Branza marinata
Taiem branza cubulete apoi o aranjam in borcane presarand printre condimentele.Acoperim branza cu ulei si o tinem la frigider timp de 14 zile. Iese o branza foarte aromata. ...
Pulpe in saramura
Pulpele le condimentam si le frigem pe gratar alaturi de rosii.Cand rosiile sunt perpelite bine le curatam de coaja le pasam si le clocotim 3 min impreuna cu paharul de apa sare si piper .La sfarsit adaugam usturoiul.Cand pulpele sunt patrunse turnam ...
Tagliatelle cu sos de busuioc
Intai preparam sosul ,apoi pregatim pastele ,pentru ca trebuie servite fierbinti . Sosul:Punem toate ingredientele in blander si le mixam pana obtinem o pasta fina . Este foarte usor de realizat . Pastele le fierbem conform instructiunilor le scurgem ...
Tagliatelle cu piftele by J.Oliver
Preparam chiftelele:Carnea tocata o amestecam cu condimente si formam bilute mici , le prajim in ulei incins.Le scoatem pe un prosop de hartie si le lasam sa se raceasca. Sosul:Rosiile le oparim 2 minute in apa pentru a putea indeparta coaja ...
Tocana de linte
Se spala lintea si se pune la oparit. Se scurge dupa ce se opareste si se caleste in ulei impreuna cu morcovul, telina, ceapa si ardeiul taiate marunt, cuburi, rase, cum va place (eu le-am taiat in toate modurile pt diversitate:D) amestecand mereu sa ...
Iepure la cuptor
Se spala iepurele.Se face un sos din sosul de soia si woecester,ulei,sare,piper,rozmarin,cimbru si vegeta si se unge iepurele si se lasa cateva ore la rece. Se pune iepurele in vasul roman,se impaneaza cu slanina si usturoi,turnam berea,sucul de ...
Babusti crocante cu sos de usturoi
Pestele se curata de solzi, se eviscereaza (eu le tai si capurile, daca va plac le puteti lasa). Apoi se spala bine, se cresteaza si se sareaza. Se lasa vreo 15 minute sa le patrunda sarea. Se pregateste faina de malai pe o farfurie. Intr-o tigaie se ...
Sufleu de fasole cu cartofi
Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei masline, se adauga fasolea din borcan impreuna cu zeama , se lasa la foc mic sub capac sa fiarba amestecandu-se din cand in cand.Dupa cca 10 minute se adauga pasta de tomate, lingurita de sambal ...
Pangasius pane
Se descongeleaza filetele de pangasius,apoi se sareaza se pipereaza si se taie pt a nu fi prea mari (ma refer pentru piticii mei ). Se baut 3 oua bine cu un praf de sare intr-un castronel,iar in altul se pune faina alba . Se pune ulei intr-o ...
Pui in lapte
Puiul intreg spalat bine se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste pe toate partile in untul amestecat cu uleiul de masline.Il intoarcem pe toate partile ca sa fie uniform prajit. Se scoate apoi puiul si se pune intr-un vas termorezistent- eu ...
Chiftelute din dovlecei
Se rad dovleceii de coaja,se curata de seminte,care deobicei inmoaie compozitia.Se dau pe razatoarea mare.Se pun in apa care clocoteste si se fierb 2-3 minute.Apoi se pun intr-o strecuratoare ,se lasa sa se raceasca si se mai scurg intre ...
Pizza
Aluatul: Intr-un castron se pune drojdia,apa rece,4 linguri ulei,zaharul si sarea,se amesteca bine cu un tel si se lasa 10 minute. Apoi dupa ce toate s-au amestecat se adauga faina,se framanta pana nu se mai lipeste de mana,apoi se ...
Pastrav cu ierburi proaspete la cuptor
Se curata pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamaie, iar in burta fiecarui pastrav se pun cate 2 felii de lamaie si ierburile aromatice,iar ...
Carne de porc cu garnitura de cus-cus
Am oparit carnea, am spalat-o bine. Intr-o cratita, am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa taiata marunt, am calit-o pana a devenit sticloasa, am adaugat boiaua, carnea, vegeta, piper. Se lasa putin la foc mic, amestecand mereu, apoi ...
Rulada din carne de porc cu arome de primavara
Inmuiem painea, o stoarcem bine, o punem intr-un castron. Cartoful curatat, spalat, se razuieste pe razatoare cu gauri mici, se adauga peste paine, adaugam carnea, verdeata spalata si taiata marunt, boiaua, piperul, vegeta, ouale, faina si amestecam ...
Copanele cu fasole galbena la cuptor
copanelele de pui se spala bine si se indeparteaza tot puful. se freaca cu putin ulei,sare,piper ,canita de vin rosu si cu 2-3 catei de usturoi pisati si se lasa asa intr-un bol. Fasolea galbena se curata la capete si se spala bine. ceapa se curata ...
Gratar de pui cu sos de ardei copti
Pieptul de pui se spala si se taie felii potrivit de groase. Se pun bucatile de carne pe un platou, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, busuioc si salvie. Se toarna deasupra uleiul de masline si otetul balsamic, se acopera cu folie alimentara ...
Salata picanta cu broccoli
Astazi vom gati o salata cu broccoli cules din gradina fermecata... :) Taiem morcovul in rondele foarte subtiri. Ceapa o tocam marunt. Le punem apoi pe foc,intr-o tigaie cu 3 linguri ulei si 5-6 linguri ...
Paste cu rosii si branza de oaie
Se cojeste vanata cu un curatitor de legume, apoi se taie in cubulete de 1 cm. Se spala ardeiul, se curata, apoi se taie in felii subtiri. Se spala rosiile si se taie in doua. Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se spala busuiocul, se zvanta si ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-237