SiteDeBucate » ulei

Retete cu ulei

 Supa de rosii II Supa de rosii II
Se caleste in ulei ceapa taiata solzisori, ardeiul taiat fideluta si morcovul ras, timp de 5 minute. Cand acestea s-au inmuiat, se adauga sucul de rosii obtinut prin tocarea acestora, sau date prin razatoare, si se lasa toate sa dea in clocot. Se mai ...
 Supa falsa de legume Supa falsa de legume
Se fierb radacinoasele intregi timp de 12-20 min. Se adauga ceapa intreaga si cartofii taiati sferturi. Se fierb toate la foc potrivit pana se patrund foarte bine. Cand s-au fiert se scot radacinoasele si ceapa se sareaza dupa gust cu vegeta, se ...
 Ardei umpluti cu soia si ciuperci Ardei umpluti cu soia si ciuperci
Soia se fierbe, apoi se scoate din apa si se scurge. Legumele se curata, se spala, apoi morcovul si vanata se dau prin razatoare, iar rosiile se decojesc si se taie cubulete.Ardeilor li se inlatura capacelul (partea superioara), curatandu-se de ...
 Chiftelute de post Chiftelute de post
Fasolea se fierbe in mai multe randuri de apa, apoi se scurge. Se da prin masina de tocat impreuna cu celelalte legume (spalate si curatate in prealabil) si cu verdeata. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Din pasta de fasole se modeleaza ...
 Ciulama de ciuperci Ciulama de ciuperci
Ciupercile se curata, se spala, se taie, se oparesc si se scurg. Se incinge uleiul intr-o tigaie, apoi se incorporeaza faina si se amesteca pana la omogenizare, dupa care se stinge cu  apa in care s-au fiert ciupercile. Se fierbe la foc mic 10 ...
 Fasole batuta Fasole batuta
Se spala fasolea in mai multe randuri de apa si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este gata, se scoate din oala, se scurge putin si se amesteca bine cu mixerul, pana se obtine un piure. Ceapa se curata, se toaca marunt si se prajeste in ...
 Ghiveci calugaresc Ghiveci calugaresc
Legumele se curata si se spala, apoi ceapa si cartofii se taie rondele, ardeiul se feliaza, vanata se marunteste, iar radacinoasele se dau prin razatoare. Ceapa, ardeiul si radacinoasele se amesteca si se calesc 5 minute in ulei. Se adauga apoi ...
 Legume taranesti Legume taranesti
Dovleceii si vinetele se taie in rondele cu grosimea de circa un centimetru, apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in putin ulei. Usturoiul se curata, se piseaza, se adauga sarea si se freaca bine cu o lingura de ulei, dupa care se adauga 100 ml ...
 Mancare de cartofi Mancare de cartofi
Legumele se curata, se spala si se taie dupa cum urmeaza: cartofii si rosiile - cubulete, iar ceapa - solzisori. Morcovul se da prin razatoare. Ceapa si morcovul se calesc 10 minute in ulei, apoi se adauga cartofii. Se mai lasa 5 minute pe foc, apoi ...
 Orez cu prune Orez cu prune
Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se amesteca bine cu morcovul si telina date prin razatoare. Legumele se calesc in ulei, apoi se adauga orezul bine spalat si se mai lasa pe foc 2 minute. Se stinge cu apa (de doua ori cantitatea orezului). ...
 Pilaf cu legume Pilaf cu legume
Legumele se spala si se curata, apoi ceapa se taie solzisori, ardeiul gras se taie fideluta, rosiile -cubulete, iar morcovul si dovleceii se dau prin razatoare. Ceapa, morcovul, ardeiul si dovlecelul se calesc 5 minute in ulei incins. Se stinge cu ...
 Sarmale de post cu ciuperci si soia Sarmale de post cu ciuperci si soia
Varza se lasa in apa rece, la desarat, apoi se clateste, se aleg foile netede si nerupte de nifirimea dorita si se pun deoparte. Soia se fierbe, se scurge bine si se da prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, verdeata si ciupercile curatate in ...
 Sarmale cu miez de nuca Sarmale cu miez de nuca
Varza se lasa in apa rece, la desarat, apoi se clateste, se aleg foile netede si nerupte de nifirimea dorita si se pun deoparte.Ceapa se curata si se toaca, telina si morcovul se dau prin razatoare, iar nuca prin masina de tocat fina. Arpacasul se ...
 Spanac cu ciuperci Spanac cu ciuperci
Spanacul se opareste, se scurge si se toaca marunt. Ceapa se curata, se taie cubulete si se caleste putin in ulei, dupa care se adauga ciupercile taiate. Legumele se lasa 10 minute la foc potrivit, apoi se toarna deasupra bulionul diluat in putina ...
 Telina cu masline Telina cu masline
Telina se curata, se spala si se taie in rondele cu grosimea de circa un centimetru. Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu telina, la foc mic. Se adauga apoi rosiile curatate de coaja si taiate cubulete si se stinge cu ...
 Varza calita simpla Varza calita simpla
Varza se taie fideluta, rosiile se feliaza, ardeiul se face cubulete, ceapa se toaca si morcovul se da prin razatoare. Ceapa se caleste in ulei impreuna cu morcovul si ardeiul, pana se formeaza o pasta de legume. Se adauga apoi varza, treptat. Dupa ...
 Marinata de hering Marinata de hering
Heringul se curata, se spala si se inlatura capul. Apoi se taie rondele de grosimea unui deget (2 cm). Ceapa se taie pestisori si se freaca cu sare pentru a se inmuia. Apoi se amesteca cu heringul taiat, se pun boabele de mustar si otetul, toate ...
 Sarmale cu peste Sarmale cu peste
Macroul dezosat si spalat se da prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu ceapa taiata marunt, verdeata maruntita, se pune si orezul spalat si scurs impreuna cu condimentele. Compozitia se amesteca bine, nefiind necesara calirea acesteia. Se ...
 Bors cu perisoare din peste Bors cu perisoare din peste
Macroul se curata si se dezoseaza. Se spala, se scurge bine, apoi se da prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa si cu verdeata. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Separat, se face borsul. Ceapa ramasa, bine tocata, se caleste 5 minute in ...
 Macrou la cuptor Macrou la cuptor
Macroul se portioneaza cat este inca inghetat, indepartandu-se capul si coada. Apoi se lasa la dezghetat si se curata. Se spala in multa apa si se asaza intr-un vas. Se toarna deasupra uleiul si putin otet, astfel incat sa acopere pestele in ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-340341-350351-360361-370371-380381-390391-400401-410411-420421-430431-440441-450451-460461-470471-480481-490491-500501-510511-520521-529
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu ulei - Pagina 299
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z