Supa de pui cu orez
Pieptul de pui se taie bucati si se fierbe in 2 l apa cu delicat,luand spuma care se formeaza.Morcovul se curata si se taie dupa preferinta.Ardeiul se toaca cubulete.Ceapa mare se toaca marunt,iar cea mica se lasa intreaga.Cand pieptul de pui a fiert ...
Chiftelute picante de cartofi
Fierbem cartofii in coaja dupa care ii curatam si ii zdrobim bine,adaugam untul,smantana,oul,gogosarul taiat cubulete mici,cascavalul,usturoiul zdrobit si frunzele de patrunjel spalate si tocate marunt.Amestecam bine compozitia,potrivim de sare si ...
Supa de rosii
Se pun legumele taiate cubulete la fiert in apa cu sare,cand s-au fiert se adauga orezul,dupa ce a fiert orezul,se pune sucul de rosii si patrunjelul tocat. ...
Sarmalute moldovenesti in cuib
mai intai am oparit varza si apoi am lasat-o 2 zile intr-un vas cu un fel de muratura facuta din: apa, sare de lamaie, saere de bucatarie, 2 felii de paine si marar. nu prea agreez varza dulce la sarmale, dar in lipsa de cea ...
Ficatei si inimioare de pui la tigaie
mai intai am lasat ficateii curatati in apa rece cam 2 ore, tot schimband apa am tocat ceapa marunt si am pus-o in tigaie cu ulei pana s-a inmuiat, am adaugat ficateii si inimioarele si am lasat sub capac la foc mic pana s-au facut ficateii cam in ...
Supa crema de dovleac
Dovleacul se curata de coaja,se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici. Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare, piper, rozmarin ,cimbru si un strop de ulei de masline. Se da tava la cuptor pana cand dovleacul se inmoaie si se ...
Pate de ficat- de casa
Ficatul (vitel, porc , pui, curcan)se spala bine si se portioneaza.Ouale se pun la fiert. Legumele se spala se sterg si se feliaza subtire apoi se calesc in doua linguri cu ulei. Cand s-au inmuiat se adauga ficatul si se prajeste bine in apa care o ...
Spanac cu ou ochi
Spanacul se spala bine si se lasa la scurs. Ceapa se taie solzisori fini, usturoiul se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei , cand s.au aurit se adauga frunzele de spanac si se lasa cateva minute la calit pana se inmoaie putin spanacul . Se ...
Bame cu kebab
se taie ceapa si se pune la calit in jumatate pahar de ulei cind ceapa este calita se adauga usturoiul, taiat in patru si pasta de tomate se adauga bamiile si se pune apa fierbinte peste ele se lasa la fiert aproximativ 30 min Kebab: se pune ...
Zacusca de ghebe
Migaloasa treaba, dar va asigur ca merita. Totul a inceput cu cumparatul si curatatul ghebelor. Apoi le-am fiert, cam 30-40 de minute, schimband apa de vreo 2-3 ori. Le-am scurs, le-am clatit, le-am tocat cu robotul de bucatarie si le-am calit ...
Mazare cu pui
Se spala carnea, se taie si se pune la fiert. Se spumeaza daca este nevoie. Ceapa si ardeiul se taie marunt si se adauga peste carne. Se pune capacul si se lasa sa firba. Cand e aproape fiarta carnea se adauga bulionul sau pasta de rosii. Se lasa sa ...
Ceafa de porc marinata cu orez la cuptor
Fierbem mai intai orezul si apoi facem marinata. Preparare marinata: Se spala bine carnea si se taie in felii mai groase. Se amesteca mustarul cu uleiul, sare, piper si cimbru si omogenizam. Cu acest amestec ungem feliile de ceafa, le puneam intr-un ...
Supa greceasca de pastrav cu masline si feta
Pasul 1: Se taie ceapa, ardeii, rosiile si cozile de ceapa verde si se pun la fiert. Se pune intr-o oala apa la fiert si cand da in clocot, se adauga legumele si se tin la foc mediu timp de 10 minute. Pasul 2: Se adauga la fiert si maslinele, ...
Gogosari umpluti cu orez
Se prepara intai pilaful : se caleste foarte putin o ceapa tocata marunt, se adauga orezul spalat, apoi se pune apa de 3 ori mai mult decat cantitatea de orez. Se lasa sa fiarba la foc mic si cand e gata se potriveste gustul de sare si ...
Salata de creveti si avocado
Crevetii se spala, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si se stropesc cu putin ulei de masline. Se pun la rumenit pe gratar sau intr-un vas termoizolant. Cand sunt gata se scot intr-un bol si se lasa la racit. Intre timp se pregatesc legumele: ...
Ficatei de pui in sos de rosii
Se curata si apoi se spala ficateii.Se lasa in apa rece cateva ore(2-3) pentru a iesi sangele din ei dupa care se scurg , se spala cu jet de apa rece si apoi se pun intr-un vas si se toarna peste ei lapte cat sa ii acopere.Se tin la rece ...
Piftie de curcan
Carnea se spala si se da in clocot, se arunca apa cu spuma si se pune carnea la fiert in apa curata, aproximativ 4 litri. Legumele se curata si se pun la fiert intregi, in oala cu carne. Se adauga boabele de piper si sare dupa gust. Se da focul mic ...
Ciorba taraneasca cu afumatura
Sunculita se taie felii si se inabuseste cu ceapa rosie taiata cubulete. Se adauga tijele de telina taiate rondele subtiri si se mai lasa putin la inmuiat. Restul legumelor se curata, se spala si se taie. Se adauga o cescuta de apa calda. Cand incepe ...
Ciorbica de legume cu carne de vita
Se pune carnea intr-o craticioara la fiert, iar dupa primele 2-3 clocote se arunca apa si se clateste carnea cu apa rece .se pune din nou la fiert cu 2-3 linguri de ulei . In acelasi timp se curata cartoful ,morcovul si dovlecelul de ...
Mazare cu cartofi a la grec
Se curata cartoful si se taie in 4 , ceapa se da prin razatoare . iar morcovul il taiem rondele mici. se pune ulei in cratita si se pune ceapa,cartoful si morcovul sa se caleasca.se amesteca timp de 1 timp .sa se caleasca si sa nu sa arda ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-295