SiteDeBucate » ulei

Retete cu ulei

 Mancare cu smochine Mancare cu smochine
Intepi smochinele cu un ac gros si le pui intr-un castron. Le acoperi cu apa calduta si le lasi sa se rehidrateze timp de 1 ora.Caramelizezi putin zaharul si il stingi cu 1 pahar de apa. Cureti ceapa, o toci si o calesti putin in uleiul incins.Torni ...
 Rulada exotica Rulada exotica
Prajesti nucile in cuptor. Pui la inmuiat in coniac, fructele ramase, turnand apa cat sa le acopere.Tai carnea in patru bucati, pe care le crestezi si le bati cu ciocanul pentru snitele, pana obtii felii subtiri de circa 3-4 mm.Presari feliile cu ...
 Salata de naut cu chimen si coriandru Salata de naut cu chimen si coriandru
Cu 12 ore inainte de preparare, pui nautul in apa, pentru ca bobul sa se inmoaie. A doua zi, fierbi nautul timp de 2 ore, schimband apa la intervale de 30 de minute.Scurgi boabele fierte si le pui la racit intr-un bol. Cureti ceapa si ardeiul gras. ...
 Clatite umplute cu crema de alune Clatite umplute cu crema de alune
Bati ouale cu sarea, apoi incorporezi treptat faina si laptele rece. Omogenizezi aluatul si il lasi sa se odihneasca 20 de minute.Ungi tigaia folosind un servetel inmuiat in ulei. In tigaia incinsa, torni aluat si formezi o pelicula uniforma, ...
 Prajitura cu nuca si curmale Prajitura cu nuca si curmale
Freci galbenusurile spuma, cu apa fierbinte, zaharul vanilinat si 1/2 din cantitatea de zahar.Bati albusurile spuma cu zaharul ramas. In crema de galbenusuri, incorporezi treptat bezeaua, amestecand usor, de jos in sus. Presari faina cernuta impreuna ...
 Taitei cu nuca Taitei cu nuca
Fierbi taiteii impreuna cu sarea si uleiul, respectand timpul de pe ambalaj, ii scurgi si ii amesteci cu 30 g zahar, 50 g unt, cacaoa si susanul. Bati albusurile spuma cu zaharul ramas.In pastele racite, adaugi galbenusurile, apoi 3/4 din spuma de ...
 Pachetele cu smochine stafide si nuci Pachetele cu smochine stafide si nuci
Amesteci stafidele cu zeama de lamaie si coniacul. Cureti smochinele de codite. Tai marunt smochinele, apoi stafidele scurse. Amesteci smochinele cu stafidele, 4-5 linguri nuci macinate fin si gemul de caise.Topesti untul intr-un vas pe care il ...
 Melcisori cu nuci Melcisori cu nuci
Dizolvi drojdia, 1 lingurita zahar si 1 lingura faina, in 100 ml lapte caldut.Dupa 15 minute, amesteci faina cernuta, cu maiaua, restul de lapte caldut, oul si sarea.Framanti bine aluatul, adaugand treptat 50 g unt topit. Acoperi aluatul si il lasi ...
 Mancarica de ciuperci uscate Mancarica de ciuperci uscate
Cu 24 de ore inainte de preparare, pui ciupercile in apa, la frigider, sa se rehidrateze. In acest interval, schimbi apa de 2-3 ori.A doua zi, fierbi ciupercile timp de 30 de minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, ca ...
 Chiftele din carne de porc si linte Chiftele din carne de porc si linte
Faramitezi chifla si o pui la inmuiat in lapte. Pui la fiert lintea rosie in apa clocotita, pentru 20 de minute, apoi o scurgi. Cureti ceapa, o tai marunt si o calesti in 2 linguri de ulei.Decojesti cartofii, ii razi fin si ii scurgi.Dai carnea si ...
 Fasole batuta cu masline Fasole batuta cu masline
In seara dinaintea prepararii, pui fasolea la inmuiat. A doua zi, inlocuiesti apa si fierbi boabele timp de 2 ore, impreuna cu crenguta de cimbru. Cureti morcovul si ceapa, le speli si le adaugi la fiert in vasul cu fasole, dupa 1 1/2 ore.Scurgi ...
 Pasta de linte si mazare uscata Pasta de linte si mazare uscata
Alegi lintea, o speli si o pui la inmuiat in apa rece, pentru 2-3 ore. Procedezi la fel cu mazarea. Scurgi mazarea si lintea si le pui la fiert in apa clocotita, impreuna cu boabele de piper si usturoiul tocat. Lasi legumele sa fiarba la foc mic, ...
 Salata de legume cu nuci si stafide Salata de legume cu nuci si stafide
Speli varza murata, iar daca e prea sarata, o lasi sa se desareze in apa rece. O scurgi bine, ii indepartezi nervurile mai groase si o tai fideluta. Tai in rondele castravetii murati.Cureti legumele crude si le speli.Dai pe razatoarea mare morcovul, ...
 Salata de fasole cu masline Salata de fasole cu masline
Alegi fasolea si o pui la inmuiat de seara. A doua zi, o fierbi in apa cu putina sare, timp de aproximativ 2 ore, schimband apa de doua ori, in prima ora, la intervale de 30 de minute.Cand boabele de fasole sunt fierte, le scurgi si le lasi sa se ...
 Supa de fasole cu varza Supa de fasole cu varza
Pui fasolea la inmuiat de seara, iar a doua zi o fierbi timp de 1/2 ore, in acest interval schimband apa de doua ori.Cand fasolea a fiert, cureti varza de cotoare si nervurile mai groase si o tai fideluta. Cureti legumele ramase, le speli si le tai ...
 Sarmale cu orez si nuci Sarmale cu orez si nuci
Desfaci frunzele de varza si pregatesti foi de dimensiuni potrivite pentru sarmale, pe care le pui la desarat in apa rece, daca este nevoie. Tai fideluta foile de varza ramase. Alegi si speli boabele de orez.Cureti si toci marunt ceapa. Macini ...
 Sarmale cu soia si ciuperci Sarmale cu soia si ciuperci
Cu 24 de ore inainte de preparare, pui boabele de soia si ciupercile in apa, ca sa se rehidrateze. Fierbi soia pentru 1 ora, indepartand cojile care se ridica la suprafata. Tai in cubulete ciupercile rehidratate.Cureti morcovul si ceapa, le speli si ...
 Trigoane cu nuci Trigoane cu nuci
Fierbi 200 ml apa cu mierea si zaharul, pentru 5 minute. In siropul obtinut, incorporezi nucile, scortisoara si pesmetul si omogenizezi.Tai foile de placinta in fasii late de 7 cm, pe care le ungi cu ulei.Pui intr-un capat o lingura de umplutura si ...
 Turta dulce Turta dulce
Prepari o infuzie concentrata, folosind apa fierbinte si pliculetele de ceai de tei. Caramelizezi putin zaharul si il stingi cu ceaiul de tei. Amesteci pana cand obtii un sirop.Dupa ce s-a racit siropul de tei si zahar ars, incorporezi treptat ...
 Parjoale de soia Parjoale de soia
Alegi soia, o speli si o lasi la inmuiat 6-8 ore, in apa rece. Inlocuiesti apa si fierbi boabele de soia impreuna cu foaia de dafin si cel putin 1 litru de apa, la foc mic, pentru 3 ore sau in vasul sub presiune, timp de 30 de minute. Scurgi soia ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-340341-350351-360361-370371-380381-390391-400401-410411-420421-430431-440441-450451-460461-470471-480481-490491-500501-510511-520521-529
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu ulei - Pagina 286
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z