Carnaciori cu penne si ciuperci
Se taie carnatii felii, ceapa se taie jumatati de rondele, iar usturoiul se marunteste. Se pun toate intr-o tigaie cu o lingura de unt, si ciupercile din conserva. Se prajesc la foc mic, fara capac. Cand incep sa se prinda, se adauga 2-3 linguri de ...
Lasania
Mai intii gatim carnea. Carnea o feliem in lung si punem sare si piper dupa gust. Taiem in lung si ceapa, morcovul il dam prin rozatoare.Jumatate din unt si cam 30 ml de ulei punem in tigaie la foc si prajim ciapa dar nu pana la sfirsit, aproape sa ...
Pizza fara blat
1. Bati bine cele 6 oua impreuna cu uleiul si faina.2. Adaugi ketchup`ul,mustarul si condimentele.Toci toate celelalte ingrediente dupa bunul plac:marunt,rondele,feliute ori dai pe razatoare ( pastrezi niste branza sau cascaval pentru deasupra ).3. ...
Macaroane cu sos de iaurt si usturoi-specific tarilor arabe
Macaroanele se fierb in apa cu ulei si sare 20 de minute.Carnea se sareaza, se condimenteaza si se prajeste in uleiul de masline cca 10 minute.Intr-un bol se pune iaurtul, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga usturoiul trecut prin presa de ...
Spaghete cu chiftelute in sos picant
Ingredientele pt chiftelute se amesteca toate intr-un castron.Din compozitia obtinuta se fac chiftele mici,rotunde,care se prajesc in ulei incins.Apoi se scot pe un servetel absorbant si se pastreaza calde.Pt sos se caleste ceapa si usturoiul,tocate ...
Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel
Curatati cepele si morcovul, tocati totul marunt, spalati si tocati ciupercile. Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa, morcocul si ciupercile, dupa cateva minute adaugati jumatate din ketchup, verdeata tocata si condimentati. Adaugati 100 ml apa ...
Macaroane cu ceapa si branza de oi
Cand clocoteste apa cu sarea si uleiul, adaug macaroanle. Las sa fiarba dupa prescriptiile de pe ambalaj, strecor, clatesc la jet de apa, las sa se scurga. Incorporez cu ceapa rumenita, untul si branza de oi. Condimentez, servesc pana sa se raceasca. ...
Melcisori pizza
Acest aluat il fac de cate ori fac pizza. Am descoperit ca este foarte pufos si noua ne place foarte mult.Aluatul se poate framanta sau face la masina de paine asa cum l-am facut si eu, pe programul de framantare si dospire.Am pus in masina ...
Lasagne cu sos Bolognese
Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza.In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se prepara sosul Bolognese), apoi adaugam carnea si ...
Paste cu branza, cascaval si smantana
Se pun la fiert pastele, in 2 litri de apa clocotita, 7-8 minute sau dupa indicatiile de pe pachet. Dupa ce s-au fiert se scurg si se clatesc cu apa rece.Intr-o cratita topiti in ulei cascavalul si branza topita, apoi adaugati pastele si amestecati ...
Lasagna cu bacon ,ciuperci si brie
Besciamela: faina se amesteca cu laptele,nucsoara sare,piper,se omogenizeaza si se toarna peste untul topit,se amesteca bine,se firbe 5 minute amestecand incontinuu;Ceapa se taie" pestisori",se caleste cu un catel de usturoi,se adauga baconul taiat ...
Cannelloni cu branza si sunca de praga
Intr-un castron, amestecati branza, jambonul taiat fideluta, galbenusurile, jumatate din parmezan, sare, piper, nucsoara, mozzarella taiata cubulete; se amesteca totul si se lasa o jumatate ora in frigider; Intre timp pasta se fierbe in apa fierbinte ...
pizza din paine feliata
Se pune in tava aleasa folie de aluminiu si se unge cu unt.Se umezeste ff bine cu lapte fiecare felie de paine in parte apoi se aseaza in tava in asa fel incat sa nu ramana loc liber nici macar umpic.Se unge blatul astfel obtinut cu pasta de tomate ...
Pasta de casa
Se cerne faina intr-un bol mai mare,in mijloc se face o gaura si se pun ouale intregi,uleiul, sarea,vinul alb amestecate toate in prealabil si putina apa pt a obtine o coca buna de intins;Se framanta bine pana se incorporeaza bine oul,se lasa coca ...
Paste cu praz si afumatura
Pastele sunt foarte satioase, oricand la indemana, principalul este sa stii sa le dai mereu un gust aparte, in diferite combinatii: cu branza, ciuperci, legume, carne, sosuri, verdeturi, usturoi, ulei de masline si chiar cu afumatura si praz. Se pune ...
Pizza - "home made"
Din ingredientele de mai sus am pregatit 2 pizza.Aluatul l-am pregatit din faina pe care am asezat-o intr-un bol. In mijloc am adaugat drojdia topita in apa calduta si sarea. Am amestecat compozitia pana a devenit un aluat moale si elastic. Am ...
Spaghete milaneze
Spaghetele le-am pus la fiert in apa cu sare si putin ulei.Am taiat cubulete ardeiul si l-am pus la calit in putin ulei. La fel am procedat si cu sunca.Ciupercile le-am taiat felii si le-am adaugat in tigaie.Cand ciupercile si ardeiul au devenit moi ...
Pizza
Acum cateva zile am vazut la televizor un bucatar specializat pe pizza,mi-a placut tare mult cum a preparat el aluatul,asa ca am descis sa-l incerc si eu,mai ales ca eu foloseam inainte apa calduta la aluat.Aluatul:Intr-un castron se pune drojdia,apa ...
Lasagna
Intai se face sosul Ragu. Se toaca ceapa marunt si se prajeste in ulei nu prea mult. Cand s-a rumenit punem carnea pe care o tinem pana seaca sucul din ea. Punem apoi sucul de rosii si mai lasam sa fiarba pana cand carnea e fiarta (nu fierbem prea ...
Spaghete cu rosii si busuioc
Spaghetele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajesc putin cateii de usturoi,cat sa dea aroma,apoi se arunca.Rosiile se decojesc:se pun intr-o oala cu apa fiarta,fiind intepate ulterior cu ...
1-1011-2021-3031-38