SiteDeBucate » lamaie

Retete cu lamaie

 Trufe Trufe
Ciocolata si untul se topesc intr-o craticioara (pe foc direct sau la bain-marie), la foc mic, si se amesteca continuu.Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga galbenusurile, zaharul pudra, nuca pisata sau alunele (crude, ...
 Chek Chek
Se separa albusul de galbenus.Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste. Se adauga galbenusurile care au fost frecate cu putina sare.Se adauga uleiul, laptele, un praf de praf de copt stins in otet. Se adauga faina care se ...
 prajitura cu mere prajitura cu mere
uleiul apoi faina+ ouale + zaharul se amesteca,se adauga merele +scortisoara +faina si praf de coptse toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu fainase coace la foc mediu 40 minse serveste pudrata cu,zaharse mai poate face compozitia fara mere ...
 tort cu fructe tort cu fructe
Pentru blat:10oua,2 cesticu zahar,3-4cani faina,se bat foarte bine si se da la cuptor.Pentru crema:crema de vanilie de la Dr.oetker,si se mai adauga si o esenta de vanilie tot de la Dr.Oetker,pt ornat frisca Hulala,se adauga si un intaritor de ...
 Cheesecake cu gem de capsuni Cheesecake cu gem de capsuni
Pentru ca incercasem aceasta reteta in restaurantul in care am lucrat pana nu de mult si mi s-a parut foarte buna,cum am facut rost de reteta m-am gandit sa o si incerc.Noi am savurat-o cu mare placere asa ca va recomand sa o incercati si voi.Am ...
 Baclava Baclava
Se scot foile de placinta de la rece, se lasa cateva minute la temperatura camerei. Margarina se pune la topit la foc mic.Nucile macinate se amesteca cu 300 gr din zahar, praful de sare,zaharul vanilat, 4-5 linguri de apa recesi coaja de lamaie. Se ...
 Cozonac briosa Cozonac briosa
Se poate folosi la framantare si masina de paine.Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in putin lapte caldut se dizolva drojdia si se pune putina faina, se lasa la crescut. Intr.un vas se bat ouale, se adauga faina si se incepe framantarea ...
 Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni
Apa si zaharul se pun la foc pana se face un sirop.Cand siropul s-a leagat, se adauga fructele. Se lasa la fiert si spre final se aduga sarea de lamaie (leaga dulceata mai bine, siropul devine mai gelatinos).Se pune fierbinte in borcanele spalate si ...
 Fagure Fagure
Se bat ouale,se adauga zaharul,laptele,uleiul.Se amesteca,pana se topeste zaharul,se adauga amoniacul stins cu apa cu sare de lamaie,coaja de lamaie.Se omogenizeaza si se adauga faina exact ca la chec.Se coc in forma speciala si se umplu cu budinca ...
 Tofri Tofri
Preparam frisca la care adaugam o lingura sau doua de cacao dupa preferinta...depinde det de neagra vrem sa fie frisca...se poate lasa si fara cacao daca nu va place.Intr-un castron se pun bucatile de blat, se adauga frisca si se bat cu mixerul pana ...
 Chec, de la  Ancuta Chec, de la Ancuta
Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma., si galbenusurile separat cu sarea si uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam aceasta " maioneza ", peste albusuri, punem praful de amoniac, ...
 Bezele Bezele
Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se adauga un praf de sare si 3-4 picaturi de zeama de lamaie si se bat cu mixerul pana incep sa se faca spuma. Se adauga zaharul cate putin si se continua mixarea pana ce albusurile au o tenta ...
 Chiftele din dovlecei dulci si sarate Chiftele din dovlecei dulci si sarate
Chiftele sarate:2 dovlecei mariMarar ½ -1 legaturaTelemea de vacaTelemea de oaieO priza de sare1 ouFainaSe faramiteaza branza de vaca si cea de oaie se da prin razatoarea cu gauri mici. Se curata dovleceii si se dau prin razatoarea mare. Se lasa la ...
 Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei NU RECI din frigider. Se strecoara faina de 2 ori pentru a fi cat mai uscata si aerata, in felul acesta coca creste mai bine. In bucatarie trebuie sa fie cald si sa se evite curentii de aer ...
 Chec economic Chec economic
Se topeste zaharul in apa pe foc si dupa ce devine limpede siropul (adica nu se mai vede zaharul ) se pun aromele.Se lasa sa se racoreasca putin. Intre timp se bat albusurile spuma,iar dupa ce s-a mai racit siropul se toarna peste albusuri in trei ...
 Figurine speciale de Paste Figurine speciale de Paste
Zaharul se freaca cu untul pana devine spumos, dupa care se adauga galbenusurile pe rand, coaja de lamaie rasa, romul, sarea, nucile si faina. Se framanta un aluat potrivit de tare, care se lasa 30 minute la rece. Din acest aluat se formeaza niste ...
 Negresa Negresa
Amesteci bine toate ingredientele,le torni in tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor pt 45 minute(verifici cu o scobitoare daca s-a copt).Cand se raceste,torni deasupra frisca si decorul de zahar cu gust de fructe. ...
 Crema de zahar ars Crema de zahar ars
Stiu ca e post dar nu ma pot abtine de la dulciuri.Gustoasa si usor de preparat!Se bat ouale si zaharul spuma.Se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie si laptele.se amesteca bine.Separat intr-o tava se pune 1cana zahar si se da la foc mic pana ...
 Orez cu lapte Orez cu lapte
Orezul se spala si se fierbe 5 minute cu o cana de apa, pana se umfla putin. Se adauga laptele cald si sarea.Orezul cu lapte se fierbe la foc mic, amestecand des, pana cand orezul a fiert.Se adauga zaharul si coaja de lamaie, se mai lasa putin la ...
 rondele cu nuci rondele cu nuci
se freaca spuma untul cu zaharul,apoi se adauga ouale pe rand,mirodeniile,faina si la urma nucile;se formeaza mici gramajoare cu lingurita,la distanta de 3 cm intre ele pe hartia pergament,apoi se coc 15-20 minute la 170 grade;ele se latesc la ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-177
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu lamaie - Pagina 127
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z