Chiftelute din peste
Carnea de peste se trece prin masina de tocat. Morcovul si cartoful se dau pe razatoare si se scurg bine de zeama. Se pun intr-un bol si se adauga : usturoiul pisat, patrunjelul si mararul tocate marunt, bulionul, oul, sare, vegeta , piper, o ...
Tajine de pui cu masline
Preparare: decupam puiul spalat si uscat in bucati potrivite ca marime, pe care le condimentam cu sare, piper, curcuma, boia si Raz el Hanout si boia si il asezam in vasul de tajine. Peste el asezam maslinele, morcovul si ...
Chiftelute cu susan
Se trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul. Se adauga apoi ouale si mararul.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga putina apa minerala (le face mai ...
Tocanita cu ciuperci
Spalam si pregatim carnea, o taiam in bucatele mici. Curatam si spalam ceapa, morcovii, ciupercutele si usturoiul. Taiam marunt ceapa, rondele morcovii si pe lungime usturoiul. Asezam carnea si legumele intr-un vas ca un ceaun cu capac si le tragem ...
Tocan a la Gorj
Pentru a face Tocan iti trebuie o dispozitie buna, aer curat sa-l tragi in plamani si iarba verde sa-ti limpezesti ochii, apoi un ceaun din mosi strabuni si ingredientele delicioase, mielul sa fie proaspat taiat si vinul rece scos in ulcea de pamant. ...
Ciorba de perisoare
Intr-o oala se pune apa la fiert intre timp legumele se spala,si se curata apoi ardeii se toaca cubulete mici, ceapa se toaca marunt, telina,morcovul,cartoful,rosiile se rad pe razatoarea mare si se pun peste apa la fiert. Intre timp carnea si ...
Paste carbonara a la Adasev
Se fierb spaghetele in apa cu sare si putin ulei sa nu se lipeasca, timp de 8-10 min. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga la calit ceapa si ardeiul,apoi pancetta taiata fellii ( eu folosesc de aceea taiata cubulete gata preparata). Se lasa ...
Penne in sos de Vodka
Intai se fierb pastele si se scurg de apa. Intr-o tigaie se calesc ceapa, usturoiul si baconul maruntite. Se adauga rosiile si vodka si se tin pe foc pana cand se elimina alcoolul. Apoi se adauga sucul de rosii si smantana. Lasati sosul sa scada la ...
Aripioare crocante marinate, cu sos
Aripile se parlesc la aragaz si se curata de tot perisorul ramas. Se spala bine in apa rece si se taie cu cutitul in bucati mai mici. Prepararea marinadei: Intr-un vas se fierbe 1.5 de apa cu toate condimentele, inafara de usturoi. Se ...
Aripioare crocante, marinate
Aripioarele de pui le spalam bine , le curatam perii si la taiem bucati mai mici. Punem la fiert 1,5 kg apa in care adaugam mierea, sare dupa gust, piperul, foile de dafin si tarhonul. Dupe ce au fiert aproximativ 10-15minute, racim si adaugam ...
Salata de vinete
Am copt vinetele si ardeii si cand s-au racit le-am curatat coaja. Apoi am tocat vinetele si ardeii, ceapa am dat-o pe razatoare si usturoiul l-am pisat. Am facut o maioneza dintr-un galbenus si ulei, apoi am amestecat treptat in maioneza vinetele si ...
Spaghetti cu ton
pastele se fierb in apa cu sare, 10 min se scurg si se lasa apa rece peste ele, sa nu se lipeasca intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline, se calesc ceapa, ardeiul si usturoiul impreuna putin , dar sa nu se prajeasca, apoi se adauga foile de ...
Muschi de porc la cuptor
Muschiuletul se curata de pielite si bucatele de grasime. Se unge cu ulei , cu pasta de usturoi si se presara cu condimente. Se pune in tava cu ulei si apa si se da la cuptor. Se mai adauga apa atunci cand scade pana e gata facut. La sfarsit de tot ...
Buline de mamaliga
Pregatim mamaliguta si o lasam sa se raceasca intr-un vas. Sfaramam usturoiul si il amestecam in mamaliguta. Luam cate o nuca facem un loc pe mijloc, depunem o bucatica de branza. Rotim intre palmele ude bine nuca sa fie uniforma si ...
Pui picant cu morcovi
Amestecam pasta de ardei cu coriandru, paprica, curcuma, piperul. Adaugam bulionul si smantana lichida, amestecam bine pana devine un sos gros si omogen. Intr-o craticioara asezam 2 linguri de ulei, ceapa taiata grosolan si cateii de usturoi ...
Sosul la aripioare
Gustul adevarat care vi-l propun, se obtine din ingredientele enumerate. Daca veti folosi alt fel de maioneza, sau ketchup ,veti primi alt gust. Printre altele , gustul maionezei preparate in conditii de casa se poate folosi, pentru ca ea ...
Chiftelute pane
Se amesteca carnea macinata impreuna cu: usturoiul pisat, pinea murata in apa si apoi stoarsa, 1 ou, patrunjel, sare si piper. din amestecul obtinut se formeaza in palma bilute. Bilutele se tavalesc apoi prin pesmet. Dupa ce dam bilutele prin pesmet ...
Chiftele din carne de porc
Am amestecat carnea macinata cu ceapa data pe razatoare, mararul tocat, usturoiul pisat, painea inmuiata in apa si apoi stoarsa, un ou si am potrivit gustul cu sare si piper. Am servit alaturi de cartofi prajiti si rosii. ...
Supa rapida de rosii cu mazare si taitei
Se curata morcovul si usturoiul. Morcovul se da pe razatoarea mare, iar usturoiul se toaca cubulete. Se calesc ambele in ulei incins aprox. 3-4 minute, apoi se adauga piureul de rosii si 2 litri de apa si se lasa sa fiarba cca. 5 minute. Se fierb ...
Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi
Se spala bine lamaia, se stoarce zeama si se scoate miezul cu o lingurita. Coaja de lamaie se taie felii subtiri si se pune la marinat in zeama de la lamaie timp de aprox. o ora. Se fierb pastele intr-o cantitate suficienta de apa cu sare ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-237