SiteDeBucate » Conserve si Muraturi

Retete Conserve si Muraturi cu lamaie

Zacusca de scrumbii sarate
Cureti scrumbiile, le desfaci in 4 fileuri, iar daca sunt mari le tai pe fiecare in doua. ...
 Compot de struguri Compot de struguri
Strugurii se spala se lasa sa se usuce dupa aceea se separa de ciorchine. Se aseaza in borcane boabele de struguri jumate albe jumate rosii( eu am folosit rosii din soiul Moldova asa ca sa colorat tot compotul in rosu:)) dupa care se adauga cateva ...
 Dulceata de gutui rase Dulceata de gutui rase
Sa va spun cate gutui am avut nu stiu am cantarit rezultatul final care a fost de 2 kg gutui rase. Pe acestea le-am pus intr-o oala si le-am dat la foc adaugand peste ele 2 kg de zahar si 1 l apa.( nu am facut nici un sirop le-am pus pur si simplu la ...
 Dulceata de nectarine Dulceata de nectarine
Se spala bine nectarinele apoi se scoate samburele ,dupa care se tritureaza bine cu badidora(cu tot cu coaja)dupa care se pune intr-o craticioara la foc cu zaharul si se ameteca bine se lasa sa firba la foc potrivit si se amesteca din cand in cand.Eu ...
 Dulceata de afine. Dulceata de afine.
Afinele se curata de frunzulitze si orice alte adaosuri comerciale:))) Se "masoara" cu o farfurie adanca (pentru ciorba).Avem nevoie de o fafurie plina. Impreuna cu un kg de zahar se pun la fiert, la foc mic. Se @spumuieste@ de cateva ori. Se fierbe ...
 Compot de nectarine Compot de nectarine
Se spala nectarinele si se aseaza in borcane mai mari de 800 g sau si mai mari chiar  de 1,5 kg sau 2. Se pune apa la fiert (eu masor cu borcanul plin cu nectarine) si zaharul. De obicei pun 4 linguri de zahar la un borcan de 800 g,cand a dat 2 ...
 Dulceata de pepene verde Dulceata de pepene verde
Se strange coaja de la 2 - 3 pepeni verzi potriviti. Se indeparteaza partea verde, coaja propriuzisa si se pastreaza doar partea alba si un strat subtire de cativa milimetri de miez rosu. Se taie in cubulete de aproximativ 1cm. Cubuletele se fierb ...
 Dulceata de zmeura Dulceata de zmeura
Dupa ce este bine spalata, zmeura se pune intr-un vas impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba timp de 5 minute si se amesteca pentru a se topi zaharul. Daca siropul de dulceata se prelinge inseamna ca nu este gata si trebuie ...
 Gem din pere Gem din pere
Perele trebuie sa le curatati de coaja si apoi sa le dati prin razatoare sau sa le taiati in bucatele. Se pun intr-o cratita, se adauga aproximativ 2 cani de apa si zahar. Se lasa la fiert si la final se adauga zeama de lamaie. Borcanele cu ...
 Dulceata de cujbeci Dulceata de cujbeci
Cureti partea rosie a cojii de pepene, apoi, cu cutitul special, tai fasii subtiri.Iei fiecare fasie si formezi, cu grija, suluri, pe care le fixezi cu scobitori.Pui sulurile( cujbecii ) la fiert, in apa clocotita, si lasi 3 minute. Repeti de 3-4 ...
 Dulceata de prune cu rom Dulceata de prune cu rom
Cureti prunele de samburi si le pui intr-un vas impreuna cu zaharul si le lasi pana a doua zi, cand torni compozitia in cratita de dulceata si adaugi putina nucsoara. Pui dulceata la fiert, la foc iute si o lasi 30-40 de minute. La sfarsit, cand e ...
 Dulceata de prune decojite, umplute cu nuci Dulceata de prune decojite, umplute cu nuci
 Pui intr-o strecuratoare prunele intregi si le scufunzi pentru 2 minute intr-un vas cu apa care clocoteste. Le scoti repede, le decojesti si le cureti de samburi, dar fara sa le desfaci de tot. Astfel pregatite, le pui in apa rece cu bicarbonat ...
 Dulceata de pere Dulceata de pere
Alegi perele, le speli, le cureti de coaja si le indepartezi " inima " ( samburii).Fructele mici le tai in jumatati sau in sferturi, iar pe cele mari in mai multe felii.Fructele astfel pregatite le pui la fiert in apa clocotita, 5-10 minute, dupa ...
 Dulceata de struguri Dulceata de struguri
Speli strugurii, desprinzi boabele de ciorchine si le scoti semintele cu un ac, dar cu grija, sa nu se sparga boabele. Presari boabele curatate cu zaharul si le lasi asa pentru 2 ore.Dupa aceea torni 200 ml apa si le pui la fiert mai intai la foc ...
 Dulceata de pepene galben Dulceata de pepene galben
Pentru prepararea dulcetii ai nevoie de pepeni galbeni care nu sunt fainosi si care sunt copti doar pe jumatate. Cureti pepenele de coaja si de partea de miez prea moale, apoi il tai bucatele potrivit de mari. Le fierbi in 2 l de apa cu 250 ml otet ...
 Dulceata de visine Dulceata de visine
Cureti visinele de samburi si le pui intr-o cratita cu zaharul si zeama de lamaie. Cratita sa fie speciala pentru dulceata sau gem pentru ca daca e vreuna dintre cele in care faci  mancarea, va lua gust dulceata de mancare. Pui cratita intr-un ...
 Gem de zmeura Gem de zmeura
Alegi zmeura bine coapta, proaspata, neterciuita, o cureti de frunzulitele scapate, apoi o pui in strecuratoare si o speli sub jet de apa, de praf si de nisip.Daca zmeura nu va fi foarte proaspata, se va terciui si isi va pierde sucul.Fructele ...
 Dulceata de capsune Dulceata de capsune
Alegi capsune proaspete, tari, le cureti de codita si le pui in apa de var pregatita din ajun.Le tii 30 de minute, apoi le limpezesti cu apa rece si le lasi la scurs pe un prosop curat.In acest timp pui zaharul la fiert cu apa calda si cand incepe sa ...
 Dulceata cu menta Dulceata cu menta
Intr-o cratita smaltuita cu gura larga amesteci apa cu zaharul, la foc iute, pana incepe sa se lege ca un sirop.Speli ciresele, indepartezi coditele, scoti samburii si le torni in siropul care fierbe. Indepartezi spuma care se formeaza deasupra si ...
 Dulceata de visine cu vanilie Dulceata de visine cu vanilie
Se curata visinele de codite si de samburi, se spala sub jet de apa rece si se pun la scurs.Intr-un vas se asaza un rand de visine, un strat de zahar, apoi alt rand de visine, continuand astfel pana ce se termina. Se asaza vasul la rece pana a doua ...
123
Filtreaza retetele
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Conserve si Muraturi cu lamaie
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z