Snitele cu sos de smantana si ciuperci(Bifinhos c/cogumelos)
Carnea se feliazã nu foarte subtire, cine vrea poate sã o batã cu ciocanul.Se condimenteazã cu sare, piper si usturoiul feliat.Cine vrea, poate pune si vin. Se lasã cel putin 1 orã la rece.Morcovul, usturoiul tocat,dafin, unt si vegeta se pun ...
Pulpe umplute, la cuptor, cu cartofi molcomi
Pulpele spalate si scurse bine se dezoseaza.Ficateii se spala, se taie in doua si se scurg bine, apoi se prajesc. Se scot pe o hartie absorbanta.Cascavalul se taie betigase, la fel si ardeiul kapia.Luam cate o bucata de pulpa, o asezonam, radem ...
Friptura de vitel
Obtin un sos din condimente,mustar,ulei,vin,pe care il intind peste carne.Prajesc uniform bucata de carne,in tgaia cu ulei incins, cat sa faca o crusta,dupa care asez carnea intr-un vas uns cu ulei.Presar felii de ceapa, rondele de morcov,usturoi, ...
Muschi de vita cu sos de rosii si rodie
Bucata de muschi se taie in doua,apoi se preseaza cu mana(nu se bate).Intr-o tigaie,se incinge uleiul de masline si se prajesc boabele de piper cateva secunde.Se condimenteaza muschiul cu sare si piper,apoi se prajeste cate 8 minute pe fiecare ...
Aripi,de pui,pane
Aripile(fara partea osoasa,care se arunca) se taie in 2,apoi se spala.Se face o "marinata" din primele 9 ingrediente:usturoi,sare(daca e nevoie),piper,boia dulce,boia iute,soya sos,vin,ketchup,ulei de masline.Se pun aripile in marinata asta si se ...
Miel umplut
Spalam maruntaiele si le punem la fiert, in apa cu putina sare, pentru 20’. Intre timp, taiem ceapa si usturoil marunt (atat verde cat si uscat). Maruntim frunzele de marar si patrunjel.Organele fierte le scurgem de apa in care au fiert si dupa ce ...
Iepure umplut, servit cu sos
Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc. Felia de paine o inmuiem in apa, apoi o stoarcem bine.Ceapa, 2 catei de usturoi, ardeiul si trei sfert din ciuperci, le taiem felii. Dupa ce au fiert si s-au racit ...
Costita in sos de miere si cartofi gratinati cu bacon
Costita se condimenteaza cu sare si piper.Se face mujdei din jumatate capatana de usturoi,cu putin ulei de masline.Se adauga patrunjel,cimbru,boia picanta,1 lingurita cominhos.Se freaca bine carnea cu mujdeiul,se adauga 1 lingurita pasta de ...
Piept de pui natur la gratar
Dezosati pieptul de pui si curatati pielea (daca este necesar). Taiati pieptul transversal, perpendicular pe fibra, dar nu pana jos, o data va opriti la 1 cm si a doua oara taiati de tot. Veti obtine niste bucati putin mai maricele. Condimentati si ...
File de vitel cu garnitura de legume.
Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider 1 ora,.cartofii si morcovii curatati si spalati ai taiem in bucati mari cartofii, si in bucati mai mici morcovii. Punem la fiert impreuna cu ...
Saramura de pui
Puiul se spala,se curata si se taie pe jumatate,chiar pe mijlocul pieptului,spatele ramanand intreg.Se pune la fiert in apa rece cu un praf de sare,iar dupa ce se ia spuma se adauga ceapa,morcovul,albitura , telina si se lasa sa fiarba la foc mic ...
Rulada de Porc in crusta de nuci, alune si migdale,
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare se adauga si un pic de otet ca sa nu se sfarame se lasa pana sunt aproape facuti, sa nu fie sfaramiciosi deoarece trebuiesc curatati si taiati felii pentru a se praji.Separat batem muschiuletul, se ...
Muschi la tava cu legume
Crestati muschiuletii, pe 3/4 din circumferinta, felii de 1,5-2 cm grosime (sa nu taiati de tot, pana jos). Condimentati carnea cu piper, cimbru, paprika, boia, sare si puneti-o intr-o tava mai lunga si adanca. Asezati in crestaturi cate o fasie de ...
Pulpe cu vin
Pulpele curatate, spalate, se usuca in prosop,se asaza in Dubletta incinsa cu ulei. Condimentam, adaugam usturoiul, lasam sa se rumeneasca foarte putin pe ambele parti, adaugam vinul. Dupa ce se patrund pe ambele parti, luam de pe flacara. Servim cu ...
Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)
Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi curatat si taiat felii si se ruleaza. Se leaga cu o ata mai groasa sau cine are poate sa il puna direct in plasa speciala penrtu fripturi. Eu, ...
Crap prajit, cu sos de usturoi
Crapul se împarte în porţii si se sărează. Bucatile de crap se stropesc cu zeama de lamiae ca sa ia din mirosul specific. Apoi se trec prin făină amestecată cu boia dulce.Apoi se prăjesc în ulei şi se rumenesc frumos pe ambele părţi.Se ...
Gratar combinat Party
Preparati un baitz pentru friptura din uleiul de masline, mustar, condimente pentru friptura, paprika si putin cimbru. Carnea de porc se feliaza (cam 1 cm grosime) si se da prin baitzul de condimente, apoi se lasa minim jumatate de ora la rece. ...
Pulpe de pui glazurate
Ardeiul iute se toaca marunt apoi se amesteca cu sosul de soia si piper.Pulpele se ung bine cu acest sos inclusiv sub pielita si se dau la rece macar doua ore.Se cojesc cartofii noi, se taie in cuburi si se pun in tava de copt( eu am pus pe ei ...
Pulpe cu sos
Faci un sos din mustar, condimente, ulei de masline,prin care treci pulpele.Le rumenesti in ulei incins pe ambele parti. Asezi peste pulpe ceapa taiata juliene si usturoiul feliute, adaugi vinul si o ceasca de apa. Lasi sa scada sosul.Scoti pulpele, ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-340341-350351-360361-370371-380381-390391-400401-410411-420421-430431-440441-450451-460461-470471-480481-490491-500501-510511-520521-529