SiteDeBucate » Retete de post

Retete Retete de post cu lamaie

supa de morcovi cu usturoi
Cureti morcovii,ii tai rondele nu foarte groase pe care le pui la fiert in apa rece cu sare.Dupa ce au fiert foarte bine ii pasezi sau ii mixezi si apoi diluezi cu apa pasta rezultata. ...
 Conopida cu maioneza si crenvursti de post Conopida cu maioneza si crenvursti de post
 Fierbi cartoful pana ce intra furculita usor in el. Il scoti, nu arunci zeama si il zdrobesti bine de tot.Cu zeama de la cartof vei face maioneza de pufuleti astfel:  pui pufuletii intr-un castron, adaugi apa in care a fiert cartoful ...
 Bulgarasi de biscuiti cu visine Bulgarasi de biscuiti cu visine
Dai prin masina de tocat biscuitii si nucile si le amesteci intr-un castron. Separat, prepari intr-un ibric, pe foc mic, un sirop din apa, cacao si zahar. Torni apoi acest sirop fierbinte peste amestecul de biscuiti cu nuca, adaugi esenta de rom si ...
 Supa de morcovi cu usturoi Supa de morcovi cu usturoi
Cureti morcovii, ii speli bine, ii tai rondele si ii fierbi in apa cu un praf de sare. Ii lasi sa se raceasca, apoi ii pasezi sau ii mixezi, adaugi apa in cantitate egala cu volumul pe care il ocupa pasta de morcovi, pui si usturoiul pisat, chimenul, ...
 Maioneza din amidon cu sofran Maioneza din amidon cu sofran
Fierbi apa cu sofranul, apoi o strecori si o lasi sa se raceasca. Desfaci apoi in ea amidonul, amestecand cu grija ca sa nu se formeze cocoloase, o pui din nou la fiert si o lasi pana devine consistenta si usor transparenta (doar atunci amidonul este ...
 Varza rosie cu vin Varza rosie cu vin
Cureti varza, o speli si o tai marunt. Incingi uleiul intr-o cratita si adaugi varza, zaharul, sare si piper dupa gust. O calesti bine, apoi torni putina apa si tot vinul, amesteci si lasi sa fiarba pana se inmoaie varza. La sfarsit adaugi margarina ...
 Gogosi de post Gogosi de post
Fierbi cartofii cu tot cu coaja, ii cureti si ii treci prin masina de tocat sau prin sita. Drojdia o dizolvi in putina apa calda si o lasi putin sa creasca. Cerni faina intr-un vas, apoi adaugi drojdia, cartofii, sarea, zaharul, uleiul, vanilia si ...
 Cornulete de post Cornulete de post
Freci spuma margarina cu zaharul, adaugi celelalte ingrediente si framanti pana obtii un aluat moale. Intinzi o foaie din care tai triunghiuri pe care le umpli cu gem, rahat sau nuca si le coci la foc potrivit. Cand sunt gata le pudrezi cu zahar ...
 Prajitura cu morcov ras Prajitura cu morcov ras
Amesteci uleiul cu zaharul pana se formeaza o crema spumoasa, apoi adaugi morcovul ras, apa, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet, stafidele, coaja de lamaie, esentele si la urma faina. Omogenizezi compozitia si o pui intr-o tava unsa cu ...
 Gogosi de post aromate Gogosi de post aromate
Dizolvi drojdia in putina apa calda cu 1 lingurita zahar. Amesteci intr-un vas apa calda cu uleiul, zaharul, sarea si mirodeniile. Framanti bine, avand grija ca aluatul obtinut sa fie moale. Lasi aluatul la caldura. Intinzi o foaie de 1 cm grosime si ...
 Telina cu mazare si masline Telina cu mazare si masline
Cureti telina si o tai rondele pe care le prajesti in ulei pe ambele fete. In uleiul ramas prajesti ceapa tocata foarte marunt. Cand s-a ingalbenit putin, pui faina. Mai lasi putin si stingi ceapa cu apa. Potrivesti de sare si piper, adaugi telina ...
 Salata cu ciuperci Salata cu ciuperci
Speli salata sub jet de apa rece, apoi o scurgi bine si o asezi pe un platou. Separat, tai ciupercile felii si le calesti in ulei. Adaugi sare, piper (dupa gust) si sos de soia. Cand s-au inmuiat, scoti ciupercile din grasime si le lasi sa se ...
 Desert din soia Desert din soia
Zdrobesti fulgii sau boabele de soia intr-un mojar, cat mai marunt. Adaugi migdalele sau nucile si le amesteci. Pui intr-un castron branza tofu, zeama de la 1 lamaie si zaharul. Amesteci bine cu mixerul pana cand obtii o compozitie cremoasa. Pui ...
 Salata de fructe Salata de fructe
Se curata fructele de coaja si se taie in cuburi mici. Rodia se curata si se scot bobitele. Jumatatea de lamaie se stoarce peste fructele asezate intr-o salatiera sau in cupe. Se amesteca totul cu zahar pudra dupa gust. Se mai pot adauga visine din ...
 Bomboane de casa Bomboane de casa
Zaharul se topeste in apa, impreuna cu praful de cacao, si se da intr-un clocot. Biscuitii se faramiteaza si se amesteca apoi cu siropul racit, dupa care se omogenizeaza cu margarina. Se fac bilute din compozitia rezultata si se pune in mijlocul lor ...
 Crema de legume Crema de legume
Cureti legumele, le tai marunt, adaugi ulei, sare, piper, trei linguri de apa si le calesti. Adaugi rosiile peste legume, pui doi litri de apa calda, acoperi si fierbi 30 de minute, dupa care mixezi legumele.Adaugi patrunjel, corectezi gustul de sare ...
 Negresa cu nuci Negresa cu nuci
Freci, intr-un castron mare, zaharul cu uleiul, adaugi bicarbonatul „stins" cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, gemul (de caise sau de visine) si 300 ml apa.Dupa ce amestecul este omogen, adaugi, „in ploaie", faina ...
 Salam de biscuiti Salam de biscuiti
Pui stafidele la inmuiat in apa calduta in care ai adaugat si esenta de rom. Sfarami apoi biscuitii sau ii dai prin masina de nuci, topesti putin margarina, tai cubulete rahatul si le amesteci pe toate cu nucile, stafidele scurse bine, esentele si ...
 Mucenici muntenesti Mucenici muntenesti
Din faina, apa si sare dupa gust, framanti un aluat potrivit de tare, pe care-l intinzi intr-o foaie de 1/2 cm grosime si tai mucenicii cu forma speciala. Ii asezi intr-o tava si-i lasi sa se usuce timp de o ora. Pui apoi pe foc o oala cu apa, sare ...
 Ardei umpluti cu fasole Ardei umpluti cu fasole
Alegi fasolea si o pui la inmuiat timp de 8 ore. A doua zi, o fierbi pana se inmoie boabele, schimband apa de doua ori in timpul fierberii.Cureti cu grija ardeii de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti ceapa, o toci si o calesti in 3 linguri de ...
12
Filtreaza retetele
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Retete de post cu lamaie
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z