SiteDeBucate » lapte

Retete cu lapte

 COZONAC CU MAC SI GHIMBIR. COZONAC CU MAC SI GHIMBIR.
In 250 ml lapte caldut dizolvam drojdia, 2 linguri zahar, sarea, zaharul vanilat.In faina se face o gaura in care turnam amestecul de mai sus si il amestecam cu un pic de faina si lasam la dospit la loc caldut 1/2 ora.Dupa ce a dospit adaugam cele 8 ...
 Ciocolata de casa Ciocolata de casa
Zaharul impreuna cu apa se pun pe foc mic.Din momentul in care incepe sa faca basicute de fiert,se tine la foc 3 minute.Se adauga apoi cacaoa cernuta si se mai tine pe foc un minut si jumatate.Se ia de pe foc si se adauga untul.In compozitia ...
 Crema de zahar ars Crema de zahar ars
150 g zahar se pun pe foc sa se caramelizeze. Apoi se invarte usor cratita pentru a imprastia caramelul pe margini (cam pana la jumatatea cratitei). Se lasa la racit.Intr-un alt vas se bat spuma ouale, zaharul pudra, zaharul vanilinat si laptele, iar ...
 Clatite cu dulceata Clatite cu dulceata
Din ingrediente se prepara coca amestecandu-se pentru a se elimina eventualele cocoloasele apoi se fac clatitele.Se umplu cu gem, se ruleaza, se presara cu zahar pudra ...
 Crema de zahar ars cu stafide Crema de zahar ars cu stafide
Se ia o oala de 2-3 litri si carmelizeaza 200 gr de zahar se lasa sa raceasca. Se bat cele 12 oua intregi apoi se pune zaharul si laptele caldut si se bate cu furculita, se pune vanilia, esenta de rom, scortisoara, coaja de lamiie si stafidele. Se ...
 Cozonaci cu unt din anul 1908 Cozonaci cu unt din anul 1908
Din faina,drojdie,unt,zahar,galbenusuri,lapte,sare si coaje de lamaie rasa se formeaza un aluat nu prea tare si se framanta atata pe scandura,pana aluatul face basici.Apoi se acopera cu un servet ca sa creasca.Apoi pui inauntru stafidele.Din aluat se ...
 Crema de zahar caramel Crema de zahar caramel
1. Ouale, se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Laptele, se fierbe. Se caramelizeaza 150g zahar, fara sa se arda.2. Ouale, se amesteca la cald, cu 200g zahar (cel ramas), se adauga lapte si zaharul vanilat. Apoi, compozitia, se ...
 Cozonac ardelenesc cu nuca Cozonac ardelenesc cu nuca
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,trebuie pregatite cu o seara inainte de a face cozonacul.Drojdia cu 1 lingura de zahar se dizolva in putin lapte caldut,se presara putina faina,se bate cu telul si se lasa la dospit.Se dizolva ...
 RULADA CU NUCI RULADA CU NUCI
1.Amestecam galbenusurile cu zahar, presaram coaja de lamaie, adaugam treptat faina pentru a nu face cocoloase si la final albusurile batute spuma, amestecand incet cu o lingura de lemn.2. Punem hartie de copt in tava si apoi adaugam compozitia, pe ...
 Crema de zahar ars Crema de zahar ars
Se topesc 8 linguri zahar intr-o cratita si se tapeteaza tava cu siropul obtinut.Ouale se amesteca cu laptele fiert si se adauga 8 linguri de zahar si sarea.Se pune compozitia peste zaharul topit si se baga la cuptor 30-35 min.Se serveste rece ...
 Crema de zahar ars Crema de zahar ars
Se topeste zaharul intr-o cratita. Apoi se tapeteaza peretii cratitei cu zaharul topit. Incalzeste laptele si apoi bate ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat. Adauga ouale amestecate peste laptele cald. Toarna mixtura peste cratita tapetata cu ...
 CLATITE CLATITE
Se amesteca intr-un vas mai mare, faina si ouale. Treptat se adauga laptele sau sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri.Se incinge o tigaie si se unge cu ulei. Se toarna ...
 Rafaello Rafaello
Foile de napolitana se dau prin masina de tocat carne si apoi se amesteca cu celelalte ingrediente. Se formeaza cu mana bilute in mijlocul carora se pune cate o aluna sau o arahida sau stafida si e dau prin nuca de cocos sau alune... se pun cateva ...
 CREMA DE ZAHAR ARS CU MERE CREMA DE ZAHAR ARS CU MERE
Se curata merele de coaja si samburi se taie felii si se stropesc cu zeama lamaie + 2 l. zahar.Merele se aseaza intr-un vas yena uns cu unt si se dau la cuptor 10 min. In alt vas se caramelizeaza cele 4 l. zahar stropite cu putina apa si apoi se ...
 CREMA DE ZAHAR ARS CREMA DE ZAHAR ARS
Se pun 150 g zahar intr-un vas mai adanc pe care-l asezi la foc mic.Se lasa cratita pe foc pana ce se caramelizeaza zaharul si capata culoare maronie.Apoi se intinde pe peretii vasului.Se bat foarte bine ouale cu zaharul vanilat,se toarna laptele ...
 Cozonaci macedonieni Cozonaci macedonieni
Plamadeste 600 g lapte cu o mana de zahar si drojdie. Dupa ce dospeste, pune faina intr-un lighean si incorporeaza restul de lapte cald. Amesteca cu mirodeniile si dupa ce framanti amesteca cu plamadeala. Freaca galbenusurile cu putina sare sa-si ...
 Placinta cu mere Placinta cu mere
Se bat bine ouale cu iaurtul, smintina si laptele praf; se amesteca apoi cu faina sarea si piperul. Merele se rad pe razatoarea mare, se lasa sa se scurga de suc, se amesteca cu zaharul si scortisoara, se lasa 10 minute si apoi se adauga si zaharul ...
 Gris cu lapte Gris cu lapte
Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, vanilia si putina sare. Se toarna incet grisul si se amesteca in continuu. Se adauga untul si se continua fierberea la un foc domol, amestecandu-se pana ce grisul este gata. Se toarna in cesti sau intr-un bol si ...
 Ecler Ecler
Aluatul.Se fierbe laptele cu uleiul,sarea si zaharul. Se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe peretii vasului (ca o mamaliguta). Se lasa la racorit si apoi se amesteca cu ouale intregi unul cate unul. Nu se pune un ou pana ce celalalt ...
 Crema de zahar ars Crema de zahar ars
Laptele in care s-a pus zaharul vanilat se fierbe incet.Se da deoparte si se acopera pentru a nu-si pierde aroma. Ouale sparte se pun intr-un vas cu zaharul si se bat bine.Se adauga laptele si sarea , amestecand tot timpul. Se ard 8 linguri de zahar ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-245
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu lapte - Pagina 180
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z