiteDeBucate » lamaie

Retete cu lamaie

 Prajitura cu crema de lamaie Prajitura cu crema de lamaie
Se freaca foarte bine untul cu zaharul si apoi se adauga, pe rand, 4 linguri de lapte, oul, faina, amoniacul, sarea si vanilia, si se face un aluat care trebuie sa fie bine framantat. Se imparte aluatul in 3 parti si se intind 3 foi, care se coc pe ...
 Placinta de mere cu nuci Placinta de mere cu nuci
Foaia: Se amesteca bine faina, drojdia, apa, uleiul, zaharul si esenta de rom, pana iese o coca care se framanta si se da la frigider 2-3 ore. Intre timp se prepara umplutura.Umplutura:Merele curatate de coaja se dau prin razatoare cu gaurile mari, ...
 Minciunele Minciunele
Se face un aluat care se pune in frigider pt o ora. Se pot face dupa forma dorita. ...
 Cozonac cu fructe confiate Cozonac cu fructe confiate
Se face o maia din drojdie, o lingurita de zahar si 3 linguri lapte si se lasa sa creasca la loc cald. Se cerne faina in vasul in care vom framanta cozonacul, se bat ouale intregi cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul.Se incalzeste laptele, ...
 Chec cu mere Chec cu mere
1. Se curata merele de coaja si de seminte. Apoi le taiati in felii subtiri.2. Le puneti pe foc intr-o cratita, cu zaharul, pana se inmoaie merele. Le lasati la racit, si se adauga scortisoara, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, uleiul, faina si ...
 Rulada Rulada
Se bat albusurile spuma cu putina sare,apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se bate in continuare pana rezulta o spuma stabilaGalbenusurile se amesteca cu uleiul,zaharul vanilat si coaja de lamaieApoi amestecam compozitia de galbenusuri cu cea ...
 Prajitura cu zabrele Prajitura cu zabrele
Se freaca smantana sau margarina+laptele cu caimac cu zaharul pana se omogenizeaza, pana se topeste zaharul, se adauga restul ingredientelor: ouale, bicarbonatul stins, zaharul vanilat, scortisoara, coaja de portocala sau lamaie si la sfarsit faina. ...
 Branzoaice Branzoaice
Se face o maia din lapte caldut, zahar si drojdie care se amesteca cu faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanei. Se presara faina si se pune la cald sa creasca. Se amesteca restul ingredientelor pentru aluat (fara margarina) cu ...
 Galuste cu prune Galuste cu prune
Cartofii se fierb cu coaja; fierti se trec sub jet de apa rece si racoriti se curata si se paseaza foarte bine cu furculita sau se dau prin masina de tocat carne. Se adauga celelalte ingrediente si se omogenizeaza aluatul. Separat se spala, se scurg ...
 Tarta cu mere la microunde Tarta cu mere la microunde
Se uneste faina cu zaharul, cu untul topit la temperatura camerei, cu oul si galbenusul si lingura de drojdie. Se amesteca totul bine pana ce se formeaza o pasta omogena.Se spala si se curata merele de coaja si de cotor.Pastrati 2 mere deoparte ...
 Sarmalute in foi de vita de post Sarmalute in foi de vita de post
Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou.Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol.Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie.Se adauga ...
 Tort de post Tort de post
Intr-un castron se amesteca apa minerala,uleiul si zaharul,pana se topeste zaharul.Faina,cacaua si praful de copt se amesteca si ele si se toarna in compozitia de mai sus.Se pune si esenta de rom,se amesteca bine,se toarna intr-o tava tapetata cu ...
 Cornulete cu gem&nuca de post Cornulete cu gem&nuca de post
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in patru si se ia cate o bucata, se intinde o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul se taie in 2, 4, apoi in 8 parti. Pe ...
 Ciuperci ca la Panseluta si paste fainoase cu garnitura ca la Cely Ciuperci ca la Panseluta si paste fainoase cu garnitura ca la Cely
Pregatim garnitura ca la Cely SnijecCeapa taiata fidelute sau cuburi se pune la incins cu 2-3 linguri ulei(nu mai mult, ca sa nu fie prea gras)Se adauga ciupercile taiate marunt,ardeiul taiat fasii sau cuburi mai mari,rosiile taiate marunt Se lasa la ...
 Supa crema de linte (specific arabesc) Supa crema de linte (specific arabesc)
Lintea se curata si se spala.In oala de presiune (se poate si oala normala), se prajeste ceapa in ulei de masline. Se pune, apoi lintea, camunul si sarea. Cind este fierbinte, se pune apa, se pune sare, apoi oala de presiune se inchide si se da la ...
 Ciorba de salata verde Ciorba de salata verde
Salata se spala si se rupe in parti mai mici.Orezul se pune la inmuiat intr-un castron cu apa. Zarzavatul se da prin razatoare si se caleste in ulei cca 1 minut. Se innabusa cu apa, apoi se pune salata. Dupa ce da in cateva clocote, se pun orezul, ...
 Salata de boeuf...de post Salata de boeuf...de post
Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume dupa gust.Maioneza:se pun 2 lingurite de mustar intru-n bol si se adauga ulei ca la o maioneza normala.Atentie! cand incepe sa separe mustarul de ...
 Salata verde cu sos vinegrette Salata verde cu sos vinegrette
Se face o maioneza din mustar si ulei. La final se pun otetul sau zeama de lamaie si sarea. Sosul obtinut se pune peste salata si ceapa verde tocata marunt. ...
 Salata de fasole boabe Salata de fasole boabe
Fasolea se poate pune de seara in apa, la inmuiat. Intr-o oala se fierbe fasolea . Dupa ce a clocotit 10 minute se schimba apa. Aceasta operatie se repeta de 2-3 ori.dupa ce a fiert adaugam rosia taiata cubulete, ceapa rondele, sare, piper dupa gust, ...
 Salata orientala Salata orientala
Am curatat cartofii i-am spalata am taiat cubulete apoi am pus la fiert intr-o oala cu 2 litri apa si sare,cind sunt fierti punem intr-o strecuratoare la scurs.Curatam ceapa o taiem fideluta o frecam cu putina sare,taiem si ardeii feliute,intr-un ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-177
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu lamaie - Pagina 155
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z