Mielut cu verdeata
carnea se spala si se portioneaza in bucati mai marisoare , se pune la fiert sub capac in apa putina u sare , adaugand lichid doar cand este necesar . cand carnea este aproape gata patrunsa se arunca o lingura mare de untura si se lasa sa se ...
Crap la gratar cu sos bucataras
In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza Pestele l-am fript, dar tot la fel de bine se poate face pe aragaz, in tigaie, ori ...
Clatite cu Bacon, by Camelia
Pune faina si sarea intr-un bol mare si adauga si ouale, dupa care toarna in mijloc aproximativ 50ml lapte si 1 lingura de ulei. Incepe incet sa amesteci din mijloc spre exterior, luand cate putin din faina. Dupa ce s-a amestecat complet faina, bate ...
Paste cu Pastrama Haiduceasca
Se pune intr-o tigaie mare putin ulei de masline si adaugati ceapa verde taiata marunt. Cand ceapa devine transparenta puneti pastrama haiduceasca, dupa ce s-a rumenit adaugati 2 linguri de unt si mazarea verde {folositi mazare congelata, nu din ...
Ciorba radauteana
Curatam si spalam zarzavatul ,si il punem la fiert in 3 l de apa in care punem si pieptul de pui.Cand pieptul e fiert il taiem fasii iar zarzavatul il scoatem .Lasam supa sa se racoreasca 5 minute,timp in care frecam galbenusurile cu smantana.Cu un ...
Tocanita de vara cu pui
Prajim carnea de pui , intre timp tocam marunt toate legumele , exceptie vom face pentru rosii care le oparim si le curatam de coaja si abia apoi se dau pe razatoare. Separat intr-o tigaie prajim in ulei ceapa , care cand prinde culoare ...
Chiftelute de legume
Curatam legumele de coaja(dovlecelul , morcovul) si le dam pe razatoare , morcovul pe razatoare mica iar dovlecei pe razatoarea mare. Cartofi fierti ii pasam , ceapa verde si mararul le taiem marunt . Omogenizam toate aceste legume si adaugam peste ...
Salata de vinete
Vinetele se coc,se curata si se toaca marunt,ceapa se toaca si ea marunt si se amesteca cu vinetele. Din galbenusul fiert si cel nefiert,1 lingura mustar,zeama de lamaie si ulei se face o maioneza tare.Maioneza se pune in vinete,se sareaza,se ...
Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu
Se pun pipotele cu inimile la fiert 15 min intr-o cratita cu apa,in timp ce acestea fierb se pregateste sosul dupa cum urmeaza:se toaca ceapa, usturoiul marunt si se calesc in uleiul de masline in timp ce acestea suntaproape gata se adauga ardeiul ...
Aripioare picante la cuptor
Spalam bine aripioarele, le asezam in tava impreuna cu ingredientele, putina apa si le dam la cuptor pana se rumenesc. Pofta buna! ...
Salata de vinete
Se coc vinetele, se curata de coaja si se surg de zeama.Se paseaza si se amesteca cu putina sare.Se dau deoparte la rece si se pregateste o maioneza clasica amestecand galbenusul fiert farimitat cu cel crud si cu uleiul si ...
Ciorba de stiuca
Se pune zarzavatul la fiert, in apa cu sare. Cand e gata, adaugam rosiile taiate cubulete si turnam borsul fierbinte. Punem in oala cu grija si bucatile de stiuca si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori, ...
Sarmalute
Se prepara intai foile de varza. Se taie la marimea dorita si se pun la desarat daca este nevoie in apa rece. Se mai schimba apa din cand in cand. Carnea tocata se amesteca cu sare , piper, ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs bine. Se ...
Tarte cu ciuperci
Se pune faina apa,drojdia,sarea,zaharul,faina si uleiul in masina de paine si se lasa la programul de framantat si dospit Ciupercile se curata si se taie bucatele mici .Ceapa se curata se pune la calit apoi se pun ciupercile taiate, ardeiul ...
Tocanita de cartofi cu linte
Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei ,apoi se bun bucatele de ardei rosu taiate cubulele. Cartofii se curata si se taie cubulete apoi se pun peste ceapa si ardei se pune sare piper ,1 1/2 cani apa si se lasa sa fiarba 10 minute apoi se pune ...
Pui umplut cu ciuperci si orez aromat
Pentru pui, incinge cuptorul la 180°C. Taie cate un buzunar in fiecare piept de pui. Freaca carnea cu 1-2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie apoi cu sare, dupa gust. Incinge intr-o tigaie 1 lingura ulei de masline cu aroma de ...
Soricei-oua umplute
Fierbem ouale aproximativ 10-15 minute, dupa care le lasam la racit, le decojim cu grija, le taiem pe jumatate, scoatem galbenusurile. Facem un amestec din galbenusuri, pateu, branzica, maioneza, marar, sare si piper. Umplem jumatatile de ou cu ...
Ciuperci umplute
ciupercile se curata de codite , se sareaza si se umplu cu materialul de carne tocata. se pun intr-o tava , se decoreaza cu cas afumat , se stropesc cu ulei si de dau 25 min la cuptor . serviti calde sau reci cu rosii si patrunjel verde . ...
Linte rosie cu carnita
lintea se spala din mai multe ape si se lasa la infoiat 2-3 ore in apa calduta. legumele se curata si se spala carnea se taie cuburi , morcovul rondele , ceapa si telina cubulete si se pune la calit in ulei aproximativ 5 min . se adauga lintea ...
Salata de vinete si dovlecei
vanata se prajeste pe plita incinsa sau pe gratar , se curata de coaja cat e calda . dovlecelul se curata , se taie cuburi si se pune la fiert in apa cu sare [ in 10 min . e fiert ] , se scurge de apa . ceapa si usturoiul se curata si se toaca ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-295