SiteDeBucate » Preparate din legume

Retete Preparate din legume cu patrunjel

 Mancare de cartofi Mancare de cartofi
Legumele se curata, se spala si se taie dupa cum urmeaza: cartofii si rosiile - cubulete, iar ceapa - solzisori. Morcovul se da prin razatoare. Ceapa si morcovul se calesc 10 minute in ulei, apoi se adauga cartofii. Se mai lasa 5 minute pe foc, apoi ...
 Ciorba de legume Ciorba de legume
Ceapa, morcovul, albitura si ardeiul gras se curata, se spala, se taie cubulete si se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga cartofii curatati, spalati si taiati in sferturi, varza taiata in sferturi, fasolea si vanata curatata si taiata cubulete. ...
 Pilaf de pasare Pilaf de pasare
Se ia o gaina fiarta (eventual ramasa de la supa de pasare) si se portioneaza. Orezul se spala, ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt, iar morcovul se da prin razatoare.Legumele se calesc in ulei incins. Dupa ce acestea se inmoaie, se adauga ...
 Turtite cu dovlecei Turtite cu dovlecei
Dovleceii se dau pe razatoarea mare, cu tot cu coaja. Se strang apoi intre maini pentru a indeparta apa lor. Ouale se bat, se adauga faina, laptele. Se adauga apoi dovleceii scursi, usturoiul pisat, verdeata, sare si piper. Din amestecul format se ...
 Dovlecei cu branza Roquefort Dovlecei cu branza Roquefort
Dovlecei se taie rondele si se pun la fiert in apa clocotita si sare, pentru 10 minute. Se scot se scurg si se pun intr-un bol, se adauga ouale, smantana, branza Roquefort, sare si piper. Se amesteca toate cu mixerul. Compozitia formata se varsa ...
 Egeh zahrah -Conopida pane "specific tarilor arabe Egeh zahrah -Conopida pane "specific tarilor arabe
Conopida se desface in buchetele .Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si sa se raceasca.Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat ...
 Sarmale de legume in foi de vita Sarmale de legume in foi de vita
Sarmalutele de legume nu sunt cu nimic mai prejos decat cele cu carne, mai ales ca ciupercile au aceeasi valoare nutritiva ca si carnea.Curatati si taiati marunt morcovii, pastarnacul, cepele, ciupercile, telina si caliti-le in ulei, adaugati orezul ...
 Legume la cuptor Legume la cuptor
Se curate cartofi ,se taie rondele si se aseaza ca un prim strat.Se adauga ardeiul tocat fasii,ceapa tocata marunt si rosiile rotunde.Se condimenteaza cu mirodenii se adauga o lingura de untura si o cana de apa se da la cuptor 40 minute. ...
 Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor
Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie antiaderenta caliti in uleiul ...
 Vinete cu sunca, cartofi si sos picant Vinete cu sunca, cartofi si sos picant
Vinata, ardeiul, rosiile si usturoiul se taie rondele. Vinetele se pun la prajit intr-o tava cu foarte putin ulei, doar cite incap fara se se suprapuna. Se lasa la prajit 3 min, apoi se pune peste fiecare vinata cite o felie de rosi, una de ardei si ...
 Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor
Sunt foarte buni, fiind preparati cu mai multe feluri de branza, smantana, lapte, unt si cu ardei gras si peperoni care le dau un gust picant.Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i felii foarte subtiri, de 2-3 mm. Ungeti un vas termorezistent cu ...
 Ciuperci in aluat cu sos de ciuperci Ciuperci in aluat cu sos de ciuperci
Spalati ciupercile in apa rece si puneti-le la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu putina sare, la foc mic. Intre timp pregatiti un aluat ca de clatite din oua, 3 linguri de faina si putina apa, dar mult mai condimentat cu marar, usturoi ...
 Cartofi umpluti cu branza la cuptor Cartofi umpluti cu branza la cuptor
Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm.Se lasa sa fiarba 10 minute de cand a inceput sa clocoteasca, la foc mic cu capac.Intre timp curatati si tocati ceapa (prazul) si puneti-o la calit in ...
 E uspais de dovlecei cu praz E uspais de dovlecei cu praz
Am tot auzit pe la noi prin Banat, mai ales la gospodinele de origine germana, ca fac țușpais. Am fost foarte curioasa ce inseamna si am cautat in DEX online. Am gasit:țușpáis, țușpáisuri, s.n. (reg.) 1. garnitură (la friptură). 2. mâncare ...
 Zacusca Zacusca
Uite ca am pregatit si zacusca. Nu in cantitati mari, pentru pus la borcane, ci pentru noi, cateva portii, de pofta.Am pus la copt vinetele si ardeii. Intre timp am tocat ceapa si ciupercile cu robotul marunt.Cand s-au copt vinetele le-am curatat si ...
 Parjoale din boabe de soia Parjoale din boabe de soia
Se alege soia, se spala si se lasa la muiat de seara pana dimineata, in apa rece. Se inlocuieste apa si se fierb boabele de soia la foc mic timp de 3 ore. Se curata morcovul si cartofii si se pun la fiert. Cand au fiert boabele de soia se scurg bine ...
 Tocanita de spanac Tocanita de spanac
Spalati spanacul in mai multe ape si puneti-l la fiert in 2 litri de apa clocotita cu putina sare (isi va pastra culoarea mai vie). Lasati 5-10 minute la foc mic, apoi strecurati-l. Intre timp decojiti rosiile, tocati-le marunt si puneti-le la calit ...
 Cartofi la cuptor cu sunca si sos Cartofi la cuptor cu sunca si sos
Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in felii de 3-4 mm grosime, dar nu complet, lasati la un capat cam 10-15 mm intreg si desfaceti-i putin ca un evantai. Intr-un vas de sticla termorezistenta puneti 2 linguri de ulei, felii subtiri de sunca, ...
 Orez cu ciuperci Orez cu ciuperci
Se spala bine ciupercile, se feliaza subtire si se pun la calit in ulei, 3-4 minute. Se adauga orezul bine spalat si scurs, morcovul taiat cubulete mici si verdeata tocata.Adaugati 200 ml apa, 1 lingurita de zahar si concentratul si fierbeti la foc ...
 Pilaf de orez cu legume Pilaf de orez cu legume
Curatati puneti la fiert intr-un litru de apa morcovul, dovlecelul, ceapa si concentratul de pui/legume. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 20 de minute.Intre timp puneti la calit intr-o cratita orezul cu ulei si dupa 2-3 minute adaugati zeama de ...
1-1011-15
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate din legume cu patrunjel - Pagina 7
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z