Chec cu dovlecel
Un deliciu in aceasta perioada a anului, dovlecelul poate fi preparat in mult mai multe feluri decat ne- am obisnuit in traditionala bucatarie romaneasca : dovleac copt. De aici vine urmatoarea sugestie pentru voi gospodinele : ...
Prajitura cu dovlecel si nuci
Intr- un bol de sticla sau intr- un castron mai mare, frecati ouale cu 2 cesti( ceasca trebuie sa fie aceeasi la toate ingredientele) zahar pus in ploaie, pana la topirea lui completa. ...
Pui cu nuca si mere
Carnea de pui impreuna cu savoarea fructelor tropicale, este o experienta exotica de care nu te vei mai satura in zilele insorite de vara ! ...
Baclava
Intr-adevar, un preparat cu specific turcesc, dar baclavaua nu rasfata la masa doar sultanul, ci daca vrem si pe noi, cei care avem curiozitatea sa pregatim acest desert dulce! ...
Prajitura cu mere
Prajiturile, strudelele sau diverse produse de patiserie pe baza de mere fac deliciul unei plimbari prin Vina. Va propunem astfel o prajitura cu mere potrivita pentru un desert in stil austriac. ...
Biscuiti cu miere de albine
Mierea cu zaharul si untul se pun la topit si se lasa pe foc pana cand amestecul se desprinde de pe vas , apoi se da la o parte si se lasa la racit.Se adauga ouale intregi ...
Melcisori cu prune uscate
Se amesteca drojdia cu jumatate de cantitate de lapte ,se adauga o lingurita cu zahar si unacu faina,Se omonizeaza si se lasa sa creascala cald. ...
Lintzer cu mere
Se pregateste un aluat din faina,150 g unt moale,200 g hahar,oua,praf de copt stins cu zeama de la o lamaie si 2-3 linguri de lapte daca aluatul este prea tare. ...
Prajitura de post cu stafide si scortisoara
Se pun stafidele la inmuiat cu apa calda.Se amesteca uleiul cu apa minerala,scortisoara un praf de sare si zaharul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si stafidele. ...
Vin alb fiert cu banane
Se pune vinul la fiert,se curata bananele si se taie rondele de 1-2 cm,se introduc in vinul fiert si se mai lasa 2-3 minute ...
Pasca cu crema de alune
1.Galbenusurile se freaca cu zahar,sare si zahar vanilat.1 lingura de zahar se amesteca cu drojdia si coaja rasa de lamaie pana devine o pasta alifioasa.Peste aceasta maia se toarna laptele caldut si se framanta cu faina si galbenusurile adaugate..Se lasa sa creasca. ...
Supa de paine si bere
Din faina si 30 gr margarina se face un rantas galbui care se stinge cu bere. Adaugati imediat sarea, piperul, scortisoara. ...
Taietei cu nuci
Se fierb taieteii in apa sarata putin. Se strecoara, se trec sub jet de apa rece si se scurg bine de tot. ...
Budinca de chifle cu gem la microunde
se taie chiflele rondele. Se toarna laptele intr-un castron, se adauga zaharul vanilinat, putina miere si cele 6 galbenusuri. Se incalzeste 8 minute la 500w. ...
Orez cu fructe la microunde
Se amesteca orezul, zaharul si zaharul vanilinat. Visinele fara samburi se pun pe o tava. Amestecul de orez se toarna peste visine. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-53