SiteDeBucate » vin alb

Retete cu vin alb

 Rasol alb de vitel cu sos Rasol alb de vitel cu sos
Carnea se curata de pielite, se spala si se taie rondele de grosimea unui deget. Se aseaza intr-un vas de iena, se condimenteaza dupa gust cu toate ierburile, se pune uleiul de masline, vinul si o cana cu apa. Se acopera si se pune la cuptor pana ...
 Pate de ficat de pui Pate de ficat de pui
Ficateii se pun la inabusit in putin ulei, stins cu apa, impreuna cu ceapa si usturoiul, acoperiti cu un capac, circa 10 minute. Eu opresc mereu cam un sfert de ceapa si 2 catei usturoi, pe care le pun crude la sfarsit cand mixez totul, pentru a ...
 Tort de piersici Tort de piersici
Mai intai preancalziti cuptorul, apoi la treaba: ...
 Piept de pui cu ciuperci si smantana Piept de pui cu ciuperci si smantana
Se spala pieptul si se taie cubulete. Se taie ceapa marunt, si se pune la calit in putin ulei. Cand se inmoaie putin, se adauga si carnea si se lasa sa se patrunda bine. (Inainte puneam carnea la rumenit in alta tigaie, si apoi o puneam peste ceapa. ...
 mini rulada de piept de pui mini rulada de piept de pui
pieptul de pui se dezoseaza si se taie in patru, dupa care se "bate" un pic cu ciocanul de bucatarie.Jumate de morcov se taie pai, iar 4 ciuperci felii subtiri.. Se pune intr-o tigaie un strop de ulei si se amestec legumele.~ 3 min. Sunculita se taie ...
 Pulpe de curcan la cuptor cu sos de portocale Pulpe de curcan la cuptor cu sos de portocale
Dupa cum ziceam, am scos pulpele inferioare, le-am asezat intr-o tava, le-am condimentat, am turnat zeama de portocala si vinul. Am acoperit tava si am dat-o la cuptor vreme de vreo ora si jumatate. A iesit o nebunie. Am garnisit friptura cu piure de ...
 Jamboree de pui Jamboree de pui
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun bucatile de pui si se rumenesc la foc mare  amestecand continuu. Apoi se micsoreaza focul si se adauga ceapa tocata, ciupercile, foaia de dafin, tarhonul si cimbrul. Reteta originala era si cu coaja de ...
 Pastrav la cuptor Pastrav la cuptor
Curatam si spalam pestii, ii lasam sa se usuce un pic si ii condimentam cu sare, piper si boia. Punem pestii intr-o tava unsa cu ulei de masline. Adaugam ace de rozmarin in interiorul pestilor si cate o bucata de ustuoi zobit. Turnam un pahar cu vin, ...
 Somn la cuptor cu ciuperci Somn la cuptor cu ciuperci
Somnul se curata ,se imparte in portii, se sareaza si se lasa la scurs pe un platou. Ceapa se taie marunt si se calaste in 100 ml ulei, peste care se pun ciupercile taiate si ele feliute. In acest sote se toarna bulionul, vinul si apa si se lasa sa ...
 Ceafa de porc la gratar Ceafa de porc la gratar
Carnea o presaram cu usturoiul tocat si condimente. Adaugam si cateva linguri de ulei de masline, apoi o inecam in vin. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore. Punem carnea pe gratar si o prajim bine pe ambele parti. ...
 Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan
Spalati pestii, stergeti-i cu o cirpa curata si uscata, apoi taiati-i in bucati si sarati-i usor. Taiati morcovii in rondele, iar ceapa in solzi. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie si prajiti bucatile de peste pe ambele parti, dupa care le ...
 Tort cu crema mascarpone Tort cu crema mascarpone
Blatul: Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici   hartia si nici forma. Incalzeste ouale (in coaja) in apa calda. Bate ouale cu ...
 Creveti cu usturoi Creveti cu usturoi
Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Crevetii sunt facuti cand devin opaci (nu mai sunt sidefii). ...
 MAMALIGUTA COLOSSEUM a la Dragos MAMALIGUTA COLOSSEUM a la Dragos
  Muschiul de porc se taie fasii (vezi foto), se condimenteaza si se da la frigider, pentru a lua gust carnea din condimente.  (Dragos spunea ca ar fi bine cam 24 de ore, eu n-am avut rabdare :D am lasat carnea vreo 6 ore la ...
 Spaghetti cu sos si carne tocata. Spaghetti cu sos si carne tocata.
Preparare:   1. Pregatiti legumele. Taiati ceapa inele, rosiile felioare, iar dovleceii fasii. 2. Incingeti untul cu verdeata si caliti ceapa verde. Adaugati carnea tocata, prajiti-o, condimentati-o cu sare, piper si boia. Pisati usturoiul peste ...
 Pui la tava Pui la tava
Puiul, curatat bine de grasime si de pielite si taiat in felii subtiri, se caleste la foc iute. Dupa ce s-au prajit toate bucatile rapid (ca sa-si pastreze sucurile in interior), se aseaza toate intr-un vas , si ardeii (gogosarii) murati se taie in ...
 Muschiulet de porc in crusta de piper Muschiulet de porc in crusta de piper
Muschiuletul de porc spalat si curatat de pielita se condimenteaza dupa gust, se pune intr-un vas si se acopera cu vin. Se acopera vasul si se da la frigider pentru cateva ore. Pe o folie de aluminiu se pune piperul in strat, apoi tavalim ...
 Crap umplut Crap umplut
Aveam un crap de vreo 3 kg si nu stiam ce sa fac cu el. L-am spalat si curatat si l-am "masat" pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta inclusiv burtica si l-am lasat la odihnit. Am tocat mai multa ceapa ca doar e pestele mare ...
 Creveti cu susan Creveti cu susan
Sosul: Se amesteca bine toate ingredientele (eventual intr-un bleneder). Inainte de a-l folosi gusta sosul, poate iti place mai sarat (adauga sos de soia) sau mai acru (adauga lamaie).  Crevetii: Intr-un castron bate bine oul. Amesteca faina cu ...
 Friptura de curcan Friptura de curcan
Incalzeste cuptorul la 160 0C. Pune curcanul intr-o tava care sa-l cuprinda (sa nu fie mult mai mare), cu pielea in sus si adauga putina apa. Baga tava in cuptor pentru o ora. Amesteca untul, cimbrul, sarea, boiaua si usturoiul. Cu o pensula unge ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-52
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu vin alb - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z