SiteDeBucate » Preparate din carne de pasare » Pui cu nuca si mere

Pui cu nuca si mere

Specific romanesc

Ingrediente - Pui cu nuca si mere

Pentru 4 portii:
8 pulpe inferioare de pui
3 mere mari
2 buc Kiwi
125 gr unt
60 gr. nuca taiata
1 gr praf de scortisoara
10 gr sare
Mod de preparare - Pui cu nuca si mere
Pui cu nuca si mere
Carnea de pui impreuna cu savoarea fructelor tropicale, este o experienta exotica de care nu te vei mai satura in zilele insorite de vara !


Pulpele se trec prin flacara, se spala bine cu apa calduta si se sareaza. Dupa cateva minute, pulpele se pun intr- un vas termorezistent, cu putina apasi se introduc in cuptorul incins pentru 35- 40 minute pana la rumenire.
Intr- o tigaie se calesc in untul topit merele, spalate si taiate felii.Apoi aproape jumatae din mere , se mixeaza si se pun din nou in tigaie alaturi de nuca taiata in lungime, scortisoara si se mai tine catava minute pe foc, pana cand sosul devine translucid


Servirea:
Preparaul se serveste pe un platou sau farfurie, cu sosul de mere deasupra si un decor format din felii de Kiwi de 1 cm grosime(inante de felire se spala bine cu multa apa rece, se curata coaja cat mai subtire) si mere.taiate de asemenea felii.
Pe langa kiwi se mai poate imbogatii decorul si de ce nu, si gustul , cu felii de mango, portocale, banane...orice fructe tropcale !
Timp de preparare: 50 minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Pui cu nuca si mere
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z