SiteDeBucate » ceapa

Retete cu ceapa

 Varza cu costita Varza cu costita
Costita o taiem in bucatele si o rumenim in ulei sau untura,apoi o scoatem si lasam deoparte.Adaugam ceapa taiata maruntel o calim ,adaugam sare ,morcovul razuit sau taiat bucatele,ardeiul taiat marunt si lasam la foc mic pana se caleste .Dupa aceea ...
 Chiftelute arabesti- Daoud Pasha Chiftelute arabesti- Daoud Pasha
Pregatim carnea pentru chiftelute,amestecand compozitia cu:piper roz macinat proaspat,vegeta fara sare,sare optional(pentru cine doreste mai sarat),coriandru macinat,chimbir macinat,nucsoara macinata,scortisoara macinata,chimin macinat,boia dulce ...
 Mazare cu carne de pui Mazare cu carne de pui
Bucatile de carne de pui se spala,se portioneaza,se sterg bine,se condimenteaza si se rumenesc putin in ulei de masline.Separat se curata,se spala si se toaca ceapa , morcovul,telina si se inabusa in putina apa si 1-2 linguri de ulei de masline.Cand ...
 Perisoare cu sos de usuroi Perisoare cu sos de usuroi
Se prepara perisoarele din carne , ou, morcov ras ,ceapa rasa,sare si piper. Se pun sa se opareasca in apa cu "Delikat"( nu trebuie sa fiarba in apa ci doar sa se opareasca putin 5 minute)Se pune usturoiul taiat marunt sa se rumeneasca in putin ulei, ...
 Musaca Musaca
Carnea tocata impreuna cu ceapa se pun la calit intr-o tigaie, apoi se lasa sa se raceasca.Se curata cartofii si se taie rondele foarte subtiri (pe razatoarea in V, cine are).Eu fac musacaua cu cartofii cruzi, dar se pot fierbe in coaja si apoi se ...
 Varza calita cu ciolan crud Varza calita cu ciolan crud
Puneti carnea la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic cu capac, aproximativ o ora. Daca varza murata este prea acra sau foarte sarata e bine sa o tineti in apa rece 2-3 ore, apoi sa o stoarceti.Curatati si tocati marunt ceapa, ...
 Inimioare de pui cu mazare Inimioare de pui cu mazare
Se fierb inimioarele de pui,vom lua spuma care se aduna deasupra si le vom da deoparte.Curatam legumele si le tocam in forma dorita.Ceapa rosie o tocam si o calim in 2 linguri de ulei de masline presat la rece,doar un minut,adaugam ...
 Varza a la Cluj- varianta Bihoreana Varza a la Cluj- varianta Bihoreana
Varza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni.Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem varza la calit, impreuna cu mararul , cimbrul si piperul.Amestecam bine sa se caleasca varza, adaugam 1/2 cana apa ...
 Chiftelute fine Chiftelute fine
Aceste chiftelute sunt deosebit de fine datorita faptului ca ceapa si cartofii se dau pe razatoarea mica ai se storc de sucul lasat, apoi se amesteca cu toate ingredientele de mai sus. Compozitia rezultata se framanta bine, si se formeaza chiftelute, ...
 Ficatei de curcan cu rizotto Ficatei de curcan cu rizotto
Spalam si lasam la uscat ficateii si apoi ii vom pune in tigaie la prajit in ulei de palmier, nehidrogenat. Ficatul trebuie mereu intors cu o spatula de lemn sau o lingura de lemn ca sa nu se rupa sau sa se prinda de tigaie.Vor fi gata in 7-10 ...
 Aripioare cu smantana Aripioare cu smantana
Aripioarele se curata bine, se spala si se pun la fiert.Se fierb in apa rece, se spumeaza, se adauga ceapa taiata marunt,morcovul taiat rondele,rosiile taiate marunt si condimentele.Lasati sa fiarba la foc mic.Cand aripioarele sunt fierte se adauga ...
 SARMALE BUNE SARMALE BUNE
Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa taiata marunt, cartofii razuiti pe razatoarea cu gauri mari, sare, piper, boia, vegeta si omogenizam bine, Impachetam sarmale(mie mi-au iesit din aceasta ...
 Gratar din ceafa de porc Gratar din ceafa de porc
Feliezi ceafa, o lasi la marinat pentr o ora in amestec de vin, sare, condimente dupa placere, ceapa, usturoi. Asezi pe grill sau pe gratar, intorci sa fie rumena uniform pe ambele parti. Servesti cu garnitura de legume in prealabil fierte, gratinate ...
 Jambon cu varza calita Jambon cu varza calita
Cu o zi inainte se condimenteaza bine felia de jambon si se pune la marinat in vin rosu (peste noapte).Se prajeste jambonul intreg intr-o tigaie. Dupa ce s-a rumenit putin, se intoarce pe cealalta parte,se adauga in tigaie feliile de rosie si se ...
 Friptura de vita marinata Friptura de vita marinata
Probabil retetele postate anterior sunt deja un indiciu asupra preferintelor mele si ale familiei mele fata de carnea de vita. Intr-adevar, noua ni se pare cea mai savuroasa dintre toate carnurile, la care se adauga beneficiile de a fi si foarte ...
 Vinete umpute cu carne la cuptor Vinete umpute cu carne la cuptor
Se spala vinetele, li se taie codita apoi li se scoate miezul. Taiem ceapa, dam prin razatoarea mica morcovul. Punem intr-o cratita la undit cu putin ulei, ceapa taiata, morcovul si carnea tocata.Carnea tocata se pune in functie de cate vinete avem ...
 Sarmalute de manzat in frunze diferite Sarmalute de manzat in frunze diferite
Carnea se toaca (sau folositi carne tocata).Intr-o tigaie mai mare puneti putin ulei si incepeti sa caliti ceapa verde tocata, ciupercile tocate, concentratul de costita. Adaugati verdeata tocata, ketchup (sau o rosie si un ardei tocate marunt).Dupa ...
 RASOL CU CARTOFI RASOL CU CARTOFI
Se fierbe rasolul(in ceaun-iese si mai bine),iar cand aproape este gata(la mine a durat 2 ore),se adauga 2 crengute de leustean,foi de dafin,piperul boabe,ceapa verde,cartofii si sare daca mai este nevoie.Se scoate pe platou si se orneaza cu verdeata ...
 Chiftelute de manzat Chiftelute de manzat
Se toaca si se caleste ceapa, fara a se praji, cu putina apa, se adauga condimentele pentru a se dizolva mai bine.Intr-un lighean sau castron mai mare puneti carnea tocata, adaugati ceapa calita, 2 oua, verdeata tocata si pesmetul sau painea ...
 Ciuperci umplute cu carne de pui si sunca Ciuperci umplute cu carne de pui si sunca
Se spala ciupercile in apa fierbinte, se rup piciorusele si se toaca. "Palariile" se scurg bine de apa, se aseaza pe o farfurie si se condimenteaza.Preparati umplutura: tocati marunt ceapa si carnea de pui. In putin ulei puneti la calit piciorusele ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-295
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu ceapa - Pagina 216
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z