Tocanita de ciuperci
Se pune uleiul intr-o cratita sa se infierbante bine,pe foc mic,apoi se pune ceapa taiata fideluta si se lasa cateva minute pana devine sticloasa,apoi se adauga usturoiul tocat marunt si ardeiul capia taiat julien,se adauga o cana de apa cat sa ...
Tochitura de miel, cu mamaliguta
Pulpa de miel se spala, se dezoseaza, iar carnea se taie bucati mici. Ardeiul si usturoiul se taie felii. Incalzim uleiul de masline si punem feliile de usturoi pe care ...
Pulpe de pui umplute cu garnitura de ciuperci
Pulpele de pui se dezoseaza, se aseaza intr-un vas si se marineaza cu 2 linguri sos soia. Morcovul se da prin razatoarea mare, ciupercile si ceapa se taia felii marunt la fel si ardeiul. Se amesteca tot cu o lingura de sos soia.Se umplu pulpele de ...
Scoici cu sos de legume
Punem in prealabil legumele taiate cubulete in unt adaugam putina sare si le lasam la foc mic pret de cateva minute pana se inmoaie putin. Vine randul scoicilor sa se alature legumeler la tigaie. Adaugam vinul si le lasam la foc ...
Pulpa de curcan la cuptor cu legume
pulpa de curcan se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare si 2 fire de telina.se lasa sa fiarba pe jumatate, cam jumatate de. se scoate sa se raceasca, se presara cu codimente, oregano, cimbru , se impaneaza c 3-4 catei de usturoi. se ia o tava si ...
Adjica picanta (3)
Ardeii si buruienele se spala , se se curata de codite .. Usturoiul se curata pe coaja. Totul se da prin masina de tocat . Se toaca a 2 a oara , pentru a primi o masa foarte fina. Se adauga sarea si otetul . Totul se amesteca foarte bine ...
Sos raga
se curata ceapa ,morcovul si telina ,se spala si se toaca f marunt. Se pun intr-o cratita la calit, iar cand incep sa se rumeneasca se adauga carnea pe care o lasam putin si o desfacem bine cu lingura de lemn. Cand toata carnea are aceeasi culoare se ...
Ciocanele in vin la cuptor
Carnea de pui se spala bine si se curata de puf. Se unge cu ulei si apoi se condimenteaza cu: sare, chilliul si busuiocul. Pulpele se lasa la frigider 15 minute pentru a-si lua savoarea condimentelor. Intre timp curatam ceapa, curatam usturoiul si ...
Crap in sos rosu cu usturoi
Incinge cuptorul la 200˚C.Aseaza crapul intr-un vas termorezistent. Intr-un vas amesteca bulionul de rosii cu vinul, amidonul alimentar, pesto rosso, zahar si sare de mare dupa gust.Cuarata usturoiul desfacand capatanele de usturoi si luand pielita ...
Cacciatore (friptura in stil vanatoresc)
Se curata si se spala pulpele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pun in tigaia cu ulei si se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit se pun intr-un vas pentru cuptor Ceapa si usturoiul se taie marunt. Se calesc in putin ulei si apoi se pun in vasul de ...
Ficatei cu unt
Taiem ceapa julien si o calim in unt,adaugam si ficateii.In ultimele 5 minute adaugam vinul,iar la sfarsit punem si foile sare,piper, dafin si usturoiul. ...
MLM de pastrama de oaie
Pastrama se taie fasii subtiri, si se trage la tigaie la foc tare, intr-o picatura de ulei, sau chiar fara, pentru ca va lasa oricum multa zeama. Cand e pe trei sferturi facuta si zeama a scazut, se stropeste cu vinul rosu, se adauga ceapa, ardeiul ...
Pulpe de pui marinate,cu cartofi si rosii cherry la cuptor
Pentru marinata amestecam bine vinul , uleiul de masline,zeama de lamaie ,sosul de soia,usturoiul zdrobit ,foile de dafin , boabele de piper,oregano, rozmarin , marar. Pulpele de pui le curatam, le spalam si le condimentam dupa gust cu ...
Caras cu sos de rosii si capere,la cuptor
Curatam si spalam pestele.Il condimentam cu sare si piper .Il asezam intr-o tava si asternem combinat rondele de dovlecel si fasii de ardei gras.Pregatim un sos din :ulei de masline, vin , rosii decojite si date prin razatoare,zeama de lamaie, ...
Rulou de pui cu cascaval si gogosar in otet
pieptul de pui se spala bine. se tamponeaza cu un servet,apoi il taiem bucati mai mari . fiecare bucata de piept se bate ca pe snitel ,dar nu prea tare ca sa il sfaramati. le condimentati cu sare si piper. cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri ...
Pulpe si piept de curcan in sos de citrice
Spalam carnea o condimentam cu sare si o asezam intr-un vas. Facem un amestec de vin, ulei de masline, mustar,rozmarin si oregano .Amestecam bine si turnam peste carne.Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la rece pentru 2-3 ore dupa care ...
Ficatei cu struguri in sos cu vin
Se spala ficatul si se pune in craticioara de tuci cu putin ulei si apa sa se inabuse, apoi cand lichidul a secat aproape de tot adaugam ceasca de supa si mai lasam sa se inabuse putin dupa care cand iar seaca adaugam un cubulet mic de unt.Acum ...
Papanasi cu vin
Se bat ouale spuma, se adauga zaharul inmuiat cu un capacel de vin Lacrima lui Ovidiu, apoi faina in ploaie, amestecata cu bicarbonatul. Branza se sfarama intre degete si se presara usor si ea. Se pune si fiola de esenta de rom. ...
Tocana haiduceasca
Cureti ceapa, o toci si o calesti usor impreuna cu carnea de vita taiata cubulete, pana se rumeneste usor. Se adauga apa calda(200 ml.) si lasi sa se inabuse putin. Tai ardeiul fideluta, iar rosiile cubulete. Le pui peste carne, dupa care torni sucul ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-83