Pui cu legume,la cuptor(specific arab)
Toate legumele(in afara de rosii),se taie bucatele;ceapa se taie marunt;la fel si usturoiul.Se amesteca totul cu sare si condimente,dupa gust;eu pun cca 1,5 lingurita de sare;piper pun 1/4 lingurita;ienibahar tot 1/4 lingurita;cardamom tot atit;cury ...
PUI CU SOS ROSU SI CARTOFI NOI
Pulpele se spala,se zvanta,se taie pe jumatate si se prajesc .Cartofii noi se curata,se spala si se fierb intregi in apa rece cu un praf de sare si putin busuioc.Intr-o cratita se toarna sucul de rosii, ceapa, usturoiul tocate cat mai marunt,se ...
Fasole lata cu manzat
Se taie carnea,se inabuse in 3 linguri de ulei si 3 de apa,se adauga ceapa,,ardeiul si fasolea curatata,spalata si taiata potrivit,se acopera cu apa si se fierbe cu capac la foc mic pina cand este fiarta carnea.Rosile se mixeaza, se adauga lingura de ...
CIULAMA DE PUI CU MAMALIGUTA
Carnea de pui se spala si se taie cuburi.Morcovii,ceapa,telina se curata si se cresteaza .Usturoiul se toaca.Carnea se fierbe in apa cu sare ,se spumeaza,se adauga legumele si se mai fierbe in continuare cam vreo 30 minute.Apoi supa se strecoara,iar ...
PUI IN SOS DE VIN ROSU
Puiul se transeaza in 6-8 bucati si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie inalta. Se aseaza bucatile de pui cu pielea in jos in tigaie si se prajesc 5-7 minute pana se rumenesc. Se scot cu spumiera pe o ...
Tochitura de vanat
Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins in cratita in care pregatim mancarea.Se calesc maruntaiele pana devin albicioase pe toate partile apoi se adauga putina apa calda peste ele si se ...
Stufat cu limba de porc
Mie imi place stufatul de miel, am incercat sa-l prepar si cu alte feluri de carne. Cel cu limba este exceptional.Tineti limbile in apa rece cel putin 10 minute, sa iasa sangele. Puneti limba la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Cand ...
Orez de pui a Portuguesa
1)Se fierbe puiul cu morcovi si bucata de bacon, in apa condimentatã cu foile de dafin, ardeiul iute (optional),1 ceapã intreagã, sare si piper.Scoate carnea fiartã, baconul si morcovi.Pãstreazã supa.2)Cãleste ceapa si usturoiul tocat in ...
Tournedos de vitel cu ceapa
Muschiul de vitel il taiem in felii cam de 1 cm grosime.Ceapa si ardeiul le taiem marunt de tot si le sotam in uleiul de masline.Taiem marunt si rosia si o adaugam langa ceapa.In cratita adaugam o cana cu apa peste legumele sotate si adaugam muschiul ...
Ceafa de porc inabusita
Portionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie mai incapatoare, punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul, calim 2’ si adaugam bucatile de carne. Le lasam cam 5’ apoi le ...
Favas a Algarvia
Carnea se condimenteazã cu sare groasã, piper,praf de usturoi, si se lasã la rece câteva ore.Se pune intr-o oalã de lut cu capac, carnea, cârnati tãiati felii grosute (am renuntat la sângerte, nu mâncãm cu sânge...).Se lasã la prãjit ...
Risotto alla marinara
Preparare : am inceput prin a prepara stockul, am cladit intr-un vas mai inalt fructele de mare, am adaugat legumele si verdeata , putina sare si un litru pe apa rece. L-am lasat sa fiarba minute 20 de minute de cand a inceput sa clocoteasca , ...
Piccata a la Catalina
Se transeaza pieptul de pui in felii (ca pt snitele).Se amesteca faina cu sare si ierburile provence uscate.Se pune untul la topit in oala sau tigaia in care o sa pregatim mancarea.Cand s-a topit untul,dam feliil de pui prin amestecul de ...
Pulpa de pui umpluta cu spanac
Pulpele se dezoseaza partial, separat se trage spanacul in tigaie cu ustroiul si ceapa; dupa care se pune pe feliile de sunca presata , se ruleaza si se pun in locul osului. Pulpele se prind cu scobitori, se trag in tigaie dupa care se introduc la ...
Anghinare cu pancetta
Incepem cu prepararea anghinarelor care necesita rapiditate si un pic de timp.Inainte de a pregati anghinarele taiem lamaia pe jumatate pt a stropi imediat aceste legume cu zeama de lamaie dupa ce le-am taiat.Taiem pe jumatate leguma si eliminam ...
Mamaliga cu intinsoare de carnat
Se pune carnatul intr-o cratita si apa pana la nivelul lui.Se fierbe pana scade apa de tot.Se prajeste in grasimea ramasa pana ce capata o crusta aurie se adauga usturoiul maruntit si mai tinem pe foc 1 2 minute.Intru-n ceaun se pune apa sare si c-am ...
Tocanita din ficat de pasare
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil si patrunjelul.Scoatem ficatul din lapte pe un servet de hartie.Luam o tigaie, mai adanca, adaugam uleiul, punem ceapa la dinstuit cam 5’ la foc mic, ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-237