Margueritte cu somon afumat
Pastele se fierb, iar somonul il cumparam gata afumat. Pentru sos: 1. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, ciupercile si usturoiul si le calim 8-10 minute pina se inmoaie 2. Adaugam vinul si fierbem la foc iute, amestecind, pina se evapora ...
Varza a la Cluj
Varza se toaca marunt , se freaca cu sare si se pune intr-o oala cu putin ulei(eu folosesc ulei de floarea soarelui) impreuna cu jumatate de cana de apa,1 lingurita de cimbru , acoperita la foc mic, din cand in cand se mai amesteca si daca e ...
Oua umplute ca la mama acasa
Ouale se fierb tari, se lasa sa se raceasca in apa rece, se curata de coaja si se taie in jumatate, se scoate galbenusul din fiecare ou. Ceapa tocata fin impreuna cu usturoiul pisat se caleste in putin ulei(eu am folosit de masline) si se adauga ...
Aripioare de pui la capac
Untul il topim,dupa care adaugam sucul de rosii,mierea si condimentele. Fierbem sosul pana se ingroasa putin. In acest sos punem aripioarele curatate si spalate si le tinem vreo 10-15 minute. Intre timp punem o cratita cu apa la fiert,in jur de 2 ...
Rulada de carne tocata cu ou
Carnea tocata se amesteca bine cu pesmetul sau painea inmuiata si scursa bine, condimentele sarea, piperul, boiaua de ardei si eventual dupa gust condimentele pentru carne tocata, catelul de usturoi pisat, verdeata tocata marunt(patrunjel, marar daca ...
Shakshuka
Cartofii se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei pana devin galbeni aurii apoi se scot pe o farfurie. In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi grof, ardeii tocati, conserva de pasta de rosii si putina apa, sarea, ...
Crochete de pui
Pieptul de pui se toaca impreuna cu 1 ou,faina,usturoi,nucsoara,sare si piper.Cu mainile umede se formeaza bastonase din aceasta compozitie. Bastonasele le trecem prin oul batut cu putina sare si piper,apoi le tavalim prin pesmet. Se prajesc in ...
Mancare de pastai cu mamaliga si sos de usturoi
Se pun pastaile intr-o cratita si se lasa sa dea cateva clocote sub capac cca 7 minute,in apa cu sare, se incearca cu mana cand sunt muiate. Se prepara intre timp mamaliga. Cand pastaile sunt gata se scurge apa , si se trag scurt intr-o tigaie ...
Chilli con carne
Ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat marunt , ardeii tocati destul de grof si carnea tocata,sare, piper, se calesc impreuna pe foc cu putin ulei de masline(sau de floarea soarelui) pana cand cand carnea e rumenita si se desprinde ...
Pipirighei Tinghisiti
Se spala ardeii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se prajesc in ulei. Se scot din tigaie si se lasa la racit intr-un castron.Se arunca uleiul in care s-au prajit ardeii, se pune ulei proaspat in care se prajesc rosiile date pe razatoare -10-15 ...
Tochitura ardeleneasca
Carnea se taie bucati mici dar nu foarte, ceapa se toaca marunt si ardeiul la fel. Se incinge uleiul si se pun ceapa si ardeiul la calit, cand prind un pic de culoare se adauga carnea si se lasa la inabusit pana ce devine alba, amestecand din cand in ...
Lasagna cu carne
Sos Bechamel: Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Punem si laptele,cate putin,apoi condimentele.Se lasa la racit. Sosul Bolognese: Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc ...
Vinete si dovlecei cu usturoi pt. iarna
Se curata vinetele pe lungime (1cm. da unul nu), se taie rondele, se sareaza si se lasa 10 min. I n acest timp curatam dovleceii de coaja , se taie rondele de 1 cm. grosime,se spala si se lasa la scurs. Se spala vinetele, se sterg si se ...
Gogosari la cuptor
Se spala gogosarii, se scot cotoarele cu multa atentie sa nu se rupa din pulpa gogosarului,se scutura de seminte si se aseaza in tava. 12 gogosari intra perfect in tava dreptunghiulara a aragazului. In fiecare gogosar se pun: 1lingura de otet, 1 ...
Painici delicioase cu mustar,cascaval, ciuperci si verdeata
Se prepara un sos din catravetele dat pe razatoare si scurs putin de apa, o lingurita mica de maioneza, un catel de usturoi si iaurt. Ceapa se taie in 2 si apoi rondele subtiri, catelul de usturoi se marunteste, se trag impreuna scurt intr-o ...
Frigarui de pui
Carnea se taie cubulete.Punem intr-un castron si presaram cu sare,piper,nucsoara,oregano si usturoiul tocat.Punem si uleiul si omogenizam.Acoperim castronul cu folie si dam la frigider pentru o ora. Ardeii si ceapa le taiem cuburi. Bucatile de carne ...
Friptura de pui cu legume
Cartofii curatati de coaja ii taiem cubulete,ardeiul fasiute. Pulpele de pui spalate si curatate,le condimentam cu sare,piper,boia de ardei si rozmarin. In vasul roman asezam un strat de cartofi,condimentam cu sare,piper si usturoiul pisat. Presam ...
Hamburger delicios
se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca foarte bine se formeaza 3 chiftele se prajesc intr-o tigaie teflonata cu foarte putin ulei sau intr-o tigaie traditionala cu mai mult ulei, pentru a nu se lipi de fundul tigaii intre timp se ...
CIUPERCUTE PANE CU SOS
Se curata ciupersile de coaja, se spala bine si se pun la apa clocotita. Se lasa pana se inmoaie un pic apoi se scot, se sareaza si se lasa la racit. Se bat ouale impreuna cu sare si chilli, dupa gust. In alte doua farfurii separat ...
Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat
Carnea de porc se spala bine, se taie felii, se condimenteaza cu chili si sare si se aseaza intr-o tigaie fara maner sau oala (nu prea inalta). Peste carne se pune ceapa taiata julien, ardeiul taiat la fel si usturoiul feliute. Atentie, a nu ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-237