Simfonia Iahnie de fasole a la Tradaro
- Pentru reusita unei iahnii delicioase, este bine ca fasolea sa fie pusa la inmuiat de seara pentru prepararea ei a doua zi. Se pune apa rece peste fasole si sa o depaseasca cam 5-6 centimetri, se acopera si se lasa la inmuiat.- Apa in care a stat ...
Ciuperci in sos iute cu usturoi
Incingeti uleiul intr-o tigaie tip wok,adaugati ceapa si prajiti pana se inmoaie.Adaugati usturoiul dat prin razatoare ardeii taiati dupa preferinta si caliti cateva minute,mai adaugati ulei daca e necesar.Adaugati ciupercile si mai caliti cateva ...
Vinete cu fructe de mare a la Cristi Roman
Se taie vinetele cuburi, ardei rondele, usturoiul se toaca marunt. Intr-o oala cu fundul gros se pune la incins uleiul. Se adauga vinetele si ardeii si se lasa sa se inmoaie doar putin. Se pune sare piper dupa gust si se adauga crevetii si se mai ...
Mancare de urzici
Urzicile spalate bine le-am pus intr-o oala cu apa fierbinte si le-am fiert aproximativ 10 minute.Separat am calit ceapa maruntita cu rosii si condimente.Dupa fierbere, am scurs urzicile si le-am pasat cu robotul. Amestecul de urzici obtinut l-am pus ...
Spanac fiert in lapte cu chiftelute umplute cu cascaval
Spanacul daca este crud , se curata de codite si se spala bine apoi se opareste 2-3 minute in apa clocotita cu putina sare. Se scoate din apa, se lasa putin la racit si apoi se toaca marunt.Daca spanacul este congelat, se lasa la decongelat, pe o ...
Fasole batuta
Fasolea,curata,se pune in apa rece,cel putin 6 ore.Apoi,se spala,iar si tot cu apa rece se pune la fiert,cu 1 lingurita(rasa) de sare.Este f.bine,daca se fierbe in oala de presiune,deoarece,trebuie sa fie moale si bobul si coaja.Cind,fasolea e fiarta ...
Ghiveci de legume cu orez
Se prajeste ceapa, se adauga morcovii si patrunjelul taiati felii subtiri, se calesc toate, se pune o cana de apa calda si cind fierbe, se adauga mazarea boabe si condimentele . Se acopera si se lasa la fiert cam 15 minute. Intr-un vas ceramic, se ...
Mancarica de cartofi
Se curata cartofii si se taie in cuburi.Restul legumelor le curatam si le taiem marunt.Carnatul afumat il taiem in felii sau dupa plac.Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei adaugam ceapa,morcovul,usturoiul taiate marunt si le calim.Adaugam si carnatul ...
Tocanita de ciuperci
Intr-o cratita se pune uleiul ,apoi se aseaza pe foc.Se taie carnatii rondele si se calesc.Ceapa se taie rondele si se adauga in cratita peste carnati. Se condimenteaza cu ienibahar,sare si piper si se caleste timp de 5 minute. Se adauga 2 pahare de ...
BUDINCA DE DOVLECEL
Reteta este una simpla, pentru ca este vara si foarte cald afara, nu vrem sa stam foarte mult timp in bucatarie asa ca ne trebuie retete cat mai simple.Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoare. Se adauga 2 oua, 2 linguri malai si 1 ...
Ciulama din bureti de roua
Buretii se spala bine de tot si se lasa la scurs.Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pune la calit in putin ulei.Adaugam buretii , pasta de ardei, sare , piper si 100 ml apa. Lasam sa fiarba acoperit cu capac.Cind sunt gata se adauga ...
Spanac
Se pune apa la fiert in care se va opari spanacul dupa alegere si spalare. Dupa oparire se scurge si se toaca. Se toaca si ceapa si usturoiul si se pun toate la fiert intr-o cratita, adaugand sare, piper, oregano, ulei de masline si apa. Cand este ...
Ciulama de ciuperci
Se curata ceapa si se taie marunt apoi se caleste in putin ulei. Se adauga o lingura buna de pasta de ardei apoi ciupercile taiate. Se completeaza cu apa pina trece peste ciuperci.Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba.Cind sunt ...
Parmigiana de vinete
Se taie pe lung toate vinetele, apoi se dau cu sare si piper se calsc in ulei incins, se pun pe o hartie absorbanta .Sosul rosiile se taie marunt , si usturoiul,se pun pe aragaz la foc potrivit se adauga uleiul de masline , sarea piperul si o ...
Ciuperci la cuptor
Ciupercile se curata si se spala.Palarioarele ciupercilor se aseaza in tava.Coditele si cascavalul se toaca marunt, se amesteca cu condimentele si uleiul.Se umple fiecare ciuperca cu amestecul de mai sus. Se adauga printre ciuperci usturoiul taiat ...
Piure de spanac
Spanacul curatit si spalat,se fierbe cca 5 minute.Apoi se strecoara,dar apa in care a fiert nu se arunca.Spanacul,fiert,se da prin masina de carne(se face piure).Mie nu-mi place sa fie pasta,asa ca folosesc masina de carne manuala,nu electrica.Intr-o ...
Cartofi cu parmezan in vasul roman
Se curata cartofii si se taie dupa preferinta.Vasul roman se tine in apa pentru 30 minute.Punem apoi cartofii taiati in vasul roman, adaugam o canita cu apa,gogosarul taiat felii, condimentam si presaram patrunjel verde si parmezanul. Adaugam ...
Pireu de cartofi cu usturoi
Cartofii se curata si se taie cubulete apoi se pun la fiert cu apa si sare.Sunt fierti atunci cand furculita intra usor in ei.Se rastoarna apa de pe ei si adaugam bucatelele de unt .Mixam bine de tot pina cand cuburile de cartofi se faramiteaza bine, ...
Musaca de vinete
Vinetele se curata partial de coaja, se taie felii de aprox 1 cm grosime si se sareaza.Se prajesc intr-o tigaie de teflon pe ambele parti fara ulei.Rosiile se spala si se taie felii.Intr-o tava de yena se aseaza un rand de vinete in care se infig ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-237