SiteDeBucate » usturoi

Retete cu usturoi

 Garnitura de cartofi cu legume Garnitura de cartofi cu legume
Se fierb cartofii taiati cubulete, in apa cu o lingura de vegeta, sare si patrunjel intreg. Se strecoara si se pun intr0un vas. Se adauga ulei de masline, patrunjel verde tocat, boia, piper. Se amesteca cu grija, apoi se acoperasi se lasa ...
 CARTOFI CU CARNACIORI LA CUPTOR CARTOFI CU CARNACIORI LA CUPTOR
Se curata si se spala cartofii. Se taie rondele de grosimea degetului si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb de jumatate. Intre timp se taie carnaciorii rondele subtiri si se calesc pe ambele parti in putin ulei, se scot pe o farfurie, si ...
 Ciuperci umplute la cuptor Ciuperci umplute la cuptor
Se spala ciupercile ( fara a se curata de pielita de deasupra) si se rup cozile. Se rade cascavalul. Cozile, ardeiul, patrunjelul si usturoiul se toaca marunt dupa care cozile, ardeiul si usturoiul se calesc in unt timp de zece minute. Dupa ce se ia ...
 Chiftele de dovlecei Chiftele de dovlecei
Dovlecelul,spalat,se rade pe razatoarea cu gauri mari;se presara cu 1/4 lingurita de sare si se lasa cca 30 minute.Daca e nevoie,dovlecelul se curata si i se scot semintele;eu,aici,am dovlecei mai mici;nu e nevoie.Dupa cca 30 minute,se ...
 Mincare dea mulukhiea ,fara carne(specific arab) Mincare dea mulukhiea ,fara carne(specific arab)
“Mulukhie”este o planta,des folosita,in tarile arabe;se pregateste in multe feluri.Planta,matura,e de cca 1 metru,inaltime.De la mulukhie se folosesc frunzele;frunzele(spalate,uscate),sau se taie f.,f.marunt(cu un cutit special),sau se taie mai ...
 Spanac picant cu branza topita Spanac picant cu branza topita
Se spala spanacul in 2-3 ape, se scurge bine si se pune la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu concentratul. Frunzele de spanac se lasa intregi. Se caleste spanacul 3-4 minute, apoi se adauga condimentele, branza topita, iar dupa ...
 Pisto Pisto
Se pun la calit urmatoarele ingrediente taiate marunt-ceapa,ardeiul, usturoiul si rosiile.Intre timp, curatam de coaja cartofii,ii taiem in cuburi si ii punem la prajit intr-o tigaie cu ulei din abundanta.Se curata dovleceii si se taie in cuburi, ...
 Fasole batuta Fasole batuta
Se curata fasolea, se spala bine si se pune la muiat in apa de seara pana dimineata. A doua zi se pune la fiert si se fierbe putin schimbandu-se trei ape. Se pune zarzavatul si se lasa pana se fierbe fasolea. Se scurge fasolea de zeama si se lasa la ...
 Iahnie de fasole boabe Iahnie de fasole boabe
Se pune fasolea alba la inmuiat in apa rece, astfel incat boabele sa se umfle si se se fragezeasca, sa fiarba mai repede.Se taie toate legumele si carnaciorii si se pun intr-o cratita, cu putin ulei, la prajit. Se adauga si o lingura de apa. Cand ...
 Musaca de vinete rapida Musaca de vinete rapida
Se taie vinetele rondele si se pun la prajit, apoi se taie si celelalte legume tot rondele, si se adauga peste vinete. Nu se amesteca. Se lasa sub capac cca 20 min, apoi se intoarce compozitia cu o spatula cu grija sa nu se rupa vinetele. Se mai ...
 Paprikas de ciuperci Paprikas de ciuperci
pt. 2 portiiSe curata si se taie feliute ciupercile, apoi se pun la prajit intr-o tigaie cu putin ulei, sub capac. Dupa cca 15 min se adauga o jumatate de cana de apa si se continua prajirea sub capac.Intre timp se taie cubulete ardeiul, ceapa si ...
 Iahnie de fasole cu carnati de casa Iahnie de fasole cu carnati de casa
Se pune 3 linguri de ulei intr-o cartita apoi se pune ceapa si boia se lasa sa se incalzeasca putin apoi se pune morcovul,ardelul si putina apa ; se lasa sa fiarba legumele apoi se adauga fasolea.Cand sunt fierte toate se adauga sare,piper,catelul de ...
 Tocanita de ciuperci Tocanita de ciuperci
Se pune uleiul intr-o cratita sa se infierante bine,pe foc mic,apoi se pune ceapa taiata fideluta si se lasa cateva minute pana devine sticloasa,apoi se adauga usturoiul tocat marunt si ardeiul capia taiat julien,se adauga o cana de apa cat sa ...
 Ciulama de bureti cu mamaliguta Ciulama de bureti cu mamaliguta
Curatam si spalam bine de tot buretii.Ceapa curatata o taiem felii subtiri, cu coada cu tot.Maruntim si usturoiul curatat.Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa verde si usturoiul pina devin putin sticloase.Adaugam apoi buretii, sare, piper , ...
 Mancarica cu legume Mancarica cu legume
Se spala bine toate legumele.Ceapa se toaca marunt,prazul se desface in 2 pt a putea fi spalat bine de nisip sau pamant,se curata cei 3 catei de usturoi de coaja si se taia si acestea marunt.Se pune ,tigaia in care o sa preparam mancarea ,pe foc,cu ...
 Fasole verde cu rosii si usturoi Fasole verde cu rosii si usturoi
Fasolea se fierbe in apa rece cu sare .Separat se inabusa ceapa taiata marunt,usturoiul si ardeiul tocat cubulete si se adauga peste fasolea fiarta.Se amesteca impreuna si se potriveste de sare si condimente.Un vas de yena se unge cu putin ulei,se ...
 Ghiveci de legume Ghiveci de legume
Se curata si se spala legumele.Ceapa se toaca julien si se pune pentru cateva minute in uleiul incins bine, se amesteca si se stinge cu apa calda. Se adauga morcovul taiat rondele, pastarnacul, telina si se lasa la inabusit pana sunt un pic patrunse, ...
 Vinete pane(specific arab) Vinete pane(specific arab)
Vinata,spalata,se curata si se taie felii,pe lung,de cca 1,5 cm grosime.Fiecarei felii i se face un "buzunar",adica se taie pe mijloc,cam pina la mijlocul feliei(vezi poza nr.2)Apoi,se pune putina sare pe feliile de vinata;se presara,putina sare si-n ...
 Conopida pane (arabeasca) Conopida pane (arabeasca)
Conopida se taie in buchetele cam de marimea unui ou mare sau ceva mai mare (rezulta cam 16 bucati)Buchetelele de conopida se spala bine, apoi se fierb asa:intr-o cratita se pune apa si sare;se pune pe foc, cind clocoteste, se pune conopida. Cind ...
 MANCARE DE VINETE CU DOVLECEI MANCARE DE VINETE CU DOVLECEI
Se spala legumele. Ceapa se curata, se taie julien si se pune la calit in uleiul incins. Cand devine sticloasa se pune putina apa si se continua fierberea. Se adauga morcovul taiat rondele. Vinetele se curata de coaja in dungi (eu am folosit de ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-237
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu usturoi - Pagina 196
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z